Rohkema info nägemiseks:

EESTI ARHITEKTIDE LIIT MTÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 842; jälgijaid - 9. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI ARHITEKTIDE LIIT kohta arvamuslugu!"

EESTI ARHITEKTIDE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 842 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 9 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Arhitektide Liidu tegevuse kokkuvõte 2022. a

EAL loeb end asutatuks 8. oktoobril 1921 ning on seega Eesti Arhitektide Ühingu tegevuse ja traditsioonide jätkaja. Eesti Arhitektide Liit (EAL) taasasutati 27. juunil 1989. EALi eesmärk on edendada ja esindada arhitekti kutseala Eestis, osaleda arhitektuuri ja ehitusala korraldamises

Eestis ning väljendada ja kaitsta oma liikmete loomingulisi, kutseõiguslikke ja majandushuve.

31. detsembri 2021. aasta seisuga kuulus EALi 410 arhitekti + 4 auliiget ja 70 noortekogu liiget. 2022.a. astus EALi 6 uut liiget ja 12 uut noortekogu liiget. Vastu võeti 1 uus auliige. EAList lahkus igavikuteedele 5 liiget, liikmemaksuvõla tõttu peatati liikmestaatus 4 liikmel. Alates 2020. aasta juunist on EALi president Andro Mänd, kes valiti EAL üldkogu poolt tagasi ka 2022. aastal. EALi juhatusse kuulusid lisaks talle kuni aprillini k.a Katrin Koov, Marika Lõoke ja Peeter Pere, alates maikuust Aet Ader ja Markus Kaasik. EALi eestseisus on 20-liikmeline, sellele lisanduvad sektsioonide esindajad. Eestseisuse liikmete tööd ei tasustata. Juhatuse liikmete töö on tasustatud.

Eestseisus koguneb traditsiooniliselt 2 korda kuus neljapäeviti, v.a suvekuudel. Juhatuse koosolekud on toimunud igal nädalal, v.a juulis ja augustis. Aktiivseim töögrupp on viimastel aastatel olnud seoses suure töömahuga võistluste töögrupp, samuti oli tööd ekspertiisigrupil (telliti 3 ekspertiisi). Aktiivselt töötasid rohepöörde töögrupp (juht K.Vellevoog), seadusloome töögrupp (juht J.Kuusemets), arhitekti töö hinnastamise töögrupp (juht M.Rass), arhitekti kutse arendamise töögrupp (juht L.-K.Stöör) ja ürituste töögrupp (juht K.Koov). Peale selle oli ülesandeid aukohtul, kel oli 3 uut juhtumit. Seenioride sektsiooni juhiks määrati peale üldkogu valimisi Tiina Tallinn ja ka seeniorite kohtumised taastusid, korraldati ka üks õppereis. EAL noortekogu jätkas aktiivsel lainel – EALi juhatuse kaasamisel toimus koostöös noortega Riigikogu aastapäeva workshop ja lisaks veel mitmeid üritusi, sh käis noortekogu aktiiv Liepajas BAUA üliõpilastööde auhindade võistlusel.

Arhitektuurivõistlused. EALi eestseisus kooskõlastas 2022. aastal 16 võistluse tingimused. EAL korraldas ja algatas 15 arhitektuurivõistlust (osad neist algasid 2021 ja mõni lõppeb ka 2023.a.). Arhitektuurivõistluste korraldamist rahastavad täies ulatuses tellijad, „Hea avaliku ruumi“ programmi puhul toetab pooles ulatuses riik (rahandus- ja kultuuriministeeriumid). Kokku tegeles EAL 2022. a 38 võistluse tingimustega, neist 7 on 2023. a alguses veel töös.

Rahvusvahelises plaanis oli EALi tegevus 2022. a taas aktiivsem. Kevadisel Euroopa Nõukogu üldkoosolekul osaleti veel virtuaalselt, kuid sügisel, kui eelneval päeval toimus innovatsiooniteemaline konverents, käidi delegatsiooniga (A.Mänd, A.Ader ja TA nõunik J.Soolep) ka kohal.

