Rohkema info nägemiseks:

PIMEDATE ÖÖDE FILMIFESTIVAL MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1721; jälgijaid - 24. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta PIMEDATE ÖÖDE FILMIFESTIVAL kohta arvamuslugu!"

PIMEDATE ÖÖDE FILMIFESTIVAL MTÜ hetkeolukord

Juba 1721 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 24 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 6 korda.

Tegevusaruanne 2022

Tallinna Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF) toimus esmakordselt 1997. aastal. Alates 2014. aastast kuulub PÖFF Rahvusvahelise

Produtsentide Liitude Föderatsiooni (FIAPF) maailma 15 akrediteeritud A-kategooria filmifestivali hulka kõrvuti Cannes’i, Karlovy Vary, San

Sebastiani, Locarno, Veneetsia, Berliini, Kairo, Mar de Plata, Goa, Tokyo jt festivalidega. Akreditsiooni uuendatakse igal aastal.

Festivali struktuur

PÖFF on rahvusvaheline filmifestival, mille põhiprogrammi lipulaevadeks on eelkõige kaks temaatiliselt ja geograafiliselt piiritlemata rahvusvahelist võistlusprogrammi: põhivõistlusprogramm ja debüütvõistlusprogramm, kus näidatakse ainult maailma ja rahvusvahelisi esilinastusi. Regiooni filmikunstist annab ülevaate Balti filmide võistlusprogramm ning eksperimentaalfilmidele on pühendatud võistlusprogramm „Põhjusega mässajad“.

Võistlusprogrammidele lisandub mahukas kõrvalprogramm koos alasektsioonidega ning kolm omanäolist alafestivali: noorte- ja lastefilmide festival Just Film ja lühifilmide festival PÖFF Shorts, mis aastast 2020 kuulub nende maailma 15 lühifilmi festivali hulka, kellel on õigus esitada oma parim film Oscaritele, EFA-le ja BAFTA-le. Lisaks on PÖFF-il alafestival KINOFF, mis näitab filme Ida-Virumaal.

Rahvusvahelisele filmitööstusele on suunatud programm Industry@Tallinn & Baltic Event. Aastast 2017 tegutseb Industry@Tallinn&BE filmi- ja sellega kaasnevate loomemajanduse harude arenduskeskus Creative Gate, mis tänaseks on jagunenud kaheks: Creative Gate on ennekõike mõeldud online-platvormina firmade ja inimeste vaheliseks networking’uks ning filmitööstuse, teenusmajanduse ja turismiga seonduva info edastamiseks filmiprofessionaalidele nii Eestis kui ka rahvusvahelisel turul, kes on huvitatud Eestiga kaastootmisprojektide tegemisest.

Programmi teine osa on Discovery Campus, mis on loodud täiendus- ning ümberõppe koolitusprogrammide läbiviimiseks. Creative Gate sisaldab nii talendi-, projekti- kui ka filmiturgu. Aastal 2017 loodi teleseriaalidele pühendatud programm TV Beats, arendamaks meie regionaalset teletööstust. Tänaseks toimuvad lisaks teleseriaalide programmile festivali raames telefoorum ja kaastootmisprojektiturg, samuti

Euroopa Žanrifoorum ning koostöös Euroopa Parlamendi audiovisuaalsektoriga juba seitsmendat aastat järjest konverents Euroopa Filmifoorum

Tallinn.

2020. aastal loodi online-veebikeskkond festivali virtuaalseks läbiviimiseks, mille kaudu on võimalik osa saada filmiprogrammist, külalistega kohtumisest ning Industry@Tallinn&BE programmi kõigist üritustest. Selles keskkonnas tegutseb aastaringselt projekti-, talendi-, filmide ja teenusmajanduse turg, haridussektsioon jm. Just Film lõi kooliõpilastele ja -õpetajatele online-õpikeskkonna PÖFF koolides, et selgitada, mis on film ja filmikunst ning kuidas õpetada filmi ja ka teisi aineid läbi filmi.

Festivali missioon (cid:127) tutvustada maailma filmikultuuri Eesti vaatajatele ja seeläbi populariseerida filmikultuuri Eestis; (cid:127) arendada filmi- ja kinoprofessionaalide omavahelist suhtlust rahvuslikul ja rahvusvahelisel tasandil; (cid:127) tutvustada Eesti filmikultuuri välisriikides; (cid:127) aidata kaasa Eesti filmitööstuse arengule; (cid:127) olla filmikultuuri ja filmitööstuse arenguveduriks Balti riikides ja Läänemere maades tervikuna; (cid:127) avastada noori andeid ja luua läbi eri koolitusprogrammide võimalused nende arenguks ja maailmale tutvustamiseks.

Rahvusvahelistest võrgustikest on PÖFF Aasia kino edendamise võrgustiku (NETPAC) toetajaliige, BELT & ROAD FILMFEST ALLIANCE liige,

Kesk- ja Ida-Euroopa filmifestivalide liidu (CentEast) liige ning Rahvusvahelise Produtsentide Liitude Föderatsiooni (FIAPF) poolt tunnustatud kui assotsieerunud festival alates 2006. aastast. PÖFFi koostööpartnerid olid Euroopa Filmi Akadeemia ja Euroopa Filmivabrik.

PÖFF 2022 ARVUDES

Kokku osales 26. PÖFFil 75 riiki (2021:82). Põhiprogrammis linastus 183 täispikka filmi, 4 eksperimentaalfilmi ja 2 teleseriaali, Just Filmi programmis 51 täispikka filmi ning 24 lühifilmi ja PÖFF Shorts festivali programmis 254 lühifilmi (neist 105 animatsiooni). Kokku oli festivalil täispikki filme 234 ja lühifilme 278. 26. PÖFFil oli 71 maailma-, 46 rahvusvahelist ja 10 Euroopa esilinastust, toimus 852 kinoseanssi (2021:795).

PÖFF kogus 2022. aastal kokku 78 825 külastust (2021:71 200).

Festivalil osales: (cid:127) 1950 akrediteeritud külalist; (cid:127) kokku ööbimisi: 7015.

26. PÖFFi meediakajastus oli erakordne. Festivalist ilmus ligi 7500 (2021:7000) erinevat kajastust nii kirjutavas, rääkivas, kui näitavas meedias 71 riigi väljaannetes, mille meediakontaktide arv oli samuti rekordiline 14 miljardit (sh Industry@Tallinn & Baltic Eventi meediakajastuse potentsiaalne auditoorium ulatus umbes 1,065 miljardi inimeseni).

Populaarne oli ka Elisa Stage’i vahendusel vaatajateni jõudnud PÖFF TV, kus sai (ja saab siiani) näha festivali lõputseremooniat, 106 intervjuud filmitegijatega ja muid usutlusi. Seda külastati rohkem kui 20 000 korda.

PIMEDATE ÖÖDE FILMIFESTIVAL MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.