Rohkema info nägemiseks:

TOOLMARKETING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4004; jälgijaid - 73. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TOOLMARKETING OÜ kohta arvamuslugu!"

TOOLMARKETING OÜ hetkeolukord

Juba 4004 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 73 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 17 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022. aastal tegeles ettevõte peamiselt tööriistade ja isikukaitsevahendite turundamisega ning koduturgudeks olid Eesti, Läti, Leedu.

Ettevõtte müügitulu oli 10 704 756 eurot, suuremad kuluartiklid olid kaubakulu, tööjõukulu, laoteenused, transport, muud sisse ostetud teenused ja turundus. Majandusaasta lõppes 50 477 eurose kasumiga.

2022. aasta veebruaris alanud Ukraina sõda ja sellele järgnenud majanduslangus avaldasid negatiivset mõju ettevõtte 3. ja 4. kvartali tulemustele.

2022. aastat iseloomustasid eelkõige erinevad hinnatõusud. Ettevõtte sisendhindadest kallinesid nii kaubad, transport, laoteenused, tööjõukulud kui ka muud sisse ostetud teenused. Ettevõte müüb põhiliselt Euroopas toodetud kaupa ja nende toodete osas oli hinnatõus väga tagasihoidlik.

Meie koduturgudel domineerivate Aasias toodetud, kehva kvaliteedi ja suure ökoloogilise jalajäljega toodete hinnatõus on olnud väga suur.

Selliste muutuste tulemusel kasvas ettevõtte pakutava kauba konkurentsivõime.

Klientide arvu suutis ettevõte endiselt kasvatada, samas sortimenti ettevõte halvenenud konjuktuuri tõttu ei laiendanud.

Põhilised investeeringud 2022. aastal tehti tarkvaraarendusse, eelkõige online-tellimiskeskkonna parendustesse. Ettevõtte taotles EAS-ilt toetust digitaliseerimise teekaardi loomiseks ja see taotlus rahuldati. Projekt viidi eduka lõpuni.

USD ja EUR vahelise valuutakursi muutustest tulenev mõju ettevõtte majandustulemustele on mõõdukas. USD kallinemine EUR-i suhtes toob kaasa osade kaupade kallinemise ja alati ei ole võimalik seda koheselt müügihinda edasi kanda.

Ettevõtte tegevus ei ole hooajaline. Sortimendis on osa tooteid, mis on hooajalised, kuid need ei moodusta suurt osa käibest.

Ettevõtte riskid on hajutatud geograafiliselt, kliendigrupiti ja märkimisväärne osa krediidiportfellist on kindlustatud.

Laenud on fikseeritud intressimääraga kuni laenuperioodi lõpuni.

2023. aasta väljakutsed on seotud nõrgenenud nõudlusega ja majanduse ebakindlate väljavaadetega.

Plaanime jätkata protsesside efektiivsemaks muutmise, digitaliseerimise ja automatiseerimisega. Endiselt on palju arenguruumi tarnekindluse parandamiseks.

Usume jätkuvalt, et meie pakutavad jätkusuutlikud ja kuluefektiivsed tooted nign lahendused võiksid potentsiaalselt aidata palju enamaid kliente.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Müügitulu (eur) 10 689 170 6 758 915

Ärikasum (eur) 79 363 190 719

Ärikasumimäär % 0,74% 2,82%

Puhaskasum (eur) 50 477 160 336

Puhasrentaablus 0,47% 2,37%

Lühiajaliste kohustuste 1,20 1,20 kattekordaja

ROA 1,51% 4,58%

ROE 7,42% 26,02%

Ärikasumimäär (%) = ärikasum / müügitulu * 100

Puhasrentaablus (%) = puhaskasum / müügitulu * 100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara / lühiajalised kohustused

ROA (%) = puhaskasum / varad kokku * 100

ROE (%) = puhaskasum / omakapital kokku * 100

Martin Koort

TOOLMARKETING OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.