Rohkema info nägemiseks:

JÄRVA DIABEETIKUTE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 125; jälgijaid - 7. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta JÄRVA DIABEETIKUTE SELTS kohta arvamuslugu!"

JÄRVA DIABEETIKUTE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 125 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Järva Diabeetikute Selts ( edaspidi Selts ) on asutatud 07.detsembril 1995.a. .Selts on eraõiguslik juriidiline isik, mille liikmeteks on Seltsi põhikirja tunnistavad ja tegevust toetavad füüsilised isikud.

Üldiseloomustus

Missioon - vabatahtlik tervise edendamine

Sihtgrupp - Järvamaa diabeetikud, nende lähedased ja üldsus

Eesmärk - diabeediga toimetuleku parendamie, diabeedi ja teiste haiguste preventatsioon.. Täidame EV Valitsuse poolt 1995.a.heakskiidetud

EV Invpoliitika Üldkonseptsiooni puuetega inimestele võrdsete võimaluste loomise standardreegleid.

Visioon - arvestatav koostööparatner kõigile tervist edendavatele organisatsioonidele, omavalitsustele , asutustele ja perearstidele.

Väärtused - hea valitsemise alused s.o. läbipaistvus, vastutustundlikkus, avatus, konsensus, õiguspärasus, koostöö jne.

Juhtimine - 3 liikmeline juhatus

Ressursid - põhikirjalise tegevusega seotud projektid, tasuliste teenuste osutamine, tasuliste ürituste korraldamine, annetused, toetused, liikmemaksud,vabatahtlik töö

Tegevuse alus - puuetega inimestele võrdsete võimaluste loomise standardreeglid, Järvamaa ja Paide linna terviseprofiilid, Eesti Diabeediliidu prioriteedid ja soovitused

Esmatähtsad ülesanded - diabeedialane teavitustöö, üksikliikmete ja Seltsi huvide eest seismine, avaliku arvamuse kujundamine, üldsuse teavitamine diabeedist ja sellega kaasnevatest haigustest, diabeetikute erivajadustest, osalemine maakonna tervisedenduslikus töös

Koostööpartnerid - Järva Reumaselts, endokrinoloogid, diabeediõed, omavalitsused, Järvamaa Omavalitsuste Liit , Järvamaa Prensionäride koondis, Eesti Diabeediliit allorganisatsioonidega ( Saku, Jõgeva , Viljandi, Pärnu, Tartu jt. ) ..

Seltsi kuuluvus - Eesti Diabeediliit, Järvamaa Puuetega Inimeste Koda, Eesti Tervisedendajate Ühing,

Väljapaistvamad üritused - maakondlikud tervisekonverentsid, - foorumid ja temaatilised loengute sarjad 2021.a. tegevus

Selts keskendus diabeedi tutvustamisele , terviseriskidele ja tervise aluste tundmaõppimisele..Terviseüritusi, mida Selts viis läbi iseseisvalt või koos Järva Reumaseltsiga või külastas erinevaid terviseteemalisi sündmusi toimus kokku 2..

Seoses Covid-19 pandeemiaga oli raskendatud aasta tegevusplaani täitmine. Riik kehtestas keelavad meetmed ühiskogune-mistele. Läbi viimata jäi seltsi 25. sünnipäeva tähistamiseks kavandatud tervisekonverents.

Üritued toimusid koostöös Reumaseltsiga - Olustveres ja Paides.

Kirjutisi Seltsi tegevuse teemal avaldati kohalikus ajalehes ürituste reklaamimisel ..Aates 2001.a. sai alguse koostöö Järva Reumaseltsiga.

Juhataja on mõlemal seltsil üks ja sama inimene. Koostöö on andnud häid tulemusi. Näiteks hoitakse kokku ressursse ja lihtsam on leida aktiviste , , samuti esinejaiid.

Üritused on alati kõigile avatud , nii seltside liikmetele kui üldsusele.

Selts töötas . HMN poolt rahastatud projektiga. " Diabeet ohustab kõiki " ..

Seisuga 31.12.2021.a. oli liikmeid 120, kes elavad maakonna eri paigus. Enamus seltsi üritusi toimub Paides. Sõitmine bussiga üritustele on keeruline ( ajaliselt ) ja kulukas. Paljud liikmed jäävad selle tõttu kõrvale.

2022.a. toimus üks juhatuse koosolekut ja üks üldkoosolek. Jooksvaid, kiiret lahendust nõudvaid küsimusi arutatakse juhatuse liikmete vahel telefoni teel. Juhatuse liikmed töötavad tasuta. Palgalisi töötajaid ei ole. Lektoritele tasutakse töövõtulepingute alusel. Igapäevane tegevus toetub aktiivile. Muret teeb seniste aktivistide kõrvalejäämine , kas vanaduse ,tervise halvenemise või huvi puudumise tõttu. Uusi aktiviste leida on väga raske. Noored ja tööealised ei ole huvitatud vabatahtlikuna tervisedendustöös kaasa lööma.

Seltsile on suureks abiks olnud : Paide Linnaleht, Järva Teataja ja Kesk - Eesti TRE Raadio. Ürituste reklaami ja toimunu kajastamisel, terviseteemaliste artiklite avaldamisel.

2023 a. jätkab Selts oma senist tegevust vastavalt oma tegevussuundadele, ja rahalisele võimalusele.Jätkatakse tervisepäevadega , et parandada tervisekäitumist, sest ainult järjepidev teadmiste omandamine ja kordamine tagab oodatud eesmärgi saavutamse.Suurt rõhku osutatakse koostööle einevat diabeediühingute vahel.

Koos Järva Reumaseltsiga on kavas läbi viia 3 tervisepäeva. Tähtsündmus on tervisepäev, mis keskendub tervise kolmandale sambale ehk vaimsele tervisele.. Tutvustatakse vaimset tasakaalu ja sotsiaalse heaolu olulisust tervisele ning arutletakse , mida annaks ära teha inimesel endal, perekonnal ja kogukonnal.

2023 a valiti uus juhatus, kes püüab seltsi tegevust hoogustada.

JÄRVA DIABEETIKUTE SELTS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.