Rohkema info nägemiseks:

E.K MATERIAL TECHNOLOGY OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 97; jälgijaid - 1. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta E.K MATERIAL TECHNOLOGY kohta arvamuslugu!"

E.K MATERIAL TECHNOLOGY OÜ hetkeolukord

Juba 97 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Ettevõte loodi aastal 2021, kuid majandustegevust veel ei alustatud sellel aastal. Aastal 2022 osales ettevõte E.K Material Technology OÜ koostöös Taltech'ga KIK projektis "Nioobiumräbu ümbertöötlus ja väärindus".

Läbiviidud uuringu „Nioobiumräbu ümbertöötlus ja väärindus“ raames uuriti NPM Silmet OÜs metalse nioobiumi (Nb) tootmisel tekkiva nioobiumräbu (Nb-räbu) ümbertöötlust ja võimalikku korduvkasutust.

Töö I etapil uuriti Nb-räbu ümbertöötlemist desintegraatortehnoloogiat kasutades, mille tulemusena töötati välja skeem: eelpurustus, fraktsioneerimine ja separatsioonjahvatus. Selle tulemusena eraldati räbusse jäänud metalne Nb (koguseliselt 0,05-0,4 % puhtusega 85-95 %) ja jahvatuse põhiproduktina saadi kaltsiumaluminaat (CA) (ca 90 %). Metalne Nb läheb Silmeti poolt taaskasutusse. Uurimisobjektiks sai CA.

Töö II etapil uuriti CA kasutamise võimalusi ehitustööstuses ja ehituses (portlandtsemendi asendajana, ehituskeraamika koostises ja soojussalvestatavate plaatide põhikomponendina). Perspektiivseks osutus CA kasutus soojusplaatide materjalina.

Antud projekt oli komplektne uurimistöö: uuriti koostist, ümbetröötlustehnoloogiat ja põhiproduktist plaatide valmistustehnoloogiat ja materjali omaduste sõltuvust koostisest. Saadud soojusplaatide omadused osutusid paljulubavaks. Soojusplaatide materjali tugevusomadused olid ca 50 % kõrgemad ja soojusjuhtivus 25-50 % parem võrreldes analoogsete tööstuslikult toodetavate soojusplaatide CPA-K omadustega.

Pakutud tehnoloogiast lähtudes kavatseb E.K Material Technology organiseerida soojusplaatide tootmist ja edaspidi varustada soojussalvestavaid kütteseadmeid. Teiseks võimalikuks väljundiks võib olla uuringu tulemusel välja töötatud tehnoloogia müük.

E.K MATERIAL TECHNOLOGY OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.