Rohkema info nägemiseks:

METSAVENNA TURISMITALU OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1198; jälgijaid - 4. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta METSAVENNA TURISMITALU OÜ kohta arvamuslugu!"

METSAVENNA TURISMITALU OÜ hetkeolukord

Juba 1198 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus 2022. aastal jätkus OÜ Metsavenna Turismitalu traditsiooniline äritegevus. Toodeti puidust kaste ja arendati edasi Metsavenna Meiereid

Mõnistes.

Tulud, kulud ja kasum 2022.a. moodustas OÜ Metsavenna Turismitalu müügitulu 1 708 908 eurot. Toodete müük toimus siseturule. Suurema osa müügitulust moodustas kastide müük 87%.

OÜ Metsavenna Turismitalu kasumiks kujunes 117 109 eurot.

Investeeringud

Antud aastal suuremaid investeeringuid kastitööstusse keerulise makromajandusliku olukorra tõttu ei tehtud. Metsavenna Meiereisse osteti mitmeid seadmeid ning kaasajastati ruumid. Tegeleti läti, prantsuse, itaalia ettevõtetega koostöövõimaluste ja/või investeerimisvõimaluste otsimisega, eesmärgiga osta ja müüa piimatooteid ning sellega seonduvaid teenuseid. Meiereile saadi PRIA positiivne otsus kahe uue juustukatla ostuks millest üks on 1000l vask katel ja teine 500 l roostevabast universaalkatel. Alustati pastöriseeritud piima müüki.

Osalemine uurimis- ja arendustegevuse projektides

Osaleti Biocc uurimisprojektis „Teaduspõhine terviklik keskkonnaohje piima ja mahepiima kvaliteedi mõjutamiseks. Üks tervis põhimõtetest lähtudes ning mahetootmise jääkide väärindamiseks“. Lisakulusid seoses projektiga ei ole, kuna tegemist on EAS toetusega.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

Jätkata põhitegevust ja kasvatada müügikäivet 20%.

Meiereis on plaanis arendada ja suurendada kvaliteetjuustude laagerdamist ja sõira müüki. Suurendada pastöriseeritud piima tootmist ja müüki lepingulistes müügi kohtades ja alusta müüki lõuna piirkonna koolidele.

Jätkata eeltöid taastuvenergia tootmiseks (päikesepark, kombijaam, hüdroenergia tootmine, liitumistingimused). Otsida taastuvenergia lahendustele finantseerimise võimalusi.

Jätkata väikeste palgi saagimisliinide ja lauakuivatite sobivuse uurimist.

Makromajanduslikud väljavaated

Põhitegevuse ehk kastitootmise on küll antud piirkonnas perspektiivne, kuid vajab investeeringuid, et vähendada sõltuvust toormehindade kõikumisest.

Turismi ja innovaatiliste juustudega tegelemine on selles piirkonnas sobilik, kuna tooraine on lähedal ja loodus usutavalt puhtam teistest Eesti piirkondadest. Samuti on perspektiivne taastuvenergia tootmine, kuna on olemas vee erikasutusluba Vaidva jõel. Kombijaama toormena saab kasutada sellist puitu, mida on antud piirkonnas piisavalt, nii Eestis kui Lätis.

Päikesepargi teeb perspektiivseks toetused ja suur omatarbimine.

Kuna asume kaugel on konkurentsis püsimiseks vaja jätkuvalt teha investeeringuid energiatõhususse ja erilistesse toodetesse.

Keskkonna- ja sotsiaalmõjud

Metsavenna Turismitalu on oma tegevuses lähtunud võimalikult väikse keskkonnamõju tekitamisest. Oma põhitegevuse (taarakastide tootmine) jaoks vaja minev puitmaterjal varutakse võimalikult lähedal asuvatest saekaatritest (Võru maakond). Liigutakse üha enam selle poole, et kogu tooraine jõuaks otse metsast meie laoplatsile ning väärindatakse alates toorpalgist kuni lõpptooteni ühes ja samas kohas, sealjuures tekkinud puitjäätmetega tootmishooneid küttes. Planeeritakse rajada oma päikseelektrijaam, vähendamaks kulusid elektrienergiale. Metsavenna

Turismitalu on antud piirkonna üks suurimaid tööandjaid ning lisaks töökohtade loomisele üritame ka oma tegevusega tugevdada kogukonda ning tekitada ühtehoidmise tunnet.

Finantsperspektiivid

Coop pangast saadi laen, kohustusi on liisingfirmadele. Lühiajalised laenud püüame kiiresti tagasi maksta või tasaarveldada maa, ja/või hoonetega. Stabiilne käibe kasv annab võimaluse pikaajaliste laenude otsimiseks.

METSAVENNA TURISMITALU OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.