Rohkema info nägemiseks:

EESTI KALALIIT MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 454; jälgijaid - 4. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI KALALIIT MTÜ kohta arvamuslugu!"

EESTI KALALIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 454 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Kalaliit asutati 31. oktoobril 1995. aastal Eesti kalatöötlemisettevõtete poolt kui vabatahtliku liikmesoleku alusel tegutsev mittetulundusühing.

Eesti Kalaliidu missiooniks on kodumaise kalanduse kui majandusharu arendamine ning kalatoodangu konkurentsivõime tõstmine sise- ja välisturgudel aidates kaasa soodsa ja tasakaalustatud ärikeskkonna kujundamisele Eestis.

Eesti Kalaliidu põhitegevusvaldkondadeks 2022.a oli: 1. koostöösidemete arendamine Liidu liikmete ja teiste erialaliitude ning riiklike, munitsipaal ja eraõiguslike ühendustega Eestis ja välismaal; 2. liikmete huvide esindamine riigivõimu- ja valitsemisorganites ning Euroopa Liidu instantsides, ettepanekute esitamine seadusandluse täiustamiseks; 3. liikmete toodangu tutvustamise korraldamine näitustel, messidel, kontaktüritustel ja konkurssidel; 4. kalanduse ja kalatöötlemisega seotud äriprojektide, riiklike ja välisabiprogrammide analüüsimine ja hindamine; liikmete esindamine projektides; 5. kalandusalase informatsiooni kogumine ja analüüsimine; 6. koolitus- ja konsultatsioonitegevuse korraldamine; 7. kalanduspoliitika väljaarendamine ja kujundamine; 8. kala- ja meresaaduste tarbimise kultuuri arendamine.

MTÜ Eesti Kalaliit ei ole saanud 2022.a riigiabi tegevuskulude katteks. Tegemist on ühinguga, mille tegevust finantseeritakse liikmemaksudest, kuid Eesti Kalaliit osutab teenuseid - korraldatakse kalatoodete degustatsioone, reklaamüritusi liidu liikmetele, organiseeritakse välismessidel osalemist.

Peamiseks prioriteediks majandustegevuse arendamisel on Eesti Kalaliit seadnud Eesti siseturu tarbimise olulise suurendamise ja välisturgudel uute sihtturgude hõivamisega seotud ekspordigeograafia laiendamise ja ekspordipartnerite kontsentratsiooni vähendamise.

Kalatööstus on üks vähestest Eesti majandusharudest, mida iseloomustab väliskaubanduse positiivne bilanss. Kalatööstuste toodangust tarbib siseturg hinnanguliselt 25% ja 75% kogutoodangust eksporditakse; Eesti kalasektor ekspordib kalatooteid rohkem kui 45 riiki ja impordib (põhiliselt tooraine) 60 riigist.

Kalandussektoris aktiivselt tegutsevate ettevõtete arv on ca 377 ettevõtet turumahuga 365,48 miljonit eurot (Creditinfo 2021.a. andmed), mis hõlmavad järgmist tegutsemisala: 1. merekalapüük (kaugpüük ja Läänemere püük); 2. mageveekalapüük (rannikupüük, siseveekogud, Peipsi järv); 3. kala, vähilaadsete ja molluskite töötlemine ja säilitamine; 4. kala ja kalatoodete, vähilaadsete ja molluskite hulgimüük; 5. kala- ja vesiviljelustoodete (akvakultuuride) kasvatamine.

Eesti ettevõtluse kogupildiga võrreldes moodustas turuosaliste summaarne müügitulu (Creditinfo 2021.a. andmed ) 0,52% kõigi eesti ettevõtete summaarsest müügitulust.

Eesti Kalaliit on oluliseks pidanud koostöös riigiga rakendada kalasektori majanduse juhtimisel ja stabiilse ettevõtluskeskkonna kujundamisel kalandussektoris osalusdemokraatia põhimõtteid, mis põhinevad vastastikusel informeeritusel, konsulteerimisel ning otsuste langetamise dialoogil.

Eesti Kalaliidu liikmete huvide esindamisel riigivõimu- ja valitsemisorganites on Eesti Kalaliidul oluline koht kalanduspoliitiliste dokumentide väljaarendamisel ning kujundamisel kooskõlas Euroopa Liidu kalanduspoliitikaga ja Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi rakendamisega.

Eesti Kalaliit osales 2022.aastal Maaeluministeeriumi juures olevas Kalandusnõukogu töös ja Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi

Seirekomitee töös Euroopa Merendus– ja Kalandusfondi Eesti rakenduskava struktuurabi meetmete rakendamisel aastateks 2021–2027 ja põllumajanduse ja kalanduse arengukava väljatöötamisel aastani 2030.

Eesti Kalaliidu ettepanekute põhjal muudeti EMKF meetmete määruste sisu ja toetuste rakendamist ettevõtjasõbralikumaks.

Aasta 2022 möödus peatumatu hinnakasvu tingimustes. Suurema osa moodustab energiahindade, eriti elektrihinna ja laevakütuste hinnatõus, mis kajastub kalatoodete ja meresaaduste omahinnas. Koostöös Maaeluministeeriumiga töötati välja abipakett hinnatõusu kompenseerimiseks kalasektorile, kasutades Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi kasutamata finantsvahendeid. Laevakütuse kompenseerimiseks ühekordne tagastamatu abi traallaevastiku sektorile summas 2 180 000 eurot ja elektrihinna kompenseerimiseks ühekordne tagastamatu abi kaldaettevõtetele summas 2 400 000 eurot. Taotluste vastuvõtt toimub 2023.a märtsis-aprillis.

EESTI KALALIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.