Rohkema info nägemiseks:

EESTI LAMBA- JA KITSEKASVATAJATE LIIT MTÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 938; jälgijaid - 11. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI LAMBA- JA kohta arvamuslugu!"

EESTI LAMBA- JA KITSEKASVATAJATE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 938 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 11 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

TEGEVUSARUANNE 2022

Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit (ELKL) on vabatahtlik mittetulundusühing, mis ühendab Eesti Vabariigi lamba- ja kitsekasvatuse arendamisest huvitatud isikuid ja nende ühendusi. 2022. aastal jätkas liit oma põhikirjaliste tegevustega, milleks on lamba- ja kitsekasvatuse arendamine Eestis, tõuaretuse koordineerimine, jõudluskontrolliandmete kogumine ja tõuraamatute pidamine. Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate

Liit omab 2022. aasta 31. detsembri seisuga tegevusluba eesti valgepealise, eesti tumedapealise, dorperi, tekseli, lleyni, eesti maatõugu, sinise tekseli, dorseti ja kihnu maalamba lambatõugude tõuraamatute pidamiseks ja jõudluskontrolli läbiviimiseks. Seejuures neli aretusprogrammi – eesti maatõugu, sinise tekseli, dorseti ja kihnu maalamba lambatõugude tõuraamatute pidamiseks ja jõudluskontrolli läbiviimiseks – tunnustati 2022. aastal.

Liikmeskond 01.01.2022 seisuga oli Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidul liikmeid 181, 31.12.2022 seisuga 210. Liikmemaksudest ja muudest mittesihtotstarbelistest tasudest tekkis 2022. aastal liidule tulu 8273€. Liikmemaks oli 2022. aastal sarnaselt 2021. aastale 40€+0,10€ iga üle-aastase lamba või kitse pealt (PRIA registri 01.01.2022 andmete alusel).

Lamba- ja kitsekasvatusega vahetult mittetegelevate juriidiliste isikute liikmemaks oli 100€.

Töötajad 2022 korraldas liidu tööd seitsmeliikmeline juhatus kuhu kuuluvad: Urmas Aava (juhatuse esimees), Hugo Vaino, Ell Sellis, Kadri Tali, Priidu

Veersalu (juhatuse aseesimees), Marge Salumäe ja Kusti Aavik. Juhatuse esimehe töö on üldkoosoleku otsusega tasustatud juhatuse esimehe tasuga. Liidu administratiivset tööd korraldas tegevjuht Vallo Seera. Aretusalase töö eest vastutas tegevjuht Vallo Seera ja aretusprogrammi

Pässu administreerimine osteti teenusena osaühingult Lammasteerium kuni novembrini. Alates detsembrist võeti tööle tõuraamatu sekretär.

Aretusalane töö

Aretusalase tööga või selle koordineerimisega on seotud kõik palgatöötajad ja kõik juhatuse liikmed.

Jõudluskontrollis olevate tunnustatud aretusprogrammide loomade arv oli 2022. aasta alguse seisuga 3938 lammast, neist 318 Eesti tumedapealised (ET), 1481 Eesti valgepealised (EV), 1113 dorperid (DRP) , 411 lleyni tõugu (LYN) ja 242 tekseli tõugu ( tex).

Lammaste kinnitatud aretusprogrammide nõuetele vastavat jõudluskontrolli tehti 2022. aasta lõpus 58 karjas.

Aretustöö käigus korraldas liit jõudluskontrolliandmete kogumist, korrastamist, sisestamist, kontrollimist ja töötlemist, maedi-visna seiret, lammaste hindamist farmis ja näitustel ning farmide ülevaatust.

Jõudluskontrollikarjade maedi-visna staatuste info on nähtav kodulehel. Liit on vahendanud infot tunnustatud jõudluskontrollis olevate lammaste ostmise ja müümise võimaluste kohta.

Aretustööks vajalike andmete kogumiseks ja säilitamiseks kasutati elektroonilist andmebaasi Pässu 2.0.

Riigieelarvest eraldati 2022. a aretustoetusena 100 458 eurot, mida kasutati lammaste aretustöö korraldamiseks (jõudlusandmete kogumiseks ja töötlemiseks, geneetilise väärtuse hindamiseks, tõuraamatu pidamiseks, aretuse andmebaasi arendusteks, aretustööks vajaliku inventari soetamiseks jms). Aretustoetus koosnes kahest osast, jõudluskontrolli või geneetilise väärtuse hindamiseks eraldati 54 466 eurot ja tõuraamatu pidamiseks 45 992 eurot.

Projektid

Märtsi esimestel nädalatel plaaniti ELKL liikmetele grillvorstide valmistamise koolitust Pärnus AS Veikand katsetööstuses. Kahjuks vähese huvi tõttu jäi koolitus ära.

Märtsis toimus Zoomi vahendusel rohumaade rajamise koolitus.

EESTI LAMBA- JA KITSEKASVATAJATE LIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.