Rohkema info nägemiseks:

EESTI PSORIAASILIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 296; jälgijaid - 12. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI PSORIAASILIIT MTÜ kohta arvamuslugu!"

EESTI PSORIAASILIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 296 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

EESTI PSORIAASILIIDU 2022.aasta TEGEVUSARUANNE

Eesti Psoriaasiliit jätkas 2022.aastal tegevust psoriaasihaigete nõustamise, koolitamise ja õiguste eest seismise alal.

Ühingusse kuuluvad psoriaasi- ja psoriaatilise artriidi haiged ning nende toetajad ja lähedased.

Aasta lõpu seisuga kuulus liitu 326 inimest üle Eesti.

Tugirühmad on moodustatud Viljandimaal, Saaremaal ja Järvamaal.

Tööd juhib 7-liikmeline juhatus. Valitud on 2-liikmeline revisjonikomisjon.

Riigipoolne sihtfinantseerimine on Eesti Puuetega Inimest Fondilt.

COVID-19 pandeemia ja riigis kehtestatud piirangute tõttu ei olnud võimalusi esimestel kuudel planeeritud üritused ellu viia. Ühingu tegevus piirdus sel ajal haigete nõustamisega nii telefoni kui kirja teel. Patsientide põhiliseks mureks oli plaanilise ravi katkemine ja ühiskonnas valitsev stress, mis jätsid paratamatu jälje inimeste tervisele. Ühingu poole pöörduti pandeemia ajal erinevate küsimustega 34 korral. Jätkati koostööprojektiga Dermtest, mille lõppeesmärgiks on psoriaasihaigete parima raviteekonna kujundamine koos digivõimekuse tõstmisega.

Koostööpartneriteks on Tartu Ülikooli Kliinikum ja Eesti Tervisekassa. Nõustati samuti telefoni teel ning kohtumistega Ukraina ümberasujatest psoriaasi- ja psoriaatilise artriidi haigeid.

Aastal jooksul korraldati 7 teabe- ja tervisepäeva, kevadseminari ja suvekooli.

TEABE- JA TERVISEPÄEVAD 02. aprillil toimus Tallinnas liidu üldkoosolek koos järgneva teabepäevaga, millel osales 62 inimest. Kosmeetikasarja Ducray esindaja rääkis suvisest nahahooldusest ja uutest toodetest. EPI Kõja nõustaja Kristi Rekand rääkis töövõime õiglasest hindamisest ja sellega seoses kerkivatest kitsaskohtadest.

28.-29.mail korraldati Vanaõue Puhkekeskuses Viljandimaal tervisepäevi. Üritusest võttis osa 46 inimest. Esimene päev oli pühendatud vaimsele tervisele, selle viis läbi psühholoog Annika Metsar. Teine päev oli tervisliku liikumise päev liikumisõpetaja Valmar Ammer'i juhendamisel. Kuulati ettekannet ja sooritati matk Mukri rabas.

27.-28. augustil toimusid 27 osalejaga tervisepäevad Viljandis. 27.augustil osaleti infotelgiga Eesti Reumaliidu Käimispäeval. 28.augustil toimus infopäev Männimäe Külalistemajas, kuhu oli kutsutud projekti Dermtest meeskond edaspidistele tegevustele sisendi andmiseks kohapeal moodustatud töörühmade kaudu. Tervisespetsialist Svetlana Sapelson rääkis tervislikust toitumisest kroonilise haige seisukohast. Koduteel külastati Energia Talu.

29.oktoobril tähistati Tallinnas Ülemaailmset Psoriaasipäeva. Üritusest võttis osa 58 inimest. Prof.Külli Kingo tutvustas psoriaasi raviteekonna projekti patsientide rühmi ja vahetulemusi. Reumatoloog dr.Maria Üprus rääkis uudistest psoriaatilise artriidi ravis. Pharma Nord OÜ koolitusjuht

Triin Terasmaa tegi ettekannet sobiva ja toimiva toidulisandi osas. Novartis Baltics meditsiinijuht Margo Saaremets rääkis patsiendi kaasamisest uuringutesse ravimifirma pilgu läbi.

20. novembril toimus Viimsi SPA Hotellis 39 osalejaga teabepäev. Alustati koostööd Kliiniliste Uuringute Keskusega patsientide uuringutesse kaasamise osas. Psoriaasihaigetest töörühmad andsid järjekordse sisendi projekti Dermtest meeskonnale mobiiliäppi paremaks väljatöötamiseks. Kosmeetikasarja Eucerin esindaja tutvustas uudistoodangut talviseks nahahoolduseks.

KEVADSEMINAR 12.-13.märtsil toimus Toilas SPA's ühingu 66 osalejaga kevadseminar. Prof.Külli Kingo rääkis psoriaasi paiksest ravist ja raviteekonna projekti patsientide uurimisrühmadest. Toitumisterapeut Liis Orav tegi ettekannet immuunsüsteemi ja soolestiku korrashoiust. Projekti Dermtest meeskond viis läbi koolituse ja arutelu digilahendustest ning veebidisainist psoriaasihaigetele.

Kevadseminaril tutvuti Swiss Nahrin looduskosmeetika ja Increidwear ortopeediliste abivahenditega.

SUVEKOOL 30.-31.juulil toimus Varemurru Puhkeskuses Pärnumaal Eesti Psoriaasiliidu ja Eesti Reumaliidu ühine 87 osalejaga suvekool.

Esimesel päeval tutvuti Kräuterhaus tervisetoodetega. Perearst dr.Madis Veskimägi tegi koolituse eaka patsiendi tervisest. Teisel päeval viis psühholoog ja kogemusnõustaja Silvia Pütsep läbi koolitusprogrammi kunsti- ja mäluteraapiast. Medical SPA Narva-Jõesuu tegevjuht Karina

Küppas tutvustas uusi taastusravimeetodeid ja rääkis tööst iseendaga parima ravitulemuse saamiseks.

ÜRITUSED KOOSTÖÖPARTNERITEGA

Aasta jooksul osaleti samuti koostööpartnerite poolt korraldatud üritustel. 10.veebruaril osales üle 150 liidu liiget ravimifirma Abbvie poolt toetatud veebikoolitusel. Dr.Tiina Toomson rääkis psoriaasist ja selle kaasaegsest ravist ning dr. Maria Üprus psoriaatilisest artriidist ja uuest ravimetoodikast.

22.veebruaril osales 5 liidu liiget Eesti Reumaliidu arendusseminaril Kuressaares, mille põhiteemaks oli diagnoosipõhiste tugirühmade loomine ja toetamine.

07.oktoobril osales 3 liidu liiget konverentsil "Teadus inimesele lähemale", millel keskenduti terviseuuringutele.

04.detsembril võttis 4 liidu liiget osa Kadrinas toimunud Puuetega Inimeste Päeva tähistamisest.

EESTI PSORIAASILIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.