Rohkema info nägemiseks:

OSC TRANSPORT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 8497; jälgijaid - 42. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta OSC TRANSPORT OÜ kohta arvamuslugu!"

OSC TRANSPORT OÜ hetkeolukord

Juba 8497 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 42 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 53 korda.

Tegevusaruanne 2022

OSC Transport OÜ peamiseks tegevusalaks on kaubatranspordi teenuse osutamine, millest siseriiklik kaubaveo osakaal on 97% ning välisriikide osakaal 3%. Samuti tegutseb OSC Transport OÜ kaupade hoiustamisega, mille osakaal kogu teenuskäibes jääb alla 1%.

OSC Transport OÜ on majandusaasta jooksul investeerinud sõidukipargi uuendamisesse, soetades kuus kaubaveoautot. Samuti teostati investeering motoriseeritud rullsüsteemi soetamiseks, mis võimaldab terminalis kaubapakkide efektiivsemat ja kvaliteetsemat sorteerimist.

Rullsüsteemi lõplik kasutuselevõtt toimub 2023 aasta alguses. Lähitulevikus on plaanis täiendada vedude planeerimise tarkvara ning soetada kaubapakkide automaatne kaalumise ja skaneerimise süsteem. Samuti on jätkuvalt plaanis uuendada masinaparki ökonoomsemate ja väiksema

CO2 emissioonimääraga sõidukitega.

Juhtkond alustas uuringuid automaatseks vedude planeerimise süsteemi kasutuselevõtuks, et vähendada otseseid tööjõukulusid vedude planeerimisele ja korraldamisele. Samuti juurutatakse alltöövõtu kulude täpsemaks monitoorimiseks ja juhtimiseks mõeldud infotehnoloogilist lahendust. Juhtkond planeerib järgnevatel aruandeaastatel panna suuremat rõhku ettevõttesisesele koolitusprotsessile, et tagada sellega järjest kõrgem teenuse kvaliteet.

Eesti majanduskeskkonna ebakindel tulevikuväljavaade mõjutab otseselt kaubaveomahtusid negatiivses suunas. Teenuse sisendkulud, peamiselt tööjõukulude näol on jätkuvas kasvutrendis, teenuse hinnad jäävad pigem muutumatuks või isegi langevad mingil määral. Selline olukord pärsib otseselt OSC Transport OÜ kasumlikkust.

Seoses Venemaa sõjategevuse algusega 24.02.2022 Ukraina vastu muutus globaalne majanduslik olukord ebakindlamaks. OSC Transport

OÜ-d mõjutas kõige enam sisendhindade hüppeline kasv, mida vedasid peamiselt diiselkütus ja energia. Tarbijate ostukäitumine muutus ebakindlamaks, mistõttu vähenes ka prognoositud mahtude kasv. 2023. aastaks prognoosib juhtkond kaubaveomahtude mõningast jätkuvat langust ning sellest tingitult survet teenuse hindade langetuseks. Surve töötasude tõstmiseks on jätkuv, kuna kvalifitseeritud töötajatest on jätkuvalt puudus.

OSC Transport OÜ majandustegevus on vähesel määral sesoonne, märkimisväärset mõju see ettevõtte tulemustele ei avalda. Madalhooajaks loeme jaanuar-veebruar ning juuli- augusti esimene pool. Madalhooaega kasutatakse ära töötajatele korraliste puhkuste andmisel.

Kaubatranspordi keskkonnamõju on keskmisest suurem emiteeritud CO2 tõttu. OSC Transport OÜ pikaks eesmärgiks on vähendada pidevalt keskkonna jalajälge, soetades järjest enam väiksema CO2 emissiooniga sõidukeid. Juhtkond on seadnud keskkonnamõjude vähendamise eesmärgi, mis on otseselt seotud Euroopa Liidu poolt välja töötatud kliimaeesmärkidele.

Kuna OSC Transport OÜ pakub teenust ainult eurotsooni riikide ettevõtjatele, siis valuutakursside risk puudub. Euribori tõus mõjutab otseselt ettevõtte kulusid, suurendades liisingumakseid.

Ettevõtte põhitegevust iseloomustavad suhtarvud ja nende arvutamine: 2021 2022

Koguvara puhasrentaablus ehk vara tootlikkus (ROA) (aruandeaasta kasum / 6,27 10,84 varad) * 100 (%)

Omakapitali rentaablus ehk omakapitali tootlus (ROE) (aruandeaasta kasum / 35,48 48,69 omakapital) * 100 (%)

Käibe ärirentaablus (ärikasum/müügitulu) 1,06 2,04 *100 (%)

Käibe puhasrentaablus 1,06 2,04 (puhaskasum/müügitulu) *100 (%)

Soliidsuskordaja (omakapital/vara) * 100 0,34 0,22 (%)

Vara käibekordaja (müügitulu/keskmine 5,89 5,31 koguvara) kordades

OSC TRANSPORT OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.