Rohkema info nägemiseks:

SAAREMAA MERISPORDI SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 886; jälgijaid - 42. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta SAAREMAA MERISPORDI SELTS kohta arvamuslugu!"

SAAREMAA MERISPORDI SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 886 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 42 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2022

Saaremaa Merispordi Seltsi tegevus toimus 2022. aastal plaanipäraselt. Toimusid kõik võistlused ja üritused. Jätkus ka koostöö Saaremaa

Spordikooliga.

2022. aastal korraldasime Saaremaa Merispordi Seltsi avamerepurjetamise karikasarja, Saaremaa meistrivõistlused avamerepurjetamises,

Saaremaa Merispordi Seltsi regatt, svertpaatidele Saaremaa meistrivõistlused ning kõige noorematele Tori regati. Taaselustasime Vanade

Kalade regati ja olime kaaskorraldajateks lätlaste võistlusele GoRR.

Saaremaa Merispordi Selts oli esindatud Eesti suurimal avamerejahtide võistlusel Muhu Väina Regatt, kus olime väljas 7 jahiga ning Gulf of Riga

Regattal, kus osaleti samuti 7 jahtiga.

Jääpurjetamise Eesti meistrivõistlustelt toodi koju Ice-Optimistide esimene koht, mille sai endale Anni Kubjas. Monotype -XV arvestuses esimene koht Indrek Aavik ja Siim Valgre ning kolmas koht Juhan Kolk ja Ott Kolk. Karikasarja üldarvestuses Ice-Optimistide klassis saavutas teise koha Artur Ader ja kolmanda kohe Trinette Välisson, DN juuniorite klassis esimene koht oli Daniel Rüütel käes ning Monotype-XV klassis võidutsesid Indrek Aavik ja Siim Valgre.

Jääpurjetamise maailmameistrivõistlustelt tõi Ice Optimist klassis koju hõbemedali Anni Kubjas. Monotype-XV European Cup kolmanda koha saavutasid Indek Aavik ja Siim Valgre.

Svertpaadipurjetamise Eesti meistrivõistlustel osalesime optimist, Zoom8, ILCA4, ILCA6, ILCA7 ja RS Aero klassides. RS Aero klassis saavutas kolmanda koha Kristo Õunap, optimist klassis esimene koht läks Robert Matile, ILCA4 arvestuses kuulus tüdrukute teine koht Meribel

Vahsteinile.

Garmin purjetamise karikasarjas osalesid meie optimist, Zoom8, ILCA ja RS Aero sõitjad. Noorima vanusegrupi hooaja kokkuvõtte tulemusena saavutas Rober Matt optimisti klassis teise koha. Meribel Vahstein ILCA4 klassis tüdrukute teine. RS Aero klassis esimene koht kuulus Liina

Kolk nimele.

Kõige nooremad purjetajad võtsid osa LHV-sarja võistlustest. Ka siin olid meie klubi noored eesotsas.

Noorpurjetajad käisid kevadisel koolivaheajal Palamosel ja Kaunases treeninglaagris, et ennast ette valmistada eesolevaks hooajaks. Sellised laagrid annavad kindlasti palju juurde ja aitavad tulemuste saavutamisel. Seda oli ka hooaja lõpus näha.

Jätkus algettevalmistus Kuressaare sadamas ning purjetamise tutvustamine üldhariduskoolis koostöös Nooruse Kooliga. Projekt jätkub ka järgmisel aastal.

Saaremaa Merispordi Selts koostöös Eesti Jahtklubide liiduga korraldas mais Roomassaare sadamas Saaremaa Merispordi Seltsi regati, mis on

Garmis Eesti Purjetamise karikavõistluse avaetapp. Osaleti Optimist, Zoom8, ILCA4 ja uue võistlusklassina ka RS Aero paadiklassides. Kokku osales 174 noort Eesti erinevatest spordiklubidest ja koolidest.

Avamerepurjetamises toimus Saaremaa Merispordi Seltsi karikasarjas seitse regatti.

Karikavõistluste kokkuvõttes oli suuremate jahtide esikolmik Elli, Katarina Jee ja Cassandra ning väiksemate esikolmik Lote, Mercurius ja Liliann.

Taaskord korraldati ka 24h regatti.

2022 aastal taaselustasime Vanade Kalade regati, mis viimati toimus 10 aastat tagasi. Osalejaid oli kohale tulnud üle Eesti. Üritus osutus väga populaarseks.

Mitmed meie seltsi liikmed sõidavad erinevate alustega ja võistlevad üle maailma suurtel regattidel ja on toonud märkimisväärseid tiitleid. Nii võitis meie seltsi liige Siim Ots maailmameistrivõistlustel esimese koha ning Aivar Tuulberg, Joosep Laus ja Jaan Akkermann kolmanda koha.

Euroopa meistrivõistlustelt tõid Aivar Tuulberg ja Joosep Laus teise koha. Folkbootide Soome meistrivõistlustelt toodi koju teine koht, kus meeskonnas olid Ott Kolk, Juhan Kolk ja Joosep Laus. Sportpaatide Euroopa meistrivõistlustelt võitis Risto Riim kuldmedali.

2022 aasta juulist alustasime suviseid purjetamise algõppe koolitusi. Huvilisi oli sedavõrd palju, et pidime tegema mitu gruppi. Lisaks jätkasime ka purjetamisõppega täiskasvanutele.

2022 aastal uuendasime oma koolituselitsentsi ja alustasime väikelaevajuhi ja raadioside koolitustega. Koolitused toimusid kahel korral.

Üle pikkade aastate sai vette ka meie õppejaht Maris, mis anti noorete purjetajate kasutusse, et nad saaksid kogemusi ka avamerepurjetamises.

Kapteniks Georg Paomees.

Saaremaa Merispordi Seltsi tütarettevõte Kuressaare Jahisadam OÜ on Kuressaare Jahisadama operaatoriks.

Seoses COVID-19 pandeemiaga külastuste arv ei taastunud samale tasemele, mis oli enne covid-19 pandeemia algust. Kuid siiski arvud suurenesid. 2022 aasta lõpus lõppes Saaremaa Merispordi Seltsi ja Saaremaa Valla vaheline 5 aastane opereerimise leping. Vald otsustas aga seda veel viie aasta võrra pikendada.

31. detsembri seisuga on Seltsil 162 liiget.

2023. aastal on kavas jätkata koostööd Saaremaa Spordikooliga. Samuti on kavas jätkata koostööd Eesti Jahtklubide Liiduga Eesti karikavõistluste etapi läbiviimisel ning koostöös Saaremaa Spordiliiduga viia läbi Saare maakonna meistrivõistlused nii avamerepurjekatele kui ka svertpaatidele.

SAAREMAA MERISPORDI SELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.