Rohkema info nägemiseks:

GSCAN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2012; jälgijaid - 4. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta GSCAN OÜ kohta arvamuslugu!"

GSCAN OÜ hetkeolukord

Juba 2012 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

GScan on ülemaailmne teerajaja ainult looduslikku kosmilist kiirgust rakendatavate skannerite arendamisel (nn müüontomograafia). Võrreldes praegu kasutatavate röntgentomograafia seadmetega on GScan arendatavad muonFLUX seadmed: 1) täiesti ohutud, kuna ei kasuta kunstlikku kiirgusallikat, 2) väga suure läbistusvõimega, 3) võimelised automaatselt tuvastama skänneris asuvaid ohtlikke aineid. Materjalide klassifitseerimisel on saavutatud rekordiliselt kõrge (99+%) efektiivsus.

Eeltoodu tulemusena GScan muudab skannimise tehnoloogiat erinevates valdkondades: piirikontrollis illegaalsete narkootikumide, relvade ja inimkaubanduse tuvastamine, lennujaamade turvaskannerid, hoonete ja muu infrastruktuuri kandekonstruktsioonide skaneerimine, pikemas perspektiivis ka meditsiini tomograafia.

GScan OÜ asutati 9. märtsil 2018, kuid tehnoloogia arendus algas juba 2016. aasta kevadsuvel, kui GoSwift OÜ sisearendusprojekti raames telliti Tartu Ülikooli Füüsikainstituudist eeluuring müüontomograafia kasutamise võimalikkusest tuvastamaks piiri ületavates sõidukites inimesi (sh peidus olevaid inimesi). GScan OÜ asutati siis, kui oli selge arendatava tehnoloogia potentsiaal ning valmis kirjutatud esimene patenditaotlus.

Alates 2016 (2 aastat enne ettevõtte asutamist) ja 2018-2019 ehk GScan algusaastatel toimus tehnoloogia arendamine seega suures osas

GoSwift’i T&A projektide raames. 2020. aasta alguses viidi loodud intellektuaalomand ja tehnoloogia arendusega seotud esimesed töötajad üle

GScan OÜ’sse.

2020. aastal loodi esimene füüsiline seade – labori prototüüp, millega tõestasime oma tehnoloogia toimimist laboritingimustel, ehk saavutasime

TRL Level 4.

Samal ajal alustasime ka SilentBorder EU Horizon programmi taotluse kirjutamist. Taotlus oli edukas ning 2021. mais sõlmisime lepingu ja alustasime koostöös partneritega projekti realiseerimisega, mille tulemusena peame 2025. aastal demonstreerima muonFLUX Large skännerit, millega saab skannida suuremaid veoautosid ja merekonteinereid.

GScan finantseerimine on kombinatsioon ingel-investeeringutest, grantidest ja müügituludest.

2022. aastal oli täitmisel 4 grandi lepingut, mille maksimaalne toetuse summa kõikide grantide peale kokku oli 5,4 M EUR.

Need grandi lepingud on: 1) SilentBorder EU Horizon grant, GScan eelarve (saadav toetus kokku) oli 2,845 M EUR.

2) EAS RUP1 grant, GScan eelarve 1,872 M EUR 3) EAS RUP2 grant, GScan eelarve 0,604 M EUR 4) EAS SEK-MO grant, eelarvega 82 tuhat.

2022. aastal algatasime konsortsiumi ning esitasime projektitaotluse uue Horizon Europe grandi saamiseks. Projekt CosmoPort tunnistati aprillis 2023 edukaks. CosmoPort projekti kogueelarve on 3 M EUR millest GScan osa on 1,33 M EUR. Projekti tulemusena tutvustame maailmale mobiilset passiivtehnoloogial töötavat tomograafilist seadet. Sisuliselt on tegemist muonFLUX Small seadme integreerimisega MB Vito tüüpi kaubikusse.

Perioodil november 2021 – mai 2022 kaasas GScan OÜ finantsinvesteeringuna Eesti ingelinvestoritelt 2 M EUR. Investeeringuid tegid kokku 23 eraisikut või ettevõtet, suurimad investorid olid AS Amalfi ja Sillever OÜ mõlemad 250 tuhat eurot, Hansa Grupp OÜ 200 tuhat eurot, Patre

Investeeringud OÜ 150 tuhat eurot.

2022. aasta maikuus võtsime rendile Tartus, Tehnopargi tee 5 asuvad tootmis- ja bürooruumid.

GSCAN OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.