Rohkema info nägemiseks:

MERERANNA PÕLLUMAJANDUSÜHISTU TÜH

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1293; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta MERERANNA PÕLLUMAJANDUSÜHISTU TÜH kohta arvamuslugu!"

MERERANNA PÕLLUMAJANDUSÜHISTU TÜH hetkeolukord

Juba 1293 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Mereranna Põllumajandusühistu jätkas 2022.a. oma varasemal tegevussuunal, kus peamiseks tegevussuunaks oli jätkuvalt toorpiima tootmine.

Teostatud ehitus- ja renoveerimis tööde tõttu vähenes lüpsilehmade arv, aga seda hakkame nüüd edaspidistel aastatel uuesti suurendama, et laut maksimaalselt loomi täis saada. See aitab optimeerida kulusid. Plaanime jätkata ka teravilja ja õlikultuuride kasvatamisega. Kogu vajamineva söödavilja tahame omale ise kasvatada ja lisaks loodame mingi osa teravilja ja kogu õlikultuurid toota müügi tarbeks, et tasuda tarvikute kulusid.

Tulud, kulud ja kasum 2022. aastal oli Mereranna Põllumajandusühistu müügitulu 2 489 225 eurot, millest piima müük oli 1 636 292 eurot. Müügitulust moodustas piimamüük 65,7 %, elusloomade müük 10,2 %, teravilja müük 12,3 % , traktoritööde müük 4,3 % ning muude kaupade ja teenuste müük 7,5 %.

Peamisteks kuluartikliteks olid:

Ostusöödad - 651 491 eurot.

Varuosad - 88 731 eurot.

Diiselküte ja bensiin - 241 223 eurot.

Elektrienergia - 85 395 eurot.

Taimekasvatuse tarvikud - 325 409 eurot.

Mereranna Põllumajandusühistu puhaskasumiks kujunes 377 659 eurot.

Peamised finantssuhtarvud 2021 2022

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 0,91 0,62 (käibevara/lühiajalised kohustused)

ROA – ettevõtte varade tulukus (puhaskasum/keskmine varad 0,2 4,5 kokku*100)

ROE – ettevõtte omakapitali tulukus 0,9 17,0 (puhaskasum/keskmine omakapital kokku*100)

Keskkonna ja sotsiaalsed mõjud 2022.a. lõpuks lõpetasime farmikompleksi renoveerimis tööd valdavas osas. Augusti kuus käivitasime uue lüpsikaruselli, mis läks käima raskemalt ja suuremate kahjudega kui olime alguses arvestanud. Selle käivitusega langes loomade toodang ja ühel grupil loomadel rikus kogu laktatsiooni perioodi. Aasta lõpuks saime lüpsikaruselli normaalselt toimima ja ka piima toodang hakkas tasapisi uuesti tõusma. 2022.a. oli keskmine lüpsilehmade arv karjas 556. 2022.a. lõpuks suutsime koondada kogu oma lüpsikarja Tahula suurfarmi, ühe katuse alla.

Nüüd peaks olema loodud paremad tingimused nii loomadele kui ka töölistele.

Investeeringud 2022.a. lõpetasime Tahula farmikompleksi renoveerimis tööd. Lisaks vanadele lauda osadele said ümber ehitatud ka vanad heinaküünid, kuhu on nüüd loodud paremad tingimused poegivatele loomadele ja saime ka lisa kohti lüpsiloomade jaoks, et karja veelgi suurendada. Küünide ümberehitamise jaoks esitasime taotluse PRIA investeeringu toetuse meetmesse, millele saime ka positiivse vastuse. Aasta lõpuks olid tehtud ka enamik ehitustöid, paigaldada jäi veel sisustus.

MERERANNA PÕLLUMAJANDUSÜHISTU TÜH kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.