Rohkema info nägemiseks:

BARIATRIC SERVICES AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1370; jälgijaid - 46. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta BARIATRIC SERVICES AS kohta arvamuslugu!"

BARIATRIC SERVICES AS hetkeolukord

Juba 1370 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 46 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

AS Bariatric Services on tervishoiu valdkonna ettevõte, mille peamiseks tegevusvaldakonnaks on kaalukirurgia ehk bariaatriline kirurgia. Meie missiooniks on rasvumise alla kannatavate patsiendide teenimine nende teekonnal tervemasse ja kergemasse ellu. Pakume oma patsientidele terviklikku kaalukirurgia teenust, mis hõlmab nii kirurglist ravi (operatsioonid) kui operatsiooni eelset – ja järgset nõustamist ning vajadusel ravitüsistuste ravi. Ettevõte on asutatud 2011 aastal ning kasvanud tänaseks Baltikumi ja Skandinaavia regiooni suurimate teenusepakkujate hulka. Alates 2021a novembrist tegutseme Terviseameti poolt väljastatud tegevusluba omava erihaiglana, mis on võimaldanud teenuse korraldust ning kvaliteeti oluliselt parandada. Oleme üks suurimaid Eesti tervishoiuteenuste eksportijaid, üle poole meie klientidest pärinevad välisriikidest, eeskätt Soomest. Müüme oma teenust otse klientidele, Tervisekassaga ega teiste ravikindlustuse pakkujatega meil teenuse osutamise rahastamiseks koostööd ei ole.

2022. aasta oli meile senise tegevusajaloo edukaim, opereerisime kokku 524 patsienti. Pooled kaalukirurgilistest operatsioonidest Eestis tehakse meie kliinikus. Nõudlust meie teenuste vastu tõstis rahvusvaheliste kaalukirurgia ravijuhiste muutus, mis laiendas oluliselt ravisobilike patsientide ringi. Olulisemateks investeeringuteks 2022a olid haiglainventari ning mööbli uuendamine ning uue anesteesia aparatuuri ost. Oleme palju panustanud oma töötajate täiendkoolitusse. Korrastasime oma suhted peamiste kaubagruppide tarnijatega optimeerides sellega tegevuskulusid.

Lähitulevikus planeerime operatsioonitoa aparatuuri (endoskoopia ja laparaskoopia püstakud) ja palatite inventari jätkuvat uuendamist.

2023 ja lähiaastatel on plaanis põhitegevust, ehk ravitud patsientide arvu kasvatada, samuti alustada plastika- ja teiste üldkirurgia teenuste pakkumisega. Muudest tegevustest on 2023a. plaanis kaalukirurgia teemalisi koolitusi pakkuva koolituskeskuse loomine. Koostöös Tartu Ülikooli arstiteaduskonnaga alustame doktoriõppe raames teadusliku uurimistööga teemal, mis käsitleb patsientide kiire operatsioonijärgse taastumise programmi tõhusust kaalukirurgias.

Peamiste majandustulemusi mõjutavate tulevikuriskidena näen majandusolukorra ja tarbijate kindlustunde halvenemist, ebastabiilset julgeolekuolukorda regioonis ning uute kaalulangetusravimite võimalikku negatiivset mõju kaalukirurgia teenuse nõudlusele. Võimalusena näen aasta-aastalt kasvavat patsientide omaosalust tervishoiteenuste rahastamisel ning nende vahendite kanaliseerumist eratervishoidu Eestis ja lähiriikides.

Kaalukirurgia nõudlus ja pakkumine Eestis ning lähiriikides on suuresti stabiliseerunud. Teenust osutatakse nii avalikul rahastamisel kui erafinantseerimisel. Üksikute kliinikute tegevusmahtude kasv toimub pigem teiste teenusepakkujate arvelt, avaliku tervishoiuraha nappus ja pikad ravijärjekorrad motiveerivad patsiente tasuma ravi eest ise. Viimast asjaolu näen meie lähiaastate peamise kasvumootorina.

AS Bariatric Services äritegevus on aasta lõike ühtlane ja ennustatav, hooajalisust ei ole.

Peamiseks tegevusega seotud sotsiaalmõjuks pean meie juhtivast rollist valdkonnas tulenevat kohustust kaalukirurgia alaseid arenguid vabariigis eest vedada, oma teadmisi ning oskuseid jagada ning vastavaid tegevusi. Oma tegevusega kaasnevaid keskkonnamõjusid pean tervishoiuvaldkonnas pigem keskmisest väiksemateks, kuna järgime teadlikult väheraiskavat mõtte – ja tegutsemisviisi.

Kuna tegutseme peamiselt euroala riikides, siis valuutakursside kõikumisest tulenevaid olulisi finantsriske meil pole. 2022 aastal polnud ettevõttel suuri pikaajalisi laenukohustusi, intressimäära tõus meid ei mõjutanud.

Olulisemad finantsnäitajad: 2022 2021

Müügitulu (EUR) 3 036 223 2 083 241

Ärikasum (EUR) 1 230 125 718 339

Ärikasum (%) 41% 34%

Netokasum (EUR) 844 067 728 995

Netokasumi (%) 28% 35%

BARIATRIC SERVICES AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.