Rohkema info nägemiseks:

EESTI GEODEETIDE ÜHING MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 924; jälgijaid - 14. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI GEODEETIDE ÜHING kohta arvamuslugu!"

EESTI GEODEETIDE ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 924 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 14 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Geodeetide Ühingu 2022. aasta tegevusaruanne.

Eesti Geodeetide Ühing (EGÜ) on mittetulundusühing, mis vabatahtlikkuse põhimõttel ühendab isikuid, kelle tegevusala on seotud geomaatika, geodeesia, maakorralduse ning maa-alade uuringute ja kaardistamisega. EGÜ asutati 27. veebruaril 1926. aastal. 1940. aastal katkenud tegevus taastati 16.

novembril 1989. aastal. EGÜ on Rahvusvahelise Maamõõtjate Liidu (FIG) ja Euroopa Geodeetide

Nõukogu (The Council of European Geodetic Surveyors – CLGE) liige.

Ühingu liikmed: 2022. aasta alguses oli ühingul liikmeid 224 üksikliiget ning 7 juriidilisest isikust liiget. Aruandeaasta lõpuks oli liikmete arv 231 üksikliiget ning 7 juriidilisest isikust liiget. Üksikliikmete arv kasvas 7 võrra.

Ülevaade Ühingu 2022. aasta tegevustest:

Sündmustest.

4. märtsil toimus Tartus, ERM-is EGÜ Kevadkonverents, millel osaleti nii kohapeal kui üle interneti. Eesti

Rahva Muuseum pakkus taas korralduslikku tuge suurepärasel tasemel. Ettekanded olid Maa-ameti, Läti kolleegi, TOP Geodeesia, WeW, Infrakit, Maaülikooli, Digitaalehituse klastri, Raxoesti ja droon.ee poolt, lisaks traditsiooniline üllatusesineja. Osalejate tagasiside oli igati positiivne.

2022. aastal korraldas EGÜ ka arvestatava rahvusvahelise sündmuse, geodeetide Balti Foorumi. See toimus 3. juunil Viljandis Centrum hotellis. Eesti ja Läti delegatsioonid olid kohapeal ning Leedu osales üle interneti. Foorumi kava koosnes kolmest blokist: Geodeedid ja RB projekt (mille raames Leedut esindas RB geodeetilise võrgu kreeklasest peaideoloog), Geodeedid ja koroonaaeg ning diskussioonipaneel.

Peale 3-aastast pausi õnnestus korraldada suveseminar, see-eest põhjalikumalt – reedest pühapäevani 09-11.09.2022 Saaremaal Suure Tõllu Puhkekülas. Esinejad olid Maa-ametist, TTÜ ja EMÜ parimate lõputööde autorid, REIB-ist. Olulise osa moodustasid kaks diskussioonipaneeli aktuaalsetel teemadel nagu konjuktuur ja Gaasivõrgu kooskõlastused. Samuti ei puudunud seminarilt üllatusesineja.

Aastalõpusündmus toimus detsembris Viljandis ja oli kutsetega kollektiivliikmetele, Maa-ametile ja koolidele.

Geodeedi, maakorraldaja ning maamõõtja kutsete andmine jätkus 2022. aastal tavapäraselt kahes voorus – kevadel ja sügisel. Sai läbi viidud kõik plaanitud kutseeksamid. EGÜ on tänulik kõigile osapooltele, kes panustasid või võimaldasid kutse-eksamite toimumise, eeskätt hindamiskomisjonide liikmetele ja Kehtna Kutsehariduskeskusele.

Lisaks vahetule kutseandmisele lõpetati Maakorraldaja kutsestandardi töö, uus standard kinnitati 19.04.22 ning koostati ka Geodeedi uus standard. Viimane kinnitati Kutsenõukogu poolt 22.11.2022, kuid töörühm jätkas tööd uuele standardile vastavate rakendusdokumentide (kutse andmise kord ja hindamisjuhend) väljatöötamisega. Olulisim muutus Geodeedi kutsestandardis oli tase 8 lisandumine.

Koostöö jätkus geomaatika tegevusvaldkonnas haridust andvate asutustega eesmärgiga populariseerida valdkonda haridusteed alustavate noorte seas ja arendada geodeetidele suunatud õpet ning täiendkoolitusi. Nagu juba traditsiooniks saanud, autasustas EGÜ nelja õppeasutuse, TTÜ, EMÜ, TTK ja

Kektna KHK parimaid lõpetajaid, kokku 1650 EUR ulatuses, millele lisandusid riiklikud maksud.

Toetati ka sõjas olevat Ukrainat, läbi sihttoetuse kolleegide ühingule, kes on aktiivne varustustoimingute korraldaja tagala ja rinde vahel.

Ajakiri ”Geodeet”, mis artiklite vähesuse tõttu 2021 kahjuks vahele jäi, ilmus 2022. aastal piisavalt soliidses mahus ja sisus. Ajakirja avaartikkel kujutab endast mõlema aasta detailset tegevusaruannet. Nagu traditsiooniks, on ajakiri tasuta kättesaadav kõigile liikmemaksu võlgnevuseta liikmetele.

EESTI GEODEETIDE ÜHING MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.