Rohkema info nägemiseks:

NOVIRA HOLDING AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 757; jälgijaid - 1. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta NOVIRA HOLDING AS kohta arvamuslugu!"

NOVIRA HOLDING AS hetkeolukord

Juba 757 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Novira Holding AS, äriregistrikood 12566451, asutati 07.11.2013a. Tallinnas. Kontserni peamine tegevusala on kinnisvaraarendus ja projektide finantseerimine.

Perioodi 01.01.2022 - 31.12.2022 konsolideeritud raamatupidamise aastaaruandes kajastuvad Novira Holding AS ja tema tütarettevõtete finantsnäitajad. Aruandes on konsolideeritud järgmised ettevõtted: * Novira Capital OÜ (Eesti) - 78% tütarettevõte * Novira Finance OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * NC Estate OÜ (Eesti) - 100% tütarettevõte * Asula 6D Kinnisvara OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * Novira E10 OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * P31 Office Building OÜ - Novira Capital OÜ 13.12.2022 omandatud 100% osalus, tütarettevõte * L1LV OÜ (Eesti) - Novira Holding AS 50% ja Novira Capital OÜ 50% tütarettevõte * NFLAT OÜ (Eesti) - Novira Finance OÜ 100% tütarettevõte * Novira Ehitus OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * Daymar OÜ (Eesti) - Novira Holding AS 50% ja Novira Capital OÜ 50% tütarettevõte * Figueira OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * Invemen OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * NewDevelopment OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * Snel Group SIA (Läti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * NC K2C SIA (Läti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * Novira Haldus OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * Hipoter Finance OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * FinTech Lab OÜ (Eesti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * Novira Plaza OÜ (Eesti) - 100% tütarettevõte * Novira Capital SIA (Läti) - Novira Capital OÜ 100% tütarettevõte * Novira SIA (Läti) - Novira Holding AS 50% ja Novira Capital OÜ 50% tütarettevõte * Guadalmina Baja Investment S.L. (Hispaania)- Hipoter Finance OÜ 100% tütarettevõte

Novira Holding AS konsolideeritud aruandes on kajastatud soetusmaksumuse meetodil ka osalus sidusettevõtes: * Jõelähtme Arendusgrupp OÜ (reg.kood 10465355, kinnisvaraarendus), osalus 50% * Regals Nami SIA (reg.kood 40003647390, kinnisvaraarendus), osalus 50% * Novira Tartu mnt 83 OÜ (reg.kood 12727351, hoonestusprojektide arendus), osalus 10% * Park Plaza OÜ (reg.kood 11369122, kinnisvaraarendus), osalus 10% * Marijas 2 SIA (reg.kood 50203281461, kinnisvaraarendus), osalus 34,62%

Novira Holding AS kontserni kuuluvatel ettevõtetel on aastal 2023 plaanis jätkata oma põhitegevusega: suurendada laenuportfelli nii projektide arenduste kui ka valmis objektide omandamiste finantseerimise teel; kaasata uusi partnereid oma projektidesse ning arendada oma ehitustegevust. Novira Holding AS plaanib laiendada oma tegevust, osaledes erinevates kinnisvaraarenduse projektides nii Soomes kui kogu

Baltikumis.

Oleme teadlikud sõjast Ukrainas ning oleme analüüsinud sellest tulenevat mõju ettevõtte majandustegevusele ja leidnud, et see ei avalda olulist mõju.

Kontserni ettevõtted on väga vähesel määral avatud intressimäärade riskidele, tagasihoidlikuks jääb ka EURIBORi tõusu mõju, arvestades ettevõtte ebaolulist võimendust. Arvestades üldist trendi, kus finantskulud pigem kasvavad, avab see ettevõtte jaoks uusi ärivõimalusi: ettevõtete ja projektide sildfinantseerimine, omakapitali investeeringut soodsatel tingimustel, finantsraskustes olevate projektide finantseerimine.

Kõik Novira Holding AS finantsilised operatsioonid teostatakse eurodes ning ettevõttel puuduvad positsioonid börsidel, mistõttu valuutakursi ja börsikursside muutumisel puudub mõju ettevõtte tegevuse jätkusuutlikkusele. Kapitalituru mõnevõrra konservatiivsemaks muutumine võib mõjutada Marijas 2 projekti finantskulusid, kuid projekti realiseerimist see ei takista – omanikud avaldasid valmisolekut vajadusel projekti lõpuni finantseerida.

Ettevõtte tütarettevõte NC K2C SIA on 2021. majandusaastal kaasanud võõrkapitali läbi võlakirja emissiooni. Finantsriskide maandamiseks ja finantsallikate diversifitseerimiseks on ettevõte aruande koostamise ajaks teinud ettevalmistusi uue emissiooni jaoks, mis võimaldab nii refinantseerida olemasolevaid võlakirju, kui kaasata ka uut kapitali.

Juhtkonna hinnangul puuduvad ettevõtete tegevusega seotud olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud. Sellegipoolest, arvestades kinnisvaraprojektides üha olulisemaks muutuvat ESG agendat, kaalub ettevõte tõsiselt sellest poliitikast tulenevate tegevuste rakendamist ning enda arendatavates projektides arendamist.

NOVIRA HOLDING AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.