Rohkema info nägemiseks:

COOP FINANTS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6786; jälgijaid - 48. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta COOP FINANTS AS kohta arvamuslugu!"

COOP FINANTS AS hetkeolukord

Juba 6786 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 48 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,6 punktiga ja kommenteeritud 49 korda.

Tegevusaruanne 2022

Coop Finants AS (edaspidi „Ettevõte“) on Coop Panga kontserni kuuluv tütarettevõtja. Ettevõtte põhitegevuseks on erinevate finantsteenuste pakkumine eraisikutele Eesti turul ning kaardimaksete vahendamine Coop Eesti kauplustes.

Ettevõte pakub Eesti residentidele järgmisi finantstooteid: Väikelaen, Järelmaks ja Säästukaart Pluss. Ettevõtte peamisteks tuluallikateks on finantstoodetelt teenitud intress ning teenustasud.

2022. aastal omas Coop Finants AS krediidiandja tegevusluba Krediidiandjate ja -vahendajate seaduse mõistest ning makseasutuse tegevusluba Makseasutuste ja e-raha asutuste seaduse mõistes.

Aastal 2022 olid majanduskeskkonna märksõnadeks inflatsioon, intressimäärade tõus ja sõda Ukrainas. Eelmistel aastatel domineerinud COVID-19 mõju ei ole täielikult kadunud ja regionaalselt (nt Hiinas) toimusid uued puhangud, kuid globaalselt jäi see siiski suuremate sündmuste varju.

Kogu Euroopa ja suure osa muu maailma majanduslikule ja poliitilisele keskkonnale jättis tugeva jälje 24. veebruaril

Venemaa alustatud täie mõõduline sõda Ukraina vastu. See tõi endaga kaasa ulatuslikud majandussanktsioonid

Venemaa ning tema liitlase Valgevene liidrite ja ettevõtete suhtes. Sõda põhjustas täiendava hinnatõususurve eelkõige energiakandjate turul, aga ka muude toorainete turgudel. Lisaks tõi sõda kaasa ulatusliku sõjapõgenike laine Euroopa riikidesse, sealhulgas Eestisse. Küll aga Coop Finants AS tegevusele see erilist mõju ei avaldanud.

Aasta alguses reageerisime energiakriisile ja selle tulemusena järsult kallinenud energiahindadele ning hakkasime eraklientidele pakkuma kommunaalmaksete tasumiseks mõeldud energialaenu. Aasta teises pooles tulime vastu klientide soovile ja tõstsime tagatiseta väikelaenu maksimumsumma 25 000 euroni, pikendades samal ajal tagasimakseperioodi kuni 10 aastani, mis on hetkel Eesti universaalpankade seas kõige paindlikumad tingimused.

Ettevõtte keskkonna- ja sotsiaalsete mõjudega tegeletakse Coop Panga Grupis kontserniüleselt. 2022. aastal astus Coop

Pank kontsern ÜRO Keskkonnaprogrammi (UNEP FI ehk United Nations Environment Programme Finance Initiative) finantsalgatuse liikmeks ja allkirjastas vastutustundliku panganduse põhimõtted (vt https://www.cooppank.ee/coop- pank-allkirjastas-uro-vastutustundliku-panganduse-pohimotted), millega viiakse Panga äristrateegia vastavusse ÜRO säästva arengu ja Pariisi kliimaleppe eesmärkidega ning kasvatatakse positiivset mõju ühiskonnale. ÜRO

Keskkonnaprogrammiga viib Kontsern läbi laiaulatusliku mõjuanalüüsi, et mõista, kus avaldab Pank märkimisväärset positiivset ja negatiivset mõju ühiskonnale, keskkonnale ja majandusele. Seejärel seatakse kindlad eesmärgid, et suurendada oma positiivset mõju ja vähendada negatiivset mõju.

2022. aasta lõpuks kujunes brutoportfell 88,7 miljoni euro suuruseks. Coop Finants AS tegevust finantseerib emaettevõte Coop Pank AS. Samuti toimub likviidsuse ning finantsriskide juhtimine emaettevõttes Coop Pank AS.

Coop Finants AS 2022. aasta kasum kokku oli 8 012 tuhat eurot (2021: 7 891 tuhat eurot). 2022. aasta lõpuks moodustasid oodatavate krediidikahjude katteks tehtud allahindlused bilansis 3 447 tuhat eurot (2021: 3 423 tuhat eurot).

2022. aasta jooksul on immateriaalsesse põhivarasse tehtud investeeringuid kokku summas 416 tuhat eurot (2021: 513 tuhat eurot). Peamiselt on investeeringu summa seotud laenuhaldusplatvormi arendustöödega. Uus laenuhaldusplatvorm võeti kasutusele 2019. aasta alguses. 2023. aastal on Ettevõttel plaanis jätkuvalt investeerida immateriaalsesse põhivarasse ja arendada olemasolevat tarkvara.

COOP FINANTS AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.