Rohkema info nägemiseks:

SUSTINERE OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1204; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SUSTINERE OÜ kohta arvamuslugu!"

SUSTINERE OÜ hetkeolukord

Juba 1204 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Strateegiline otsus: Kliendibaasi suurendada ei soovi
Juhatuse liige Marko Siller (16.04.2024): „Keskendume ainult olemasolevate klientide kvaliteetsele teenindusele ja suhete hoidmisele. Kliendibaasi suurendada ei planeeri.“

Tegevusaruanne 2022

Sustinere on Eesti päritolu kogenuim Baltikumi-ülene jätkusuutlikkuse ja ESG (environmental-social-governance) teemadele spetsialiseerunud nõustamisagentuur. Sustinere aitab ettevõtetel ja organisatsioonidel rakendada jätkusuutliku arengu ja vastutustundliku juhtimise põhimõtteid ärimudelis, strateegias ja igapäevatöö protsessides. Mõtestame teemat juhtkondade jaoks lahti, mõõdame mõju ja aitame juhtida muutusi, mis on seotud ettevõtte sotsiaalsete, keskkonna-alaste ja vastutustundliku juhtimise aspektidega nii organisatsiooni sees kui väärtusahelas tervikuna.

2022. aasta tõi ESG ja jätkusuutlikkuse teemad Eesti ühiskonnas veelgi suuremasse fookusesse (peamiseks põhjuseks Euroopa Liidu ESG ja jätkusuutlikkuse regulatsioonide areng, mis muutus ettevõtete jaoks juba käegakatsutavaks), mistõttu kasvas ettevõtete ja avaliku sektori asutuste üldine huvi ja nõudlus ka nõustamisteenuse järele. Samas, pandeemiajärgne taastumine ja Venemaa-Ukraina sõda mõjutasid ettevõtete valmisolekut ja julgust investeerida aega ja ressursse ESG teemade arendamisse. Seetõttu, saime 2022. aastal kahekordselt suurema arvu päringuid kui eelneval aastal, kuid nendest paljud jäid realiseerimata, mis omakorda mõjutas Sustinere kasumilikkust, väljamüüdud tundide osakaalu ja keskmist tunnihinda.

Vaatamata sellele, jätkas Sustinere 2022. aastal kasvu – kasvas klientide arv ja klienditööde maht, mis tõi kaasa ka müügitulu kasvu 31% võrreldes eelmise aastaga (2022: 629 236, 2021: 480 164).

2022. aastal tegi Sustinere investeeringu suuruses 95 tuhat eurot, ehk 15% oma käibest kliimamõju juhtimise digitaalse tööriista, Greenspect.eu, arendamiseks. Greenspecti esimene versioon (MVP) loob Eesti, Läti ja Leedu väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele võimaluse soodsamal ja kiiremal moel arvutada oma organisatsiooni süsiniku jalajälge. Ühtlasi võimaldab tööriist ettevõtte või organisatsiooni kliimamõju arvutamise tulemusi võrrelda teistega, saada soovitusi mõju vähendamiseks ja eesmärgistamiseks. Greenspect tuli Eesti, Läti ja Leedu turule bilansipäeva järgselt aprillis 2023.

2022. aasta jooksul oli Sustinerel kokku umbes 60 erinevat kliendiprojekti (2022:44, 2020: 25).

Ettevõtte omanike ja partnerite ring jäi 2022. aasta jooksul samaks (Marko Siller ja Maris Ojamuru oma ettevõtete kaudu). 2022. aasta lõpu seisuga töötas ettevõttes 13 inimest, asudes nii Tallinna kui ka Tartu kontoris.

2022. aasta olulisemad märksõnad:

Sustinere digisuuna arendus. 2022. aastal alustas Sustinere kliimamõju juhtimise tööriista arendamist, ambitsiooniga luua Eesti, Läti ja Leedu turgude põhine, kvaliteetne veebitööriist (www.greenspect.eu) organisatsiooni kliimamõju hindamiseks. Tööriista arendamise taga oli pea kogu

Sustinere tiim ning väline arenduspartner. Veebiplatvormi eesmärk on võimaldada väikeste ja keskmise suurusega ettevõtetele ning organisatsioonidele jõukohast täislahendust oma kliimamõju mõõtmisel ja raporteerimisel, kasutades selleks kvaliteetseid asukohapõhiseid eriheitetegureid ning pakkudes kohalikus keeles kliendituge ja tulemuste verifitseerimist.

Lisaks sellele, et Greenspect võimaldab digitoote müügist teenida äritulu, võimaldab see ka luua süsteemi ja sektoripõhist andmebaasi kohalikest eriheiteteguritest ja kasvatada Sustinere sisemist tööefektiivsust ja teenuse kvaliteeti.

2023. aastal planeeritakse Greenspect 2.0 edasiarendust. Greenspect alustas mudeli valideerimist Bureau Veritase poolt 2023. aasta esimesel poolel.

Keskkonnaalase nõustamisteenuste suuna tugevdamine, uute teenuseliinide arendus 2022. aastal kasvas ettevõtte kompetents võimekus hakata toetama kliente järgnevatel teemadel (teenusliinid käivitusid 2022. aastal): (cid:127) kliimakindluse ja -riskide analüüs; (cid:127) kliimamõju raporteerimise auditeerimine; (cid:127) roheauditi läbiviimine ja roheteekaardi koostamine tootmisettevõtetes.

Lisaks jätkusid tööd varasemate teenusliinidega: organisatsioonide ja toodete kliimamõju analüüs, elurikkuse mõju hindamine, EPD (Environmental Product Declaration) koostamine ning üldine keskkonnamõju juhtimise alane nõustamine.

(cid:127) Koolitusvajadus endiselt kasvamas. 2022. aasta kasvasid hüppeliselt ESG regulatsioonide ja ESG riske puudutavate koolituste mahud.

Kõige enam tehti koolitusi Euroopa Liidu ESG regulatsioonide ja kohaldumise kohta erinevates sektorites (sh. taksonoomia määrus, kestlikkusaruandluse direktiiv) ja ESG riskide teemal erinevates sektorites.

(cid:127) Kõrge kliendi rahulolunäitaja. Rahulolu Sustinere poolt tehtud klienditöödega (hinnang teenuse kvaliteedile, loodud väärtusele ja projektijuhtimisele) on jätkuvalt väga kõrge. 2022. aastal oli Sustinere klienditööde rahulolunäitaja 9,3 punkti 10st (2021: 9,5; 2020: 9,9; 2019: 9,5 punkti).

(cid:127) ESG aruandluse uuringu Eestis, Lätis ja Leedus. Kuuendat aastat järjest viisime läbi Eesti 100 suurima mõjuga ettevõtte seas ESG ja jätkusuutlikkuse aruandluse uuringu. 2022. aastal viisime sama uuringu läbi ka Läti ja Leedu 100 suurima ettevõtte seas ning täiendasime uuringu metoodikat, et hinnata siinsete suurfirmade valmisolekut raporteerida peatselt jõustuvate ELi kestlikkusaruandluse direktiivi teadaolevate nõuete kohaselt.

SUSTINERE OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.