Rohkema info nägemiseks:

SCENER OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2336; jälgijaid - 47. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta SCENER OÜ kohta arvamuslugu!"

SCENER OÜ hetkeolukord

Juba 2336 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 47 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

2022. aastal jätkasid Scener grupi ettevõtted energiaportfellihalduse ning -bilansihalduse teenuse pakkumist Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes avatud turu klientidele ning käivad ettevalmistused Poola turule sisenemiseks. Selleks soetati aruandeaastal 67%-line osalus Poola ettevõttes

Polscen Spa AK.

Endiselt mõjutab tulemusi turu suhteline väiksus ning madalad marginaalid. Tõusnud energiahinnad ei mõjuta meie tegevust mahu mõttes, vaid tõstab käibe numbreid.

Scener OÜ-l on 100% osalusega tütarettevõte Leedus: UAB Scener, 100% osalus Läti ettevõttes SIA Scener, 100% osalus Soome ettevõttes

Scener OY ja 67% osalus Eesti ettevõttes Polscen OÜ, millel on 100% osalus Poola ettevõttes Polscen Spa AK.

2022. aastal oli konsolideerimisgrupis 8 töötajat (2021. a oli 7). Tööjõukulud kokku olid 415,9 tuhat eurot (2021. a. 369 tuhat eurot), millest juhatuse liikmetele makstud tasud olid 47,6 tuhat eurot (2021.a 36 tuhat eurot).

Konsolideerimisgrupi eesmärgiks on olla Baltikumis elektrienergia avatud turul juhtiv sõltumatu portfellihaldur.

2022. aasta 24. veebruaril alustas Venemaa täieulatuslikku agressiooni Ukrainas. See oli omakorda päästikuks energiakriisile kogu Euroopas, mis oli seni suures ulatuses sõltuv odavast Vene importgaasist. Täiuslikule tormile andis hoogu Venemaa elektri ekspordi lõppemine Soome ja

Balti riikidesse. Selle tulemusel kadus turult ära enam kui 2000 megavatti tootmisvõimsust ehk rohkem kui Olkiluoto 3 tuumajaama jagu elektri tootmise võimsust.

Eesti on osaline elektribörsil Nord Pool, kus kauplevad elektritootjad, kes müüvad börsile oma toodetud elektrit, ja elektrimüüjad, kes ostavad börsilt elektrit, et seda lõpptarbijatele edasi müüa.

Eesti ja lähiriikide elektrihindu ja seeläbi ka tootmismahte mõjutasid 2022. aastal maagaasi turuhind ning ilmastikuga seotud tegurid. Kõrge maagaasi hind on tinginud Euroopas olukorra, kus gaasist elektrit tootvate elektrijaamade tootmise omahind on tõusnud kõrgemaks kui põlevkivist ja kivisöest elektri tootmise omahind. Oluliselt kasvasid elektrihinnad 2022. aasta suvel, mis oli tingitud ajalooliselt kõrgetest gaasi ja

CO2 kvootide hindadest. 2022. aastal oli CO2 heitmekvootide hind üle 70,0 €/t ulatudes kohati ligi 98,0 €/t tasemeni.

Eesti hinnapiirkonna 2022. aasta keskmine elektrihind oli 193 €/MWh (+107 €/MWh võrreldes 2021. aasta keskmise elektrihinnaga).

Elektri avatud hulgiturul tekib elektri hind ostu- ja müügipakkumiste suhtena. Elektri turuhinna läbipaistvuse tagab elektribörs, kus nõudluse ja pakkumise põhjal kujuneb igapäevaselt elektrienergia börsihind. Eesti ja naaberriikide elektriturud on ülekandekaablitega tihedalt ühendatud.

Seetõttu mõjutavad Eesti elektritootmist ja -hindu näiteks nii veetase Norra hüdroelektrijaamades, Skandinaavia tuumaelektrijaamade töö, ülekandekaablite korrasolek kui ka Taani tuuleolud jne.

Riikliku elektri toetusmeetmega loodi kodutarbijatele, väikestele äriklientidele ja kohalikele omavalitsustele võimalus osta elektrit

Konkurentsiameti poolt ajutiselt kehtestatud hinnaga alates 2022. aasta neljandast kvartalist. Riigikogus vastuvõetud seadusemuudatuste kohaselt on universaalteenus määratud kestma kuni 2026. aasta aprillini. Universaalteenuse osutamise jätkusuutlikkuse määravad siiski ära turuhinnad ja kui need peaks langema, siis loobuvad tarbijad tõenäoliselt ise universaalteenusest.

Majanduse üldine keeruline olukord 2022. aastal ei ole meie ettevõtete tegevust oluliselt mõjutanud. Scener grupi majandustegevus on EUR’i põhine, mistõttu valuutakursside muutusest tingitud riske hindame väikeseks. Intressimäärade muutustest tingitud olulisi riske ei ole. Fikseeritud hinna rise ka ei ole, kuna meil ei ole fikseeritud hinnaga elektrimüügi lepinguid. Tegevuse hooajalisuse omapäraks on alates märtsist kuni oktoobrini kestev päikeseelektrijaamade suur tootmisvõimsus. Sellel perioodil on meie käibe numbrid oluliselt kõrgemad, kui sügis-talvisel perioodil.

2023. aastal planeerime jätkata olemasolevatel turgudel ja laieneda Poola turule. Ettevõttel väljakujunenud dividendipoliitikat ei ole. Dividende makstakse vastavalt tulemusele, võimalusele ja osanike otsusele.

Kontserni konsolideeritud peamised finantssuhtarvud:

Näitaja 2022 2021

Puhasrentaablus -0,05% 0,27%

Lühiajaliste kohustiste 1,05 1,1 kattekordaja

ROA -0,5% 2,1%

SCENER OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.