Rohkema info nägemiseks:

VÕIDU INVEST OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5585; jälgijaid - 17. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta VÕIDU INVEST OÜ kohta arvamuslugu!"

VÕIDU INVEST OÜ hetkeolukord

Juba 5585 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 17 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Võidu Invest OÜ on asutatud 2011. aastal ja põhineb 100%-liselt Eesti erakapitalil. Ettevõttel on kaks füüsilisest isikust osanikku ning osakapitali suuruseks seisuga 31.12.2022 on 2500 eurot. Osakapitali eest on täielikult tasutud. Muudatusi ettevõtte osanike hulgas aruandeperioodil ei toimunud.

Tegevuse kirjeldus

Alates ettevõtte loomisest tänaseni on Võidu Invest OÜ peamiseks tegevusalaks metallitöötlus ja metalltoodete valmistamine (vastavalt EMTAK kood 25611). Peamiselt tegeletakse metalltoodete mehaanilise töötlusega - metallmaterjalide lõikus, painutamine, keevitus, puhastamine, haaveldamine, haavelpritsitööd ning metallpindade katmine pulbervärvitehnoloogia abil. Metallmaterjalide töötluse kvaliteedi tagavad kasutatavad kaasaegsed tööpingid - CNC-laserlõikepink, CNC-painutuspink, CNC-lintsaag, MIG- ja MAG-keevitusseadmed ning pikaajaliste kogemustega pingioperaatorid ja keevitajad. Ettevõtte põhitoodanguks on metsamasinate ja raskeveokite mehhaanilised detailid ja koostud.

Peamisteks püsiklientideks on Eestis tegutsevad metsatööstuse haagiste ja põllumajandusmasinate valmistajad, kelle kaudu liigub Võidu Invest

OÜ toodang mitmetesse Euroopa riikidesse.

Majanduskeskkond ja tehtud investeeringud

Kui valdavalt oli 2022 aasta metallitööstusele tootmise mahtude mõttes suhteliselt stabiilne, siis keerulisemad ajad on seotud nii

Venemaa-Ukraina vahelisest sõjaolukorrast tingitud materjalide ja toorme kui ka kõikide energialiikide hindade tõusuga. Ettevõtted, kes põhitoorainena kasutavad metalli ja on samas ka energiamahukad, on väga kergelt kaotamas oma konkurentsieelist eksportturgudel, mistõttu on siin kindlasti vajalik nii riigipoolne õigeaegne toetussüsteem kui ka ettevõtte-sisene ressursisääst ja prioriteetide ümberhindamine.

Vaatamata keerulisele majanduskeskkonnale tegi Võidu Invest OÜ 2022. aastal olulisi mahukaid investeeringuid tootmistingimuste laiendamiseks ja parandamiseks. Aruandeperioodil sai valmis uus kaasaegne tootmishoone, paranesid tootmistegevuste asetus ja ülevaatlikkus ning materjalide, toodangu ja detailide ladustamistingimused. Värvimisprotsesside eeltöödeks soetati uus keskkonnasõbralikum haaveldusruum koos ventilatsioonisüsteemiga. Jooksvalt on välja vahetatud vähem efektiivseid tööpinke. Ressursisäästlikuma tootmise arenduse eesmärgil soetati uus fiiberlaserlõikepink TruLaser 3030 maksumusega ligi 0,5 miljonit eurot. Uute seadmete kasutuselevõtmisega kaasneb võimalus järjest enam automatiseerida ka tootmise juhtimise ja planeerimise tegevusi.

Tulevaste perioodide eesmärgid

Võidu Invest OÜ pöörab jätkuvalt suurt tähelepanu tootearendusele, sealhulgas innovatsioonile omatoodete väljaarendamisel. 2022. aastal lõpetati edukalt ligi 2-aastane tootearenduse projekt koostöös Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondiga EAS-i vahendusel. Valminud on innovatiivne puhastusseade, toote funktsionaalsus on ettevõtte inseneride poolt analüüsitud ja testitud. Tänaseks tootmisse antud seadme kasutuseesmärk on kliima- ja keskkonnakaitse tõhustamine eelkõige Euroopa aga ka teiste regioonide randade ja rohealade piirkondades.

2023. aastal jätkatakse tegevust samas valdkonnas, planeeritud tegevusmahu kasv on seotud omatoodangu arenduse ja müügiga ning tegevuse tulemuslikkus põhineb eelkõige ressursisäästlike tootmisprotsesside rakendamisel. Nimetatud arengusuunad annavad vajaliku kindlustunde tegutsemiseks tänases väga kiirelt muutuvas ülemaailmses finants- ja majanduskeskkonnas.

Peamine tähelepanu suunatakse uute toodete väljatöötamisele, mis pakuvad huvi erinevatele turusegmentidele nagu rasketehnika tootjad, ehitusseadmete tootjad ja rentijad, kohalike omavalitsuste kommunaalosakonnad ning turismiettevõtted Skandinaavia ja Euroopa riikides.

Samaaegselt tootearendusega otsitakse võimalusi spetsiifilise turundusplatvormi loomiseks, kasutades võimalikult suurel määral digitaliseeritud meetodeid suhtluseks potensiaalsete edasimüüjatega. Tulevased investeeringud on seotud selliste tehnoloogiate kasutuselevõtmisega nagu digitaliseerimine, automatiseerimine ja robotite kasutamine, mis kõik vähendavad inimsekkumise vajadust tootmisprotsessides ning suurendavad ettevõtte tootlikkust ja rahvusvahelist konkurentsivõimet. Aktiivset koostööd jätkatakse ettevõtte-väliste ekspertidega turunduse, digitaliseerimise ja marketingi alal. Ettevõtte-siseselt väärtustatakse oma töötajaid, panustatakse nende tervise- ja töökeskkonna tingimuste parenduseks ning võimaldatakse oma ala spetsialistidele konkurentsivõimelist palka.

Järgnevate perioodide prioriteediks on ettevõtte stabiilne jätkusuutlik areng, tootlikkuse ja lisandväärtuse kasv, müügitulu stabiilne suurenemine ning laienemine eksportturgudele.

Majandustulemused

OÜ Võidu Invest müügitulu 2022. aastal oli 3 679 894 eurot (2021. aasta müügitulu kokku 3 589 653 eurot). Müügitulu stabiilne kasv on toimunud paralleelselt väga mahukate investeeringute lõpuleviimisega, konservatiivselt kaalutletult on tegeletud võrdselt nii tootmismahu kasvatamise, tootearenduse kui ka tulevikuks vajalike kulutuste ja investeeringute jaotusega.

Ettevõtte finantstulemiks kujunes 2022. aasta lõpuks majandusaasta puhaskasum 141 079 eurot (2021.a puhaskasum 138 545 eurot).

Lisaks müügitulu ja puhaskasumi kasvule on aruandeperioodil muutunud ka ettevõtte kapitalistruktuur – tänu ennetähtaegsele investeerimislaenu tagastamisele vähendati oluliselt sõltuvust võõrkapitalist. Väga lühikese aja jooksul on toimunud marginaalsed muutused

VÕIDU INVEST OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.