Rohkema info nägemiseks:

TANTSUSELTS PÄRLIINE MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 241; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TANTSUSELTS PÄRLIINE MTÜ kohta arvamuslugu!"

TANTSUSELTS PÄRLIINE MTÜ hetkeolukord

Juba 241 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Tantsuselts Pärliine (edaspidi lühendatult: TS Pärliine) tegevuse eesmärk on tantsulise huvitegevuse ja traditsioonide säilitamine, väärtustamine ja arendamine. Fookuses on nii eesti pärimuslik rahvatants kui ka kaasaegne rahvatants ja selle loomine ning rahvuslike tantsupidude traditsiooni hoidmine. Peamine sihtgrupp on noored.

Tähelepanukeskmes on ka loovliikumise-ja tantsu põhielementide uurimine ning tantsuloome.

Juhatuse liikmeid on kaks - Leili Väisa ja Elin Lihten. Juhatuse liikmetele töötasu ei arvestatud.

TS-s Pärliine töötab töölepinguga (osaline koormus) üks tantsu-ja võimlemisõpetaja tänu riiklikule tööjõukulude toetusele laulu-ja tantsupeo protsessis osalevate kollektiivide juhtidele. TS Pärliine tantsuõpetaja omab tantsuspetsialisti 8.taset. Tantsuspetsialist, tase 8 on valdkonna eestvedaja, kogukonna looja, laiaulatusliku mõjuga valdkonna arendaja.

Juhatuse liige, tantsu-ja võimlemisõpetaja Leili Väisa osaleb vabatahtlikuna Kutsekoda SA tantsuspetsialisti kutsekomisjoni töös.

TS Pärliine on Eesti Rahvatantsu- ja Rahvamuusika Seltsi, Eesti Tantsuhuvihariduse Liidu, Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liidu, Eesti

Noorte Tantsu Ühingu Liidu liige. Osaletakse aktiivselt Eesti Idla Seltsi tegevustes, Leili Väisa ka Idla Seltsis koolitajana.

Perioodil 1.01.2022-31.12.2022 oli 75 osavõtjat/ tantsijat/ liikujat. Hooaja aktiivsemal perioodil septembrist-juunini tegutseb kollektiivides keskmiselt 55 osalejat.

2022 jaanuar-detsember tegutses neli tantsukollektiivi (1.-4.kl., 5.-9.kl., pererühm, naisrühma rakuke) ja kaks lasteaiaealiste liikumisringi.

Sügisperioodil osutati liikumisaasta egiidi all tasuta tervisevõimlemise tunde 1x nädalas Lusti LA töötajatele, kus osales kokku 10 inimest, neist aktiivselt 5 tervisevõimlejat.

Antsla Vallavalitsus eraldas 2022. aastal noortele huvitegevuse osutamiseks 8000€ riiklikust noorsootöö eraldistest ja tegevustoetust 700€ avatud tantsuklubi tegevuseks.

Eesti Laulu-ja tantsupeo SA toetus oli 664€ pererühm ja väike võimleja kollektiividele, leping 5-25/3846.

Eesti Rahvakultuuri Keskuse tööjõukulude toetus Laulu-ja tantsupeo protsessis osalevate kollektiivide (pererühm ja võimlemisrühm) juhile 4647€. Kollektiivide tegevus aitab kaasa Laulu- ja Tantsupeo liikumise protsessi jätkusuutlikkusele ja populariseerimisele. Tagatud on kollektiivide toetamine töölepingu alusel töötavate juhendajate tööhõiveks tänapäeva ootustele vastava töötasu ja sotsiaalsete garantiidega tööjõukulude katmisel.

Ka tegevusaasta 2022 oli oluliselt mõjutatud koroonaviiruste levikuga, mille piirangud hakkasid leevenema alles 2022 sügisel.

Aasta algas TS Pärliine noorte suusamatkaga Rehepapi talus. Link: https://youtu.be/iMQ_C9ClaQM

Osaleti tantsupeo traditsioone hoidvatel kohalikel ja vabariiklikel suursündmustel: Meeste Tantsupidu, Urvaste Kihelkonnapäeva laulu-ja tantsupidu, Võrumaa lasteaedade 105. aastapäeva folklooripäev Vastseliinas (https://youtu.be/lsGE2HUvAXY), Võrumaa koolilaste folkloorifestival (https://youtu.be/Rm74UyUIepI), Võrumaa Tantsupidu, Antsla piirkonna haridusasutuste laulu-ja tantsupidu, Uute Tantsude

Konkursil eel(video)voorus. Fookuses oli XIII Noorte Tantsupeo ettevalmistus, seminarid ja kollektiivide komplekteerimine vastavalt vanus-ja arvkriteeriumitele. Kahjuks ei osutunud kolm põhikooli poissi, kes olid tantsuseltsis tantsinud 7-10 aastat, sobilikuks tantsupeo vanuskriteeriumitele ning nad lahkusid pererühma koosseisust. Poisstantsijate puudus rahvatantsu segarühmades on ülevabariiklik murekoht.

TS Pärliine tantsuõpetaja Leili Väisa oli kohtunik vabariiklikul võistutantsimisel „Virtuaalne Tantsulahing“, mis võimaldas koroona leviku tingimustes tantsu loomist ja esitamist oma kodustuudiost või kodukandist lahkumata. Korraldajaks Põlva Tantsustuudio Meie Stuudio.

Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamiseks tellis Antsla vald TS Pärliine tantsuõpetajalt Leili Väisalt koreograafia, kuhu kaasati kolme põlvkonna aktiivselt tegutsevad tantsuseltsist Pärliine sirgunud tantsuõpetajad. Link: https://www.youtube.com/watch?v=9O-P0N2Ir2g (algus 1:21).

Pärliine juhatuse liige Leili Väisa osales Võrumaa loometalgutel Vunki Mano.

TS Pärliine noortele korraldati kahepäevane laager „Öötantsukool“ koostöös Antsla Kultuurikeskuse kunstilise juhiga ja vabatahtlike lastevanematega. Link: https://youtu.be/70rpAH2-8i4

TS Pärliine tantsuõpetaja Leili Väisa seadis ja lavastas Võrumaa tantsupeo erinevas eas tantsurühmadele folkloorikava „Pereõhtu tantsud“. Link: https://www.youtube.com/watch?v=nsPeegKFTkU (2:10:10).

Pärliine pererühmaga loodi õppevideo maakonna rühmadele ligi 300 tantsijale, kes esinesid tantsupeol elava rahvamuusika saatel. Muusika seade Erma Kallasse. Link: https://www.youtube.com/watch?v=KXiJHutHSRk

TANTSUSELTS PÄRLIINE MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.