Rohkema info nägemiseks:

PUUMAJATEHASE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3692; jälgijaid - 28. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta PUUMAJATEHASE OÜ kohta arvamuslugu!"

PUUMAJATEHASE OÜ hetkeolukord

Juba 3692 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 28 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,9 punktiga ja kommenteeritud 9 korda.

Tegevusaruanne 2022

Puumajatehase OÜ tegevusalaks on jätkuvalt puidust majaelementide tootmine ja müük.

Oluliseks väljakutseks osutus 2022.a. Puumajatehase OÜ sihtturgudel toimuv nõudluse langus, mis väljendus eriti tugevalt 2022.a. teisel poolaastal. Klientide huvi Puumajatehase OÜ toodete ja teenuste vastu oli jätkuvalt suur ja klientidelt tuli palju hinnapäringuid, kuid lepinguteni jõusid vähesed. Tulenevalt majanduse olukorrast Rootsis ja Norras lükkasid Puumajatehase OÜ potentsiaalsed kliendi oma projektide käivitamised edasi ja seda ka juba sõlmitud lepingute puhul. Töö seiskumise vältimiseks oli Puumajatehase OÜ sunnitud leidma alternatiivseid kliente ja nii alustati koostööd Eesti majatehasega, kellele tehti alltöövõtu projekte. Kõik see mõjutas Puumajatehase 2022.a. majandustegevuse tulemust negatiivselt, kuid võimaldas koosmõjus kulude kokkuhoiuga siiski ettevõtte tegevust jätkata lootuses, et 2023.a. muutub olukord turul paremaks, milleks olid olemas vajalikud eeldused ja mida toetasid erinevad prognoosid.

Puumajatehase OÜ 2022.a. majandustegevus oli sarnaselt 2021.a. mõjutatud koroonakriisist. 2022.a. ei mõjutanud koroonakriis niivõrd projekte ja lepingute sõlmimist kuivõrd lepingute täitmist, mis oli Covid 19 piirangutest tulenevalt kohati keeruline ja planeeritust kulukam.

2022.a. suuremaks väljakutseks oli materjalide suurest nõudlusest tingitud materjalihindade tõus. Puumajatehase OÜ-l õnnestus sõlmida enamike klientidega kokkulepped materjalihindadest tuleneva mõju leevendamiseks. Sellegipoolest mõjutas materjalihindade ootamatu tõus

Puumajatehase OÜ 2022.a. majandustegevuse kasumit negatiivselt.

Oluline väljakutse oli energiahindade hüppeline kasv, mis mõjutas Puumajatehase OÜ konkurentsivõimet eksportturgudel negatiivselt.

Puumajatehase OÜ on käesoleva aruande esitamise ajaks lõpetanud varem sõlmitud lepingute täitmise ja hetkel ollakse olukorras, kus uusi lepinguid lähikuudeks ei ole. Lepingute, mille täitmist Puumajatehase OÜ alates juunist 2023 edasi planeeris, sõlmimine on Puumajatehase OÜ jaoks ettearvamatult ja ootamatult teadmata ajaks edasi lükatud, samuti on lükkunud 2023.a. lõppu või 2024.a. algusesse pea kõik suuremad projektid, millele Puumajatehase OÜ on alates sügisest 2022 pakkumusi teinud. Põhjuseks on ostjate äärmuslik ebakindlus, mis on tingitud ebasoodsast intressikeskkonnast ja teadmatusest tuleviku ees kõikidel sihtturgudel.

Kuna puitmajade tootmise sektor on Eestis tervikuna raskustes, ei ole käesoleval hetkel võimalik turult leida ka alltöövõtutöid, mille abil tegevust jätkata, et loodetavasti 2023.a. teises pooles või 2024.a. algavad projektid ära oodata.

Eeltoodust tulenevalt on Puumajatehase OÜ käesoleva aruande esitamise ajaks lõpetanud tegevuse ja esitanud kohtule pankrotiavalduse enda suhtes pankroti väljakuulutamiseks.

Puumajatehase OÜ tegevust juhib ja korraldab kaheliikmeline juhatus. Juhatuse liikmetele juhatuses tegutsemise eest tasu ei makstud.

PUUMAJATEHASE OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.