Rohkema info nägemiseks:

BALTI JAAMA TURG OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2289; jälgijaid - 12. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta BALTI JAAMA TURG kohta arvamuslugu!"

BALTI JAAMA TURG OÜ hetkeolukord

Juba 2289 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Balti Jaama Turg OÜ on Astri ettevõtete gruppi kuuluv Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis asutati 2014. aastal Astri Kinnisvara OÜ 100%-lise tütarettevõttena. Peamiseks tegevusalaks on opereerimine Balti Jaama Turu ja Depoo kinnistutel. Astri grupi ettevõtetele kuuluvad lisaks Balti Jaama Turule ja Depoole ka Keskturg Tallinnas, Astri ja Fama keskused Narvas, Lõunakeskuse kaubanduspark

Tartus ja Pärnu Keskus Pärnus.

Balti Jaama Turg avati selle tänasel kujul 19. mail 2017. a. Uue lahenduse eesmärk oli säilitada vanade hoonete ajalooline isikupära, samas luua tänapäevane ja kaasaegne keskkond, hoides turu vaimu oma sagina ja kerge kaootilisusega. Balti Jaama Turg on atraktiivne sihtpunkt mitte ainult turu lähipiirkonna vaid kogu Tallinna elanikele ning samuti linna külastavatele turistidele. Turu arhitektuurilahenduse koostas KOKO Arhitektid OÜ, ehituse peatöövõtjaks oli Mapri Ehitus OÜ.

Balti Jaama Turg on unikaalne nii Baltikumis kui Põhjamaades ning ta on saanud järgmiste tunnustuste osaliseks: l 2017 Kaupmeeste Liit - Aasta kaubandustegu; l 2017 Tallinna linn – Parim arendusprojekt; l 2017 Muinsuskaitseamet – Hästi kavandatud uusehitis ajaloolises keskkonnas; l 2017 Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liit (EKEL) - aasta ehitusprojekt; l 2018 Eesti Kultuurkapital - arhitektuuri sihtkapitali aastapreemia ning tegevus- ja protsessipreemia l 2018 Maailma Arhitektuurifestival (WAF) - kategooria /vana ja uus/ finalist.

2020. aastal alanud COVID-19 pandeemia järelmõjud ulatusid aruandeaasta esimesse kvartalisse, mil kehtis veel covid-passi nõue ning paljude keskuse üürnike tegevus oli häiritud (toidukohad, spordiklubi). See avaldus madalamas külastatavuse numbris, mis omakorda mõjutas üürnike tegevust. Aprillist siiski olukord taastus ning külastatavus jõudis tavapärasele tasemele. 2022.a oli esimene tagasilöökideta tegevusaasta peale 2020-2021 covid-perioodi. Seda iseloomustab ka märgatavalt kasvanud külastatavus.

Balti Jaama Turg OÜ eesmärgiks on olla uuendusmeelne tööandja enda töötajatele, hea koostööpartner kaupmeestele ning jälgida tähelepanelikult ettevõtte tegevusega kaasnevaid sotsiaalseid mõjusid. Ettevõte teeb kõik vajaliku, et kaasnevad negatiivsed keskkonnamõjud oleksid viidud miinimumini.

Balti Jaama Turg ja Depoo tarbisid 2022. aastal sertifitseeritud rohelist elektrienergiat. Järk-järgult on üle mindud led-valgustitele ning ka 2023. aastal on plaanis uutesse valgustitesse investeerimist jätkata. Aruandeaasta lõpus algas R8 hooneautomaatika integratsioon, mis aitab 2023.a algusest turu energiatarvet vähendada.

Statistikaameti esialgsetel andmetel langes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) aruandeaastal 1,3%. 2022.a IV kvartalit eraldi vaadates süvenes langus veelgi ning võrreldes 2021.a sama perioodiga langes SKP 4,1%. See annab alust arvata, et 2023.a I poolaastal majanduslangus jätkub ning kogu aasta SKP võib tulla negatiivse märgiga.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes aruandeaastal kokku 2% võrra. Aasta lõppes siiski nukramates toonides - detsembri sama näitaja oli -7%. Ka 2023.a jaanuaris jätkus müügitulu langus püsivhindades samal tasemel -7%. Kõrge inflatsioon, kasvanud energiahinnad ja baasintressimäärad avaldavad otsest mõju lõpptarbija ostukäitumisele. Seda ei leevenda ka 2022. aasta keskmise brutokuupalga tõus ligi 9%.

2022.a veebruaris puhkenud sõda Ukrainas ei mõjutanud Balti Jaama Turg OÜ tegevusi aruandeaastal.

Ettevõte lõpetas majandusaasta negatiivse omakapitaliga. Omakapital planeeritakse taastada ja seadusega kooskõlla viia.

.

Järgmisel majandusaastal jätkatakse nii Balti Jaama Turu kui Depoo opereerimistegevusega

Ettevõtte tegevust iseloomustavad finantssuhtarvud ja nende arvutamise metoodika:

Nimetus Arvutamise metoodika 2022 2021

Puhasrentaablus (%) Puhaskasum / müügitulu 0,5 -5,6

Ärirentaablus (%) Ärikasum / müügitulu 0,9 -4,9

Võlakordaja (%) Kohustised / koguvarad 128,9 129,6

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja Käibevarad / lühiajalised kohustised 1,4 1,1

BALTI JAAMA TURG OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.