Rohkema info nägemiseks:

EESTI TÕSTESPORDILIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 790; jälgijaid - 21. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI TÕSTESPORDILIIT MTÜ kohta arvamuslugu!"

EESTI TÕSTESPORDILIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 790 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 21 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta oli tõstmises stabiilsuse taastamise ja muudatuste aasta. COVID-19 viirus ei seganud enam sporditegevust – treeninguid, võistlusi ja laagreid sai läbi viia korrapäraselt. Eesti

Tõstespordiliit viis läbi kõik erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistlused. Teeb heameelt, et uue võistluspaigana on kasutatud Kääriku spordibaasi, kus heade tingimuste tõttu on väga mugav võistlusi korraldada.

Lisaks kohalikele meistrivõistlustele saatsime sportlased ka rahvusvahelistele tiitlivõistlustele.

Kevadisel täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel osalesid Eliise Peterson (SS Sparta), Leho Pent (SK Vargamäe) ja Mart Seim. Viimane neist seekord mitte sportlase, vaid treenerina. Peterson saavutas kehakalus -87 kg 7.koha (kogusumma 206 kg), Pent oli kehakaalus -89 kg 14. (311 kg).

Juunikuus toimunud noorte MM-il Mehhikos osales edukalt Roomet Väli, kes kehakaalus +102 kg saavutas 7. koha (251 kg). Augustikuisel noorte EM-il Poolas oli Eesti Tõstespordiliit esindatud 13-liikmelise koondisega, kuhu kuulusid 8 sportlast ja 5 treenerit. Nelja noore jaoks (Špalov,

Puusepp, Kiivits, Prants) oli tegemist rahvusvahelise debüüdiga. Artur Špalov (SK Olümpionik) saavutas U15 vanuseklassis kehakaalus -55 kg 8.koha (138 kg), Even Puusepp (SK Jõud Junior) oli 14. (U17, kk -73 kg, 207 kg), Aimar Kiivits (Mäksa) saavutas 13. koha (U17, kk -89 kg, 195 kg) ja

Inger Iris Prantsile (SK Vargamäe) kuulus tubli 5. koht (U15, kk +81 kg, 114 kg). Veel osalesid võistlustel Vladislav Maznik (SK Jõud Junior, U17, kk -89 kg, 253 kg, 10. koht), Emma Kivirand (SK Vargamäe, U17, kk -71 kg, 116 kg, 11. koht), Emely Raud (SK Edu, U17, kk -76 kg, 143 kg, 10. koht) ja Roomet Väli (SK Vargamäe, U17, kk +102 kg, 261 kg, 7. koht).

Noorte EM-i järgselt toimusid samas kohas ka masters klassi Euroopa meistrivõistlused. Osalesid 7 sportlast, kellest 6 jõudsid poodiumile. Merit Mandel (W35, -59 kg) saavutas tulemusega 141 kg oma esimestel rahvusvahelistel tiitlivõistlustel 2. koha. Aivar Kõva (M60, -55 kg) oli tulemusega 105 kg teine. Urmas Treier (M50, -96 kg) saavutas 3.koha tulemusega 211 kg, Aivar Zarubin (M50, -109 kg) tuli Euroopa meistriks tulemusega 225 kg, Jaanus Hiiemäe (M45, -96 kg) oli tulemusega 242 kg 3. ja Erik Kuningas (M45, +109 kg) tulemusega 248 kg teine. Marju Vaagen (W50, -55 kg) kahjuks tõukamises tulemust kirja ei saanud ja seega läks kaduma ka hea koht üldarvestuses.

Oktoobris toimunud juunioride ja U23 vanuseklassi EM-il osales Eestist vaid üks sportlane – SK

Mäksa esindaja Mona Saar. Sportlane saavutas juunioride arvestuses kehakaalus -71 kg 11. koha tulemusega 161 kg. Detsembrikuus toimusid ka täiskasvanute maailmameistrivõistlused, kus sel korral võistles vaid Mart Seim (SS Sparta, kk +109 kg), kes tulemusega 397 kg oli 15.

2022. aastal jätkati treenerite ja kohtunike koolitamisega. Kohtunike koolitused toimusid nii sügisel kui kevadel, on rõõm tõdeda, et noored kasutavad võimalust endi harimiseks ka reeglitega seonduvalt. Treenerite hulka lisandus 11 treenerit, mis on suur edasiminek võrreldes eelnevate aastatega. Järgnevatel aastatel planeerime antud tööga jätkata, muuta seda veel jätkusuutlikumaks ja süsteemsemaks. Mida paremel tasemel on treenerite haridus ja haritus, seda paremaid tulemusi võiksid näidata ka nende sportlased.

Pikalt planeeritud ja töös olnud projektidest jõudis lõpule Arnold Luhaääre mälestusmärgi valmimine. Mälestusmärgi avamine toimus 5. augustil Mõisakülas, kus osalesid nii olümpiavõitja

Jaab Talts kui ka mitmed tõstespordiveteranid ja spordihuvilised. Projekti eestvedajateks olid SK

Ülo treener Enn Raieste ja Mulgi Vallavalitsus.

Kahjuks tõi aasta ka kaotusi. Meie hulgast lahkus ootamatult pikaaegne SK Edu treener Aleksander

Rumjantsev. Tema panus tõstespordi arengusse Ida-Virumaal on olnud märgatav, Rumjantsevi õpetuste järgi on sirgunud mitu põlvkonda tublisid sportlasi. Alaliidu juurest lahkus omal soovil ka senine president Margus Annuk, presidendi asetäitjana kuni järgmiste korraliste valimisteni tegutseb üldkoosoleku otsusena senine juhatuse liige Nadežda Masjukova.

EESTI TÕSTESPORDILIIT MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.