Rohkema info nägemiseks:

BREAKWATER TECHNOLOGY OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2994; jälgijaid - 3. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta BREAKWATER TECHNOLOGY OÜ kohta arvamuslugu!"

BREAKWATER TECHNOLOGY OÜ hetkeolukord

Juba 2994 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 15 korda.

Tegevusaruanne 2022

Breakwater Technology OÜ oli asutatud 2018. aastal eesmärgiga pakkuda IT arendusteenust.

Tegevusvaldkonnad

Alates firma asutusest ja ka majandusaastal 2022/2023 oli Breakwater Technology OÜ peamiseks tegevusalaks tarkvaraarendus ja tehnoloogiatööstusega seotud IT-teenused (tarkvaraarendus, kolmandate osapoolte integreerimine, IT- tugi ja opereerimine). Majandusaasta lõpus lisandus ka IT turvalisuse teenuse pakkumine.

Järgmisel majandusaastal planeerib Breakwater Technology OÜ jätkata tarkvaraarenduse (projekt ja ad-hoc), tarkvara toe ja IT tugiteenustega.

Personal

Majandusaasta alguses töötas ettevõttes 72 inimest, aasta lõpus oli ettevõttes kokku 99 töötajat. Järgmisel majandusaastal plaanib ettevõte värvata 10 uut töötajat.

Investeeringud

Käesoleval majandusaastal on ettevõte koliminud uude kontorisse, millega kaasnesid investeeringud summas ca 395 tuhat eurot. Järgmiseks majandusaastaks ei ole olulisi investeeringuid planeeritud.

Makromajanduse areng ja selle mõju

Vastavalt Eesti Panga analüüsile, Eesti majandus on kannatanud ostujõu ning konkurentsivõime vähenemise tõttu. Statistikaameti hinnangul kahanes Eesti majandus eelmisel aastal 1,3%. Võrreldes Euroopa Liidu teiste riikidega kujunes möödunud aasta Eesti majanduse jaoks kasvumõõdiku järgi nõrgemaks. (Allikas: https://www.eestipank.ee/publikatsioonid/rahapoliitika-ja-majandus/2023/rahapoliitika-ja-majandus-20231)

Veebruaris 2023 küündis inflatsioon 17,6%ni. Eesti Panga prognoosi järgi inflatsioon aeglustub 10%-ni aasta keskpaigaks ning aasta lõpuks 4% piirimaile. (Allikas: https://haldus.eestipank.ee/sites/default/files/2023-03/rpm_2023_1_est.pdf)

Inflatsiooniväljavaade on kogu ELis liiga kõrge liiga kaua. Eurostati kiirhinnangu kohaselt oli inflatsioon aprillis 7,0%.

Kuigi enamik pikemaajaliste inflatsiooniootuste näitajaid on praegu ligikaudu 2%, on mõned näitajad tõusnud ja nõuavad jätkuvat jälgimist.

(Allikas: https://www.ecb.europa.eu/pub/economic-bulletin/html/eb202303.en.html)

Maailmamajanduse kasvuväljavaade on paranenud, kuid jääb endiselt nõrgaks. Rahvusvahelise Valuutafondi prognoosi järgi kasvab maailmamajandus 2023. aastal 2,9%, jäädes oluliselt alla viimaste aastakümnete keskmisele kasvutempole.

(Allikas: https://haldus.eestipank.ee/sites/default/files/2023-03/rpm_2023_1_est.pdf)

Sõda Venemaa ja Ukraina vahel pole ettevõtte tegevust mõjutanud. Ettevõtte tegevus ei ole otseselt Eesti majandusega seotud, kuna enamus tarnijatest kui ka kliendid asuvad väljaspool Eestit, küll aga rohkemal määral seotud EL-i trendidega. Järgneval aastal võivad tegevuskulud suureneda jätkuva inflatsiooni tõttu ja palgakulu võib samuti suurendada indekseerimiste tõttu. Majandusaastal 2022/2023 olid palgad suurendatud umbes 10% võrra.

Riskid

Ettevõtte tegevus ei ole hooajaline, klientide maksekäitumine on seni olnud väga hea. Laene ega liisinguid firmal pole. Enamus tehinguid klientide ja tarnijatega toimub eurodes, mis maandab võimalikku valuutariski.

Põhiliseks probleemiks on juhtkonna hinnangul IT spetsialistide puudus Eesti turul. Antud probleemi lahendamiseks kaasab ettevõtte erinevaid värbamisagentuure, mis otsivad spetsialiste ümber maailma. Ettevõtte poliitikast lähtuvalt tuuakse kõik välismaised spetsialistid Eestisse kohapeale, mitteresidentidest töötajaid ettevõttel pole.

Tegevusel ei ole olulist sotsiaalset ega keskkonnamõju.

BREAKWATER TECHNOLOGY OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.