Rohkema info nägemiseks:

HANSABIOMED LIFE SCIENCES OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 772; jälgijaid - 40. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta HANSABIOMED LIFE SCIENCES kohta arvamuslugu!"

HANSABIOMED LIFE SCIENCES OÜ hetkeolukord

Juba 772 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Omandiõigus:

Osaluses 2021. aastaga võrreldes muudatusi pole. HansaBioMed Life Sciences (HBM-LS) kuulub 100% ettevõttele Exosomics SpA, Siena (Itaalia).

Äritegevus: 2022. aastal jätkas HansaBioMed Life Sciences oma positsiooni kindlustamist juhtiva ettevõttena eksosoomide ja ekstratsellulaarsete vesiikulite (EV) valdkonnas oma uuenenud toote- ja teenustekataloogiga.

2022. aasta lõppes ettevõtte üldise käibe kasvuga, mis võtteldes 2021. aastaga oli ligikaudu 3%. EBITDA-ga 194238. Juhtkonna hinnangul on see siiski väga hea tulemus, arvestades keerulist rahvusvahelist geopoliitilist ja majanduslikku maastikku ning kõigi tarnete ja üldkulude hinnatõus, mille tingis ettearvamatu inflatsiooni tõus, mis oli Eestis keskmiselt 19,33% ja ulatus 2022. aasta augustis 24,79%ni.

Ettevõte on jätkanud oma nähtavuse suurendamist ärisektoris, kasutades veebipõhiseid instrumente ja isiklikult kohalolekut mitmetel eriüritustel nii Euroopas kui ka mujal maailmas.

Olemasolevad ja ka uued lepingud HBM-i edasimüüjatega ning OEM-müügiõiguse pakkumine partnerettevõtetele suurendas müügikäivet 2021.

aastaga võrreldes 48%. Lisaks tehti nõudmisel eritoodangut mitmele järgmise põlvkonna nanoosakeste analüsaatorite turustajale.

Lisaks toodetele on ettevõte pakkunud uurimisteenuseid nii mõnelegi ettevõttele, kuigi piirangutega, mis tulenevad emaettevõtte (Exosomics

SpA) ja Lonza vahel 2021. aasta neljandas kvartalis sõlmitud lepingutes sisalduvatest konkurentsikeeluklauslitest.

Kataloogi ja turundusmaterjale täiendati aasta jooksul välja töötatud uute toodetega, samal ajal laiendati kataloogi ka Liquid Biopsy jaotisega, et lisada sinna Exosomics-i RUO rakendus tooted diagnostilises onkoloogias kasutamiseks.

Lõpetuseks kinnitas ettevõte ISO9001:2015 sertifikaadi "Rakuväliste vesiikulite uurimise komplektide, reaktiivide ja teenuste loomine, tootmine ja müük".

Teadus-, rendustegevus ja tootmine: 2022. aastal olid teadus- ja arendustegevused peamiselt suunatud juba edukate toodete kvaliteedi parandamisele ning uute ja ainulaadsete, valdkonna turule mõeldud, toodete tootmisele. Eelkõige arendas Ettevõte edasi juba 2021. aastal välja töötatud meetodit EV-de projekteerimiseks ja EV-de muutmiseks, et ekspresseerida nende pinnal fluorestseeruvaid valke, parandades lõpptoote kvaliteeti ja stabiilsust.Lüofiliseeritud eksosoomide (Exosome Standards) tootmise sisemine protseduur automatiseeriti peristaltiliste pumpade ja suurte

TFF-kassettide abil, parandades töötlusaega ja partiide kaupa reprodutseeritavust. Märkimisväärne teadus- ja arendustöö on jätkunud taimedest eksosoomide, eelkõige küüslaugust, tootmise ja karakteriseerimise ning nende potentsiaalse roheväetisena kasutamise osas põllumajanduses.

EL poolt rahastatud projektid:

Ettevõte on 2022. aastal tegelenud mitmete EL-i ja EAS-i rahastatud EV-valdkonna strateegilise tähtsusega projektidega.

Aktiivsed projektid aastal 2021 olid: - Euroopa projjektid: Marvel, evFoundry (lõpp 2022. aasta veebruar) ja BOW, mis keskendusid põhiliselt uute standardite väljatöötamisele EV-de kvaliteedi hindamiseks ja uute meetodite väljatöötamisele EV-de puhastamiseks inimese biovedelikest.

- Riiklik: “Tootearenduse toetus” rahastatud EAS poolt, mille eesmärk oli välja töötada uusi meetodeid EV-de projekteerimiseks ja laadimiseks ning taimse päritoluga EV-de kui potentsiaalsete roheliste ja keskkonnasõbralike väetiste kasutusse võtmiseks. Projekt lõppes edukalt augustis 2022. Momendil on käimas projekt "EVREM", mille eesmärk on EV-de uurimine reproduktiivbioloogias, mis lõpeb 2023. aasta detsembris.

Esitatud on ka uusi projektitaotlusi. Rakuväliste vesiikulite valdkonnas säilitab HBM-LS Euroopas ühe kõrgeima kompetentse uurimismahuka meeskonnana (nii tööstuslikul kui ka akadeemilisel tasandil) oma juhtpositsiooni, jätkates oma võrgustiku laiendamist ja maine kasvatamist.

Peamised varad:

Peamise ettevõtte varad on järgmised: 1. Ärisaladused HansaBioMed LS kataloogis (http://www.hansabiomed.eu/shop/) sisalduvate toodete koostise kohta – tooted on mõeldud ainult uurimistööks.

2. Litsentsileping asjaomase intellektuaalomandi portfelli kohta kontrolliva ettevõtte Exosomics SpA-ga.

3. 2021. aastal esitatud patent EAS-i rahastatud projekti „Protsess taimedest ekstratsellulaarsete nanoosakeste saamiseks ja nende kasutusalad“ tulemusena kohta.

4. Tootmisrajatised ning uurimis- ja arendusseadmed..

Juhatuse liikmed:

Antonio Chiesi

Paolo Guazzi 27.03.2023

HANSABIOMED LIFE SCIENCES OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.