Rohkema info nägemiseks:

ENERGO VERITAS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6060; jälgijaid - 56. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ENERGO VERITAS OÜ kohta arvamuslugu!"

ENERGO VERITAS OÜ hetkeolukord

Juba 6060 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 56 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Energo Veritas OÜ on 2015. aastal kohalikul kapitalil loodud elektrimaterjalide ja -seadmete müügiettevõte, mis hõlmab endas tehnilist konsultatsiooni ja lahenduste väljatöötamist, kaupade komplekteerimist vastavalt kliendi soovidele ja tarneid ehitusobjektile. Ettevõtte eesmärgiks on pakkuda klientidele jätkusuutlikke terviklahendusi valgustuse, elektri- ja telekommunikatsioonivõrkude ehituse valdkonnas.

Alates 2017. aasta aprillist oleme 1968. aastal tegevust alustanud Harju Elekter Grupi tütarettevõte, kes on arenenud juhtivaks kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete valmistajaks Baltimaades ning tuntud ja tunnustatud tootjaks Skandinaavia riikides.

Ettevõtte peamisteks klientideks on elektri- ja telekommunikatsioonivõrgu ehitusettevõtted, paigaldajad, käidukorraldajad ja tööstusettevõtted. Ettevõtte peamisteks tootevaldkondadeks on kaablid ja tarvikud, keskpingeseadmed ja komponendid, madalpingeseadmed ja kilbitarvikud, valgustid ja valgusallikad, päikesepaneelid ja tarvikud, installatsioonimaterjalid.

Ettevõte suurimateks tarnijateks on enamik tuntud elektrimaterjalide tootjatehased või nende esindajad, samuti oleme mitmetele toodetele ise maaletoojad. Mitmete tehastega on loodud pikaajalised ja usaldusväärsed suhted, mis võimaldavad tagada klientidele usaldusväärsed ja kvaliteetsed tarned. Oleme kontserni Harju Elekter AS toodangu peamiseks turustuskanaliks Eestis, mis hõlmab hoonesiseseid ja -väliseid elektrikilpe ning telekomi valdkonna sidekappide müüki.

2022. aasta üldine majanduslik olukord turul oli väga positiivne ja tellimuste portfell paljulubav, siis veebruari lõpus Venemaa rünnak Ukraina vastu viis maailma vastu tundmatusse. Lisaks hirmule ja majanduslikule ebastabiilsusele, kerkis esile tugevalt juba stabiliseerumas toormekriis ja hinnatõus pani paljud tarnekanalid raskesse olukorda. See mõjutas otseselt kogu ehitussektorit, mis kasvatas riske pikkade tarneaegade ja ennenägematute hinnatõusudega. Tarnekriis ja hinnatõus süvenesid 2022. aasta kevadel veelgi ja pikaajalised lepingud olid suure surve all. Meie valdkonda mõjutas peamiselt metalli hinnatõus ja kättesaadavus. Peale Ukraina ründamist oli selge, et pikaajalised lepingud on suur äririsk ja mitmed tehased loobusid tarneprobleemide ja mitmekordsete hinnatõusude tõttu lepingutest. Kui muudes valdkondades saime hinnariskid tellijatega suhteliselt kiiresti kliendile edasi kanda, siis pikaajalise jõutrafode tarnelepingu osas Enefit Connect OÜ ei aktsepteerinud muutusi maailmas ja eiras tarnekriisi koos hinnatõusuga.

Ettevõttelt nõuti tarnelepingu täitmist vastavalt kokkuleppele. Peale 3-4 kuud kestnud läbirääkimisi oli selge, et Enefit Connect ei ole nõus tehtud ettepanekutega ja meil tuli pikaajaline tarneleping maikuus ühepoolselt üles öelda. Tarnelepingu ülesütlemisega kaasnes Enefit Connectiga kohtuvaidlus, mis päädis sügisel ettevõtte varade arestimisega ja pani meil äritegevuse päevapealt seisma. Jõutrafode tarneprobleemid maailmas kestavad seniajani, kõik trafotehased on raskustes nii toorme kättesaadavuse kui ebastabiilsete hindade tõttu. Kuni kohtuhagi esitamiseni ja varade arestimiseni oli ettevõtte 10 kuu tulemus läbiaegade parim nii kasumi kui müügikäibe mõistes (käive 8M€, EBIT veidi alla 200k€). Ettevõtte tulemus oli peamiselt meie põhiturgudelt - ehitus- ja telekomisektorist. 2022. aastal keskendusime olemasolevate lepingute teenindamisele nii elektrivõrgu, installi ja telekomi valdkonnas, kus tänu tugevale tooteportfellile ja müügikompetentsile suutsime pakkuda oma klientidele parimaid lahendusi. Ehitussektoris toimus samuti tugev kasv, kuid äririskide vältimiseks valisime partnereid kellega mingeid projekte teha. Mitme aasta aktiivse riskide haldamise ja jälgimise tõttu oleme suutnud vältida ehitussektorist tulenevaid krediidiriske.

Valime selgelt partnereid, kellega koostööd teha. Telekomi valdkonnas kasvas nõudlus kiireinterneti lahenduste järele, mis omakorda sundis operaatoritel investeerima uude võrguehitusse. Lisaks jätkas

Elektrilevi plaanitud investeeringuid viimase miili väljaehitamisse, mis jätkub ka järgnevatel aastatel. EETEL statistika andmetel kasvas elektrimaterjalide turg 2022. aastal veidi üle 20%, millest peamise osa andis toodete hinnatõus.

Arvestades pöördelisi muutusi maailmas 2022 alguses ja sellega kaasnenud äririske, siis ettevõte sai tegelikult väga hästi hakkama ja suutis kasvatada käivet ja kasumit. Sügisel realiseerus Enefit Connect soov meid kohtusse kaevata seoses tarnelepingu ühepoolse ülesütlemisega, mis tõi kaasa päevapealt ettevõtte varade arestimise ja äritegevuse peatamise kuni kohtulahendini. Seoses sellega sulgesime oktoobri lõpus päeva pealt Tartu müügiosakonna ja olime sunnitud koondama üle 10 inimese ettevõttes. 2023. aasta alguses toimunud muudatused Eesti Energia AS juhtkonnas võimaldas uuesti otsida kohtuvälist kompromissi tekkinud olukorras. Positiivse uudisena suve alguses saavutasid Energo Veritas OÜ ja Enefit

Connect OÜ mõlemaid pooli rahuldava kokkuleppe hermeetiliste jaotustrafode raamlepingu vaidluses.

Tänase seisuga Enefit Connectil raamlepingust tulenevaid nõudeid pole.

Tulud, kulud ja kasum

ENERGO VERITAS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.