Rohkema info nägemiseks:

VGFS FINANCIAL SERVICES ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 672; jälgijaid - 27. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta VGFS FINANCIAL SERVICES kohta arvamuslugu!"

VGFS FINANCIAL SERVICES ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 672 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 27 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta majandustegevuse aruanne

Käesolevaga esitab juhatus VGFS Financial Services Estonia OÜ (edaspidi: osaühing) 2022. aasta majandustegevuse aruande ja auditeeritud raamatupidamise aruande.

Osaühingu põhitegevusala ja tegevuse olemus

VGFS Financial Services Estonia OÜ (edaspidi VFS või Ettevõte) on osa Volvo finantsteenustest, mis on Volvo kontserni ärivaldkond koos emaettevõttega AB Volvo, Rootsi. Ettevõtte põhitegevuseks on Volvo Grupi toodete (veoautod, ehitustehnika, bussid) ning ka teiste tootjate haagiste soetamise finantseerimine lõpptarbijate poolt. Ettevõtte klientideks on juriidilised isikud, kes tegelevad tavaliselt kommertsveo või ehitusega. VFS pakub peamiselt kapitali- ja kasutusrenti, tavaliselt 3–5-aastase tähtajaga. Kogu Ettevõtte tegevust rahastatakse omavahenditest, laenudest sidusettevõttelt Volvo Treasury AB, Rootsi ja arvelduskrediidiga kommertspankadelt.

Osaühingu tegevustulemus aasta jooksul 2022. aastal jätkas ettevõte tugevate tulemuste saavutamist, keskendudes portfelli kasvule ja tegevuse efektiivsusele, täites samal ajal oma ümberkujundamiskava.

2022. aasta oli ettevõtte jaoks üheteistkümnes majandusaasta. Aasta jooksul broneeris VFS uut ärimahtu 20,53 miljonit eurot, kasvades 30,3% (2021: 15,75 miljonit eurot). Finantseeritud varade arv oli 2022. aastal 145 (2021: 118). VFS-i netokrediidiportfell kasvas 8,5% 35,12 miljoni euroni (31.12.2021: 32,37 miljonit eurot). Krediidiportfelli rahastamine sobitati Volvo Treasury AB-lt laenamisega tähtaja, intressimäärade ja valuuta osas kooskõlas Volvo kontserni poliitikaga. Aasta lõpu seisuga oli ettevõttel 696 aktiivset rendilepingut, mis on 1,4% vähem kui aasta varem (31.12.2021: 706 lepingut).

Turu intressimäärade tõstmine on toonud kaasa tugevama konkurentsi teiste kommertslaenuandjate poolt, mis on mõjutanud finantssektori hõlvamist, kuigi isegi selliste vastutuuledega saavutas VFS 43,7% ulatuses rahastatud varade kõigist aasta jooksul tarnitud Volvo kontserni varadest (2021: 62, 1%).

Raporteeritud kasum enne makse oli 0,72 mln eurot (0,46 mln eurot), kasvades 56,5%, mis tulenes krediidiportfelli kvaliteedi edasisest paranemisest ja klientide tugevast finantsseisundist. Kapitalirendi portfelli krediidieraldised moodustasid 2022. aasta lõpus 0,03 mln eurot, vähenedes 8,5% (31.12.2021: 0,20 mln).

Aasta puhaskasum oli 0,72 miljonit eurot (2021: 0,46 miljonit eurot). Vastavalt sellele oli aasta efektiivne maksumäär 0% (2022. aastal kasumit ei jaotata). Korrigeeritud omakapitali tootlus oli 34,8% (2021: 34,1%).

Finantsriski maandamine

Osaühingu tegevusest tulenevad erinevad finantsriskid, sealhulgas krediidi-, likviidsus- ja intressimäära risk. Osaühingu juhatuse eesmärk on minimeerida võimalikku kahjulikku mõju, mida finantsrisk osaühingu tegevustulemusele avaldab.

Osaühing laenab muutuvate intressimääradega ja ka rendilepingutel on samad muutuvad intressimäärad, minimeerides seeläbi võimalikku intressimäära riski mõju osaühingule.

Finantsvarad, mis võivad põhjustada krediidiriski teatud kontsentreerumise osaühingus, on peamiselt sularaha ja klientide võlgnevused. Osaühing on kehtestanud ja järgib krediidipoliitikat, mille kohaselt finantseeritakse ainult laitmatu krediidiajalooga kliente ja mitte ületades igale kliendile seatud krediidilimiiti. Klientide võlgnevust kajastatakse tagasisaadavas/kaetavas väärtuses. Osaühing järgib Volvo gGrupi krediidipoliitika suuniseid, mis määratlevad klientide finantsseisundi hindamise protseduurid.

Osaühingu eesmärk on kaalutlev likviidsusriski maandamine, hoides piisavaid krediidiressursse, mis võimaldavad võlgnevusi nende sissenõutavaks muutumisel arveldada. Ettevõtte lühiajalised kohustused ületasid 2022. aasta lõpu seisuga lühiajalisi varasid 0,73 miljoni euro võrra. Põhilise osa lühiajalistest kohustustest moodustab kontsernilt saadud finantseering (summas 11,70 miljonit eurot) . 2022. aastal on

Kontsernilt saadud kogufinantseering (sh pika- ja lühiajalised osad) kasvanud 3,11 miljoni euro võrra, mis vastab kogu kliendiliisingu portfelli kasvule. Osaühingu juhtkond on veendunud, et finantseeringu tagasimaksmist ei nõuta viisil, mis võiks ohustada Ettevõtte likviidsust ning edaspidist finantseerimist antakse VFS-i majandustegevuse jätkamiseks piisavas mahus. Sellest tulenevalt arvab juhtkond, et Ettevõtte likviidsus ei ole ohus ja selle finantsaruande koostamisel on kohaldatav tegevuse jätkuvuse eeldus.

VFS ei ole avatud valuutakursside kõikumise riskile, kõik majandusaruandeaasta tehingud on teostatud eurodes.

Arendus ja perspektiivplaanid

VFS jätkab koostööd Volvo Groupi kuuluvate ettevõtete, edasimüüjate ja muude valitud müüjatega, samuti nende klientidaga, et hõlbustada

Volvo Groupi toodete omandamist ja parandada kliendi kasutatuskogemust.

Läbi uuenduslike ja paindlike rahastamise, sellega seotud lahenduste ning muude klientide vajadustele suunatud teenuste, loob VFS pikaajalisi

VGFS FINANCIAL SERVICES ESTONIA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.