Rohkema info nägemiseks:

EXPRESSO OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2437; jälgijaid - 9. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta EXPRESSO OÜ kohta arvamuslugu!"

EXPRESSO OÜ hetkeolukord

Juba 2437 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 9 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Expresso OÜ alustas tegevust 2008 aasta juunis. Ettevõtte põhitegevusala on kinnisvara arendus, rentimine ja haldusteenuste pakkumine.

Expresso OÜ omab kahte kinnisvaraarendust Tallinnas - aadressiga Lootsi tn.10 ja Lootsi tn. 6

Ettevõte tegeleb põhiliselt Lootsi tn.10 ja Lootsi tn. 6 kinnistute arenduse ja rentimisega.

Ettevõtte struktuur:

Expresso OÜ l on 100%-line osalus tütarettevõttes Koch OÜ

Tegevusala- alkohoolsete jookide valmistamine ja müük.

2022 aastal on oluliselt suurenenud Koch OÜ alkohoolsete jookide edasimüümine ning teenustööna toodete maksumärgistamine ning kleebistamine. Suuremateks klientideks on Aldar Eesti OÜ ja Aldar Latvia SIA. Kuid turuosa on laienenud ka uutele klientidele Lätis, Leedus ja

Saksamaal. Kõik eelpool toodud on suurendanud ettevõtte müügitulu ja kasumit.

Tootmis- ja vahendustegevus on suhteliselt stabiilne läbi aasta, kuid natuke kõrgemad tulemused saadakse mais-juunis ja novembris-detsembris. Tootmistegevust teostati renditud pindadel.

2022 aastal suurim investeering oli õlletootmise liini, summas 287 237,71 eurot. Investeeriti ka mõningasel määral tootmisliini Näpil. Järgnevatel aastatel olulisi investeeringuid ei ole ette näha.

Uute toodete arendus toimub igapäevaselt, olulisi väljaminekuid tootearendusega aruande aastal ja järgnevatel aastatel ei kaasne.

Ukraina sõja mõjust tulenevalt võib toorainet nappida ja on kaasnenud oluline hinnatõus. Kõige probleemsem on klaastaara kättesaadavus ja kuna klaasi tootmine on väga energiamahukas on taara hinnad tõusnud kuni 60%. Võib esineda probleeme materjalide tarnetega ja tooraine kättesaadavusega. Logistikakulud on kallinenud. Alkoholi müügihinnad on tõusnud ~7% kuna oleme saanud majandada varem soetatud varude arvelt.

Tootmise jätkusuutlikuks toimimiseks on seoses maailmaturul toimuvaga soetatud rohkem vajalikke materjale ning need kajastuvad ka ettevõtte laoseisus. Energiakriis ja inflatsiooni 2022 aastal oli suur, kuid need ei mõjutanud oluliselt ettevõtte tulemit kuna kehtisid fikseeritud hinnad elektrile ja gaasile. Hetkel me ei näe suuremaid tegevuskeskkonna riske järgnevatel aastatel. Loodame sortimenti täiendada ja turuosa kasvatada uute klientide arvelt nii sise- kui välisturul.

Ettevõtte tegevusega ei kaasne olulisi keskkonnamõjusid. Ettevõtte põhitegevusest, alkoholi hulgimüügist tulenevalt, võib kaasneda mõningane sotsiaalne mõju ühiskonnas. Kuid alkoholi liigtarbimine tuleneb peamiselt vaimse tervise probleemidest.

Tulenevalt tehingute osakaalust ei ole valuutakurssidega seonduvaid olulisi riske. Laenulepingud on seotud kindlate intressimääradega ja seetõttu ei kaasne intressimäärade muutusega olulist riski. Börsikursside muutumisel ettevõtte tegevusele olulisi riske ei ole. Tegevjuhtkonnale ja kõrgema juhtorgani liikmetele on raamatupidamiskohustuslase poolt aruandeaastal tasudeks arvestatud 21 124 eurot. Töötajatele arvestati 2022 aastal tööjõukuludeks 417 829 eurot. Keskmine töötajate arv majandusaastal oli 17 inimest.

OÜ Expresso tegevus jätkub järgmise 12 kuu jooksul.

Peamised finantssuhtarvud: 2022 2021

Müügitulu 14 182 796 7 965 041

Müügitulu juurdekasvutempo 78,06% 7,59%

Käibe ärirentaablus (%) 3,42% 1,07%

Käibe puhasrentaablus(%) 3,03% 2,34%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 2,23% 0,73%

Vara puhasrentaablus ROA 3,60% 1,77%

Omakapitali puhasrentaablus ROE 14,14% 7,12%

Müügitulu juurdekasvu tempo (%) = (müügitulu 2022- müügitulu 2021)/müügitulu 2021*100

Käibe ärirentaablus (%) = ärikasum/müügitulu *100

Käibe puhasrentaablus (%) = puhaskasum/müügitulu *100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustused

ROA (%) = puhaskasum/varad kokku * 100

ROE (%) = puhaskasum /omakapital kokku *100

Riho Maurer

Juhatuse liige

Expresso OÜ

EXPRESSO OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.