1.-3. juunini osales EALi juhtkond rahvusvahelisel linnade tuleviku teemalisel konverentsil „Urban Future“ Helsingborgis, Rootsis. EALi suveseminar toimus Riias ja sellele järgnes Baltikumi arhitektide liitude ühiskohtumine Ventspilsis, kus samuti osales nii liidu juhatus kui noortekogu aktiiv. Juba aprillis oli toimunud BAUA ja seekord Leedu arhitektide liidu initsiatiivil rahvusvaheline online-konverents modernistliku elamufondi renoveerimisest. EAli direktor I.Mald ja võistluste töögrupi juht P.-S. Viiburg osalesid septembris põhjamaade arhitektide liitude töögrupi koosolekul Islandil, mille viis läbi Islandi Arhitektide Liit ja kus osalesid kõikide põhjamaade liitude võistluste töögruppide esindajad, seekord puudus vaid Rootsi esindus. UIA-BAUA teemal jätkus suhtlus aktiivselt ka sügisel – Liepajas, Lätis, toimus Baltikumi riikide igaaastane koostööprojekt BAUA Awards, milles osalesid liitude kaudu kõik Baltikumi arhitektuuriõpet pakkuvad ülikoolid oma parimate tudengitöödega.

Samuti asuti ette valmistama UIA 2023. a Kopenhaagenis toimuva kongressi ühisekspositsiooni võistlust.

EALi juhatuse ja kontori igapäevatöö ülevaade on antud EALi uudiskirjas Teataja, mida 2022. aastal ilmus vaid 1 number (märtsis). Vt Teatajaid siit - http://www.arhliit.ee/publikatsioonid/teataja/ 2022. aasta suuremahulisemad sündmused ja projektid (cid:127) Märtsis oli Eesti Arhitektide Liidu näitus "TÄNAV I" väljas Uue Kunsti Muuseumis Pärnus, kus toimus 15.03 ka kuraatorituur.

(cid:127) KOVide valimiste eel, 30.03 korraldas EAL webinari „Kuidas sünnib hea elukeskkond ja kuidas seda kujundavad KOVi teadlikud otsused“, mis toimus Tõrva vallavalitsuses.

(cid:127) EALi üldkogu ja liidu juhtorganite valmised 21. aprillil Tallinnas KUMU suures auditooriumis.

(cid:127) Iiri ja Eesti arhitektide koostöös sündinud ühisnäitusega lõppes „PuuEXPO“ projekt, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (Euroopa

Regionaalarengu Fond) rahastamisel. Projekti sisuline eestvedaja on Eesti Arhitektuurikeskus ja projektijuhina töötas projekti viimased olulised kuud Aet Laigu.

(cid:127) 15.-17.06 Riigikogu hoone 100 aasta juubeli eel toimunud arhitektuuri töötoas kavandasid Eesti, Läti ja Ukraina noored arhitektid ja arhitektuuritudengid Toompea lossikompleksi tulevikku. Workshop lõppes parimate väljaselgitamisega ja näitusega Riigikogu hoones.

(cid:127) EALi, Eesti Sisearhitektide Liidu (ESL) ja Eesti Maastikuarhitektide Liidu (EMAL) ühine suveseminar „Connecting infrastructure“ toimus Riias 1.-2. juulil. Peaesineja oli Kasper Benjamin Reimer Taani arhitektuuribüroost EFFEKT. Järgnes Baltikumi arhitektide ühine koosolemine „Baltic Bubble“ Ventspilsis, kus tutvuti uuema arhitektuuriga ja sõlmiti omavahel kontakte.

(cid:127) 30. augustil korraldas liit Arhitektuurikeskuse Suures Traforuumis erakondadele avaliku debati Tallinna linnaruumi arengu ja riigiarhitekti institutsiooni loomise teemal.

EESTI ARHITEKTIDE LIIT MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.