Rohkema info nägemiseks:

OIM HOLDING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1334; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta OIM HOLDING OÜ kohta arvamuslugu!"

OIM HOLDING OÜ hetkeolukord

Juba 1334 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

OIM Holding OÜ põhitegevuseks on investeeringute haldamine. Lisaks otseinvesteeringutele võtab ettevõte läbi tütar- ja sidusettevõtete pikaajalisi positsioone ka väärtpaberi- ja ressursiturgudel, keskendudes oma investeeringute valikul eeskätt vara säilitamisele läbi majandustsüklite, finantsvõimendust kasutatakse vaid sellises mahus ja tingimustel, et oleks tagatud valmidus turu madalseisudes atraktiivseid täiendoste sooritada.

Ettevõtte põhisuundadeks on investeerimine kinnisvara-, tööstus-, energeetika- ja tehnoloogiasektorisse.

Kinnisvarasektoris on olulisimateks väljunditeks osalused kõigis Eften Kinnisvarafondides, Riia kaubanduskvartalis Decco Centrs SIA ning Kookon nutiladusid arendavas ettevõttes Allstore Assets OÜ.

Läbi SPV’de tegutseb ettevõte ka elukondliku- ning ärikinnisvara arenduse valdkonnas, seda valdavalt Lätis ja Eestis. Tööstusinvesteeringutest väärib märkimist osalus ettevõtetes Tapvei. Energeetikas ollakse tegev läbi insenerettevõtete nagu KE Infra AS ning Küttemaailm aga ka läbi energia- ja ressursisektori indeksifondide. Tehnoloogiasektoris omab ettevõtte osalusi ettevõtetes nagu Bolt, Veriff, Monese,

Click&Grow, Nordigen, CoModule, Sonarworks ja Payqin, mis on soetatud läbi SPV’de, samuti läbi investeeringute Specialist VC fondi kaudu

Aastal 2022 kujunes ettevõtte puhaskasumiks 2,0 mln eurot (2021:3,5 mln eurot), bilansimaht 2022. aasta lõpul oli 27,4 mln eurot (2021: 26,0 mln eurot), ettevõtte omakapital moodustas aruandeaasta lõpuks 24,5 mln eurot (2021: 23,8 mln eurot). Seejuures on ettevõtte aruandluses tehnoloogiainvesteeringud kajastatud soetusmaksumuses.

Peamised suhtarvud:

Suhtarv 2022 2021

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 4,2 4,3 (kordades)

ROE ( % ) 8,2 14,5

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) =käibevara/lühiajalised kohustused

ROE (%) =puhaskasum/omakapital kokku*100

Aasta 2022, eriti aasta esimeses pooles, oli OIM Holding oma tegevuses passiivne, alates septembrist täiendati oma positsioone valdavalt väärtpaberiturgudel. Jätkuvat on ettevõtte kõige kaalukamaks tegevusvaldkonnaks kinnisvara- ning tehnoloogiasektor. Energiasektorisse panustatakse eeskätt läbi indeksifondide nagu Vanquard Energy ETF, millesse siseneti koroonaepideemia harjal. Kuigi tegemist on klassikalises mõttes naftaettevõtete fondiga, on enamik suuri naftaettevõtteid juba aastaid otsustavalt taastuvenergiasse panustanud ning OIM Holding juhtkond näeb seda sektorit juba täna rohepöörde vedurina, lisaks pakub sektor atraktiivset dividenditootlust.

Ettevõtte juhtkond peab tervitatavaks, et enam kui 10 aastat väldanud ohjeldamatu odava raha trükk ning puistamine erinevate sotsiaalsete probleemide lahendamiseks ning valijatele mugavuslahenduste pakkumiseks sai selleks korraks läbi, seda täiesti oodatult rekordkõrge inflatsioonipalavikuga. Keskpangad asusid seda olukorda lahendama tavapäraselt, intresse tõstes, mis aga püstitab teatud uued riskid, sest hinnatõusu põhjuseks ei olnud sel korral ohjeldamatu tarbimisbuum vaid pigem trükitud raha. Ettevõtte juhtkond on seisukohal, et rahatrükist lähtuvalt elame me täna erakordse finantseksperimendi tingimustes, mille pikaajalisi tulemusi ei ole võimalik ennustada tahavaatepeeglisse vaadates. First rule of firefighting – know your way out!

OIM HOLDING OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.