Rohkema info nägemiseks:

TÕNTSO AGRO OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4917; jälgijaid - 30. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TÕNTSO AGRO OÜ kohta arvamuslugu!"

TÕNTSO AGRO OÜ hetkeolukord

Juba 4917 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,2 punktiga ja kommenteeritud 21 korda.

Tegevusaruanne 2022

Tõntso Agro OÜ asub Tõrva vallas Valgamaa. Ettevõtte põhitegevusalaks on taime- ja loomakasvatus.

2022a renditi juurde olulises koguses haritavat maad, seoses kahe suurema tootja tegevuse lõpetamisega. Haritava maa pindala suuruseks aasta lõpu seisuga oli 1630 ha.

2022a oli erakordne soeses sisendite ja väljundite hindade järsu ja suure tõusuga. Keskmine piimahind kujunes ettevõttel 494 eurot/tonni kohta ja kokku müüs ettevõte 5tuh tonni piima.

Teravilja müüdi kokku 590tuh euro eest

Olulisemad tehtud ja kavandatavad investeeringud

Tõntso Agro OÜ ehitas aruandeaastal PRIA toetusega valmis vedelsõnnikuhoidla 8000 m3 sõnniku hoiustamiseks. Sellega on ettevõttel võimalik ratsionaalsemalt sõnnikut väetiseks kasutada ning ka keskkonnaameti nõuded on täidetud.

2022a alustas ettevõte poegimislauda suurendamisega (1200 m2), mis planeeritakse lõpetada 2023 mai. Ehitis on vajalik seoses s loomade arvu kasvuga.

Lisaks jätkas ettevõte haritava maa lupjamisega, millega alustati juba 2021aastal. Lupjamine on ettevõttele lisakulu 30tuh EUR aastas, kuid toob ka kohest mõõdetavat tulu, kuna saagikus põldudelt kasvab, sest taimed omastavad toitaineid efektiivsemalt.

Kokku tehti aruandeaastal investeeringuid põhivarasse 1 117 499 eurot, sellest masinate-ja seadmete uuendamiseks 787 128 eurot ja uute ehitiste ehitamiseks 330 371 eurot.

Eesmärgid 2023 aastaks

Ettevõtte eesmärgiks on suurendanda kasumit piimaliitri kohta ning kasumit põllumaa hektari kohta. 2022 aastal investeeriti põldude mulla viljakuse parandamisse ja jätkatakse antud tegevusega ka 2023ndal aastal. Planeeritakse toota täisvääruslikumat silo kui 2022 aastal ja seeläbi vähendada kalli ostusööda osakaalu lehma kohta. 2023ndal aastal avaneb võimalus ka taotleda investeeringutoetust. Planeeritakse ehitada toetusega kaks silohoidlat. Praegusel hetkel ei mahu ettevõttel aastane silo hoidlatesse ära ja peame kasutama silo hoiustamiseks põllul asuvaid aunasid.

Kavas on soetada teravilja käitlusseadmed ja kaks kuivatit koos vastava kinnistuga. Antud kompleks hõlmab endas teraviljahoidlaid suurusega 1200 m2 ja kahte kuivatit. Selle tulemusena suudame kuivatada keskmiselt 50% toodetavast teraviljast, ülejäänud teravili ja raps kuivatatakse

TÕNTSO AGRO OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.