Rohkema info nägemiseks:

TKM AUTO OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1171; jälgijaid - 5. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TKM AUTO OÜ kohta arvamuslugu!"

TKM AUTO OÜ hetkeolukord

Juba 1171 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

2006. aastal asutas Tallinna Kaubamaja Grupp AS 100%-lise osalusega tütarettevõtte TKM Auto OÜ, ettevõtte osakapitali suuruseks on 2557 eurot.

TKM Auto OÜ on valdusettevõte, mille eesmärgiks on koondada Tallinna Kaubamaja Grupp AS kontserni autoärid.

TKM Auto OÜ-l on 5 tütarettevõtet- kaks Eestis, 2 Lätis ja 1 Leedus: KIA Auto AS, Viking Motors AS, SIA Forum

Auto, Verte Auto SIA ja UAB KIA Auto.

2022 aasta lõppes Tallinna Kaubamaja Grupi autosegmendile hästi. Kõik ettevõtted täitsid eelarves võetud kasumieesmärke ja kokkuvõttes lõpetati aruandeaasta uue kasumirekordiga.

TKM Auto tütarettevõtted müüsid 2022. aastal uusi autosid vähem, kui 2021 aastal, aga segmendi kogukäive siiski kasvas. Sellele andsid oma panuse kindlasti TKM Auto OÜ tütarettevõtete uued ärisuunad nagu sõidukite täisteenusrent, Lätis järjest kasvav Škoda äri ja Leedus KIA müük ning teenindus.

2022 aastat tervikuna saatsid defitsiit ja uute autode tarneraskused, mis samas andsid võimaluse loobuda seni tavaks olnud allahindlustest ja teenida suuremat kasumimarginaali. KIA sõidukite tarne ja saadavus oli mõnevõrra parem, kui teistel, tütarettevõtete poolt, esindatavatel brändidel nagu Škoda ja Peugeot.

Elektri- ja hübriidautode osakaal tütarettevõtete müükides oli endiselt marginaalne, eelkõige tänu nende piiratud saadavusele meie turul. Seega on jätkuvalt tütarettevõtete poolt klientidele loovutatud autod valdavalt sisepõlemismootoritega.

Üheks olulisemaks saavutuseks eelmisel aastal, saab pidada alates aprillikuust Lätis Verte Auto SIA tegevuse jooksvasse kasumisse saamist. Nüüd võime öelda, et vaatamata asjaolule, et Läti turg on Baltikumi autoturgudest väikseim, läheb TKM Auto OÜ tütarettevõtete autoäridel seal hästi.

Samuti on hästi arenenud Viking Motorsi täisteenusrent, mille kliendid on hästi vastu võtnud. Järjest kasvav huvi renditeenuse vastu, kinnitab selle äriotsuse õigsust.

KIA sõidukitega on KIA Auto AS kindlustanud endale postisooni Baltikumi autoturu TOP 4 hulgas. Eestis lõpetati aasta suisa kolmandal kohal. Müüduimad mudelid olid KIA Sportage linnamaastur ja KIA Ceed mudelipere.

KIA Auto AS ehk KIA maaletooja majandustulemused olid läbi aegade parimad, ületati nii kasumi-, käibe-, kui ka tükimüügi eesmärke.

Vaatamata jätkuvale sõjaolukorrale Euroopas ja energiakriisile, otsustas kontsern edasi minna meie autoäride laienemistega, seda eelkõige Vilniuses, kuhu oleme kavandamas uut multibrändi esindust KIA’le ning veel ühele

Baltikumis edukale margile. Samuti on plaanis alustada Viking Motorsi uue kereremondi töökoja rajamisega

Tallinnas.

2023 aastal oodatakse uutest mudelitest valikusse ennekõike elektriautot KIA E-Niro ja Peugeot 408 keskklassi

SUV’d. Samuti on lisandumas valikusse mitme Škoda mudeliuuendus.

Tarneraskustest hoolimata, püüavad tütarettevõtted suurendada uute autode laoseise, et tulla vastu klientide soovidele, tagada selle läbi kliendirahuolu ja täita 2023 seatud eelarveid.

Kokkuvõtteks saame öelda, et 2022 aasta kätkes endas mitmeid väljakutseid, mis jätkuvad ka 2023 aastal, kuid tunneme, et oleme nendeks valmistunud ja seisame kindlatel alustel.

Energia- ja ressursisäästu suurenemiseks jätkatakse tegutsemist vastavalt Tallinna Kaubamaja Grupi

Jätkusuutlikkuse strateegiale.

Finantsriskid:

Ettevõtte tegevusega võivad kaasneda mitmed finantsriskid, millest olulisemat mõju avaldavad likviidsusrisk, krediidirisk ja tururisk (s.h valuutakursi risk ja intressimäärarisk). Finantsriskide juhtimine on ettevõtte juhatuse pädevuses ja sisaldab riskide määratlemist, mõõtmist ja maandamismeetmete tõhususe kontrollimist.

TKM AUTO OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.