Rohkema info nägemiseks:

EESTI GOLFI LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1348; jälgijaid - 6. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI GOLFI LIIT kohta arvamuslugu!"

EESTI GOLFI LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 1348 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Golfi Liit (EGL) on vabaalgatuse alusel asutatud ja mittetulundusühinguna tegutsev ühendus, mis tegutseb avalikes huvides ja mille põhitegevus on suunatud golfi arendamisele Eesti Vabariigis. EGL ühendab Eesti golfiklubisid ja väljakuid ühistegevuseks, heategevuseks, golfi edendamiseks ning sellealase tegevuse koordineerimiseks avalikes huvides. Liidu tegevuse eesmärkideks on golfi arendamine tipp-, võistlus- ja rahvaspordi tasemel, sportlike eluviiside propageerimine elanikkonna seas, golfi kandepinna laiendamine ja sportliku taseme tõstmine, sihtrühmale toetuste pakkumine ning sportimiseks ja vaba aja veetmiseks soodsate tingimuste loomine kasumit mittetaotleval viisil. EGL propageerib avalikkusele golfiga tegelemist ja kaasab klubide kaudu Liidu tegevusse golfist huvitatud noori, nende vanemaid ja toetajaid, tegeleb golfi avaliku tutvustamise ja arengu toetamisega, korraldab tipp-võistlusportlaste võimaluste kohast ettevalmistust osavõtuks rahvusvahelistest võistlustest ning teeb koostööd teiste riikide golfiliitude ja -organisatsioonidega, riigiasutuste, kohalike omavalitsustega, ettevõtetega ja üksikisikutega nii kodu- kui välismaal golfi avalikuks edendamiseks ning traditsioonide säilitamiseks.

Eesti Golfi Liidul on 2022. aasta lõpu seisuga 15 liikmesklubi, millest viis on väljakud.

Majanduslikult ei õnnestunud 2022. aastal nulli jõuda, kuna toimusid üle kahe aasta peetavad võistkondlikud maailmameistrivõistlused, millel osalemine oli parajalt kulukas. Samuti jätkus pidev hindade kasv lennupiletite ja hotellide osas, mis tegi koondiste lähetamised suurematele võistlustele aina kallimaks. Samas planeeritud eelarvelist miinust õnnestus aastalõikes oluliselt vähendada ning puudujääk sai kaetud varasemate kogutud varude arvelt.

Mängijatelt ja klubidelt saadud tulud moodustasid eelarvest veidi üle 20%. Esmakordselt ületas eelarve poole miljoni piiri ja riigi tugi eelarves koos EASi kahe sihttoetustega EMide korraldamiseks oli veidi üle 26%. Rahvusvahelise alaliidu panus oli 5% ja EGL-i põhivõistluste tulu oli eelarves veidi üle 20% kogutuludest. Kulude poole kaks suuremat kuluartiklit olid: saavutussport (25%), EGL võistluste- ja EM võistluse korraldus (47%).

2022. aastal sai peetud kõik kalenderplaanis olnud Eesti Golfi Liidu võistlused ning lisaks korraldati kahed seeniorite Euroopa meistrivõistlused (individuaalsed ja meeskondlikud). Paljud osalejad olid Eestis esmakordselt ning olid paljudes asjades positiivselt üllatunud ning lubasid Eestit kindlasti ka tulevikus külastada. Jätkus aasta varem käivitatud võistlussari noortele, mille parimad said auhinnaks nädalase Hispaanias toimuva treeninglaagri. Eesti löögimängu meistrivõistlustel püstitati meeste klassis Markus Varjuni poolt uus võistluse rekord (-12) ning naiste poolel

Anete Liis Adul kordas võistluse parimat tulemust (+3). Otsustavat päeva kanti taas üle TV6 vahendusel.

2022. aasta oli rahvusvaheliselt aegade edukaim Eesti golfi jaoks ning paljudel võistlustel saavutati ajaloo parimaid kohti: (cid:127) European Amateur Team Championship – 11. koht (cid:127) World Team Championship (mehed) – 28. koht (cid:127) European Boys Team Championship, Div II – 3. koht (cid:127) World Team Championship (naised) – T43. koht (cid:127) European Ladies Team Shield – 5.koht

Kaks võitu ja esikolmiku kohad USA ülikoolide turniiridel: (cid:127) Pizza Hut Pat Hicks Invite ja Loyola Intercollegiate - 1. Kevin Christopher Jegers (cid:127) Little Rock Invitational - 2. Mattias Varjun (cid:127) Jim Rivers Intercollegiate – T3. Kevin Christopher Jegers

Tiimide EM võistluste sees said individuaalselt löögimängus nii mõnigi mängija häid kohti: (cid:127) European Ladies Club Trophy – individuaalselt 3. koht Elizaveta Sofia Reemet (cid:127) European Amateur Team Championship – individuaalselt 7. koht Kevin Christopher Jegers (cid:127) European Boys Team Championship, Div. 2 – individuaalselt 2. koht Richard Teder, 5. koht Ralf Johan Kivi

Lisaks: (cid:127) R&A Girls U16 Championship – 9. Elizaveta Sofia Reemet (cid:127) R&A Amateur Championship – Mattias Varjun löögimängu osa järel T10 kohal (osales 288 tippamatööri)

Neljandat korda peeti Baltic Champions Cup, kus osalesid Eesti ja Läti võistkonnad (puudus Leedu) ja võistlus korraldati seekord Saaremaal.

Neljandat korda õnnestus võidukarikas Eestisse tuua. Eelmisel aastal õppis kaheksa Eesti golfimängijat USA ülikoolides sportlasstipendiumi abil.

Golfiliidult WHS händikäpi litsentsi omandanud mängijate arv oli veidi languses – 3832. Covidi ajal golfi jõudnud mängijad ei ole kõik ala juurde püsima jäänud.

EESTI GOLFI LIIT MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.