Rohkema info nägemiseks:

ARTE BUNKERING OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4176; jälgijaid - 183. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ARTE BUNKERING OÜ kohta arvamuslugu!"

ARTE BUNKERING OÜ hetkeolukord

Juba 4176 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 183 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Juhatus esitab aruande koos kontserni 31. detsembril 2022 lõppenud aasta auditeeritud konsolideeritud raamatupidamisaruandega.

1) KONTSERNI STRUKTUUR

TÜTARETTEVÕTTED 2022. aastal lõpetas tegevuse ARTE Bunkering Groupi mittetoimiv tütarettevõte UAB ARTE Bunkering Lithuania (100%).

2022. aasta teises pooles avasime tütarettevõtte ARTE Bunkering DMCC, mis asub Araabia Ühendemiraatide Dubai Multi

Commodities Centre-is.

Kontserni üldine struktuur muutus, kuid Arte Bunkering jääb jätkuvalt oma tütarettevõtete ARTE Bunkering LLC (100%),

ARTE Bunkering GmbH (100%), ARTE Bunkering Pte Ltd (100%), lisandunud ARTE Bunkering DMCC (100%) peamiseks valdusettevõtjaks.

Tütarettevõte ARTE Bunkering LLC asutati 2015. aastal Ameerika Ühendriikides Floridas, et tugevdada kontserni seisundit

Põhja-, Kesk- ja Lõuna-Ameerika turul. Samal ajal asutati Saksamaal teine tütarettevõte (ARTE Bunkering GmbH), et tugevdada meie seisundit Euroopa turul. Mõlemad äriühingud on aastate jooksul jõudsalt arenenud. Meie USA tütarettevõte kaupleb oma portfelliga, kuid ARTE Bunkering GmbH tegutseb enamjaolt üksnes ARTE Bunkering OÜ agendina. Meie tütarettevõte ARTE Bunkering Pte Ltd asutati 2020. aastal ja praegu töötab seal kolm kauplejat, kes tegelevad selle piirkonnaga. Meie Singapuri kontori areng on alates selle avamisest olnud väga positiivne ja meie kohalolek Aasia turul on kasvanud. 2022. aastal avasime Dubais eelnevalt mainitud ARTE Bunkering DMCC. Uue kontoriga on liitunud kaks kauplejat, kelle eesmärk on katta kõik piirkondlikud nõudlused ning arendada piirkondlikku kliendiportfelli.

FILIAALID

Alates 2021. aastast me ei ole täheldanud muudatusi meie filiaalvõrgustikus ning 2022. aastal oleme näinud positiivset arengut olemasolevas Kreeka ARTE Bunkering OU harukontoris, kus mahud ja kasumid on oluliselt kasvanud.

2) PÕHITEGEVUS

Kontserni põhitegevus ei ole varasemate aastatega võrreldes muutunud.

Kontsern tegeleb kütuse, määrdeainete ning nendega seotud toodete ja teenuste turustamisega laevandussektorile. ARTE

Bunkering Group tegutseb edasimüüjana, võttes tarnijatelt ostetud tooted vastu samal ajal ja samas kohas, kus neid meie kliendile müüakse. Ühtlasi anname oma klientidele reaalajas globaalset turuteavet ning kiire ligipääsu kvaliteetsetele ja konkurentsivõimeliste hindadega laevakütustele ööpäeva ringselt, igal päeval aastas.

3) ÜLEVAADE ARENGUST, KONTSERNI ÄRITEGEVUSE SEISUND JA TULEMUSED

Vaatamata keerulisele turuolukorrale alates 2022. veebruarist, mida põhjustas muutus vastavuse maastikus, ARTE

Bunkering Group suutis edukalt navigeerida läbi väljakutsete ja lõpetada aasta äriliselt ühe edukaimana ettevõtte ajaloos.

See tulenes üldisest suurenenud nõudlusest naftatoodete jäerele pärast seda, kui enamik Covid-19 meetmeid, mida riigid olid võtnud leviku ohjeldamiseks, tühistati ning mis tõi kaasa täiendava hinnatõusu 2022. aastal.

Üldine hinnatõus kui ka mitme kaubatee häired alates 2022. aasta veebruarist tõid kaasa käibe 52% aastase kasvu kogusummas 484,6 MEUR.

Aastaga suutis ARTE Bunkering Group tõsta oma keskmise brutokasumi marginaali taseme 2.86%-ni, võrreldes eelmise aasta 1.29%-ga. Brutokasumi marginaali tõus koos käibe kasvuga tõi kaasa märkimisväärse brutokasumi kogusummas 13,851,794 EUR, võrreldes 4,139,972 EUR-ga 2021. aastal.

Meie üldhalduskulud suurenesid proportsionaalselt vähem kui käive, milleks oli +34%. Üldhalduskulud suurenesid tööjõukulude, uue Dubai (Araabia Ühendemiraadid) tütarettevõtja üürimaksete tõttu, kui ka krediidikindlustuse maksetest ja lisainvesteeringutest IT lahendustesse, mis suurendab edaspidi meie aruandluse ja järelvalvega seotud suutlikkust.

Eespool kirjeldatu tõi perioodi jooksul kaasa 8,485,757 EUR suuruse ärikasumi, mis on edukas kasv võrreldes eelneva aasta 41,039 EUR suuruse ärikasumiga.

Kõrgemad intressikulud sel perioodil, kokku 1,300,289 EUR (võrreldes 694,748 EUR-ga eelmisel aastal) tulenes peamiselt kontserni laenuportfelli suurenemisest umbes +47% võrra 16,160,161 EUR-ni 10,959,242 EUR-lt. Hoolimata suurenenud intressikuludest saadi 6,340,181 EUR suurune aastane puhaskasum, mis oli tugev muutus võrreldes eelmise aasta 3,181,785 EUR suuruse puhaskahjumiga.

Säilitame 2023. aastaks väga positiivse väljavaate, mida toetavad meie tugev finantspositsioon ja krediidivõimekus. Seni oleme 2023. aasta esimeses kvartalis võrreldes 2022. aasta neljanda kvartaliga näinud üldist keskmise hinnataseme langust destillaatkütuste puhul -16%, raske kütteõli osas -9% võrra. Samal ajal jäi meie brutokasumi määr suhteliselt stabiilseks võrreldes eelmise kvartaliga, olles destillaat ja raske kütteõli puhul keskmiselt 2,77%.

Selline tugev marginaali tase võimaldab ARTE Bunkering Groupil läheneda turule selektiivsemalt. 2023. aasta esimese

ARTE BUNKERING OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.