Rohkema info nägemiseks:

EESTI MAASTIKUARHITEKTIDE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 402; jälgijaid - 14. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI MAASTIKUARHITEKTIDE LIIT kohta arvamuslugu!"

EESTI MAASTIKUARHITEKTIDE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 402 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 14 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Maastikuarhitektide Liit (EMAL) on 2003. aastal loodud professionaalseid maastikuarhitekte ühendav erialaliit, mis on Rahvusvahelise maastikuarhitektide föderatsiooni (International Federation of Landscape Architects (IFLA)) täisliige, esindades seeläbi Eesti maastikuarhitekte rahvusvahelisel tasandil.

EMAL on riiklikult tunnustatud loomeliit. Kultuuriministeerium eraldab taotluse alusel liidule loometoetuse maksmiseks rahalisi vahendeid. Toetuse maksmisest kasutamata raha on võimalik välja maksta loomestipendiumiteks.

2021. aastal maksti loometoetust ühele liidu liikmele ja stipendiumi eraldati üheksale taotlejale. Stipendiumi kasutati erialaseks enesetäienduseks.

EMAL on riiklikul tasemel maastikuarhitekti kutse väljaandja Eestis. Aruandeaastal korraldati kutsetunnistuste taotlemiseks kaks taotlusvooru. Kuuele maastikuarhitektile omistati volitatud maastikuarhitekt, tase 7 kutsetunnistus ja ühele volitatud maastikuarhitekt, tase 8 kutsetunnistust.

MTÜ Eesti Maastikuarhitektide Liidu tulu laekub põhiliselt liikmemaksudest, millest on võimalk tasuda kontorikulusid, transpordikulusid ja liidu poolseid omaosalusi projektides.

2021. aastal sõlmis EMAL Eesti Kultuurkapitaliga sihtfinantseeringuid 5 projekti elluviimiseks, ja need on aidanud täita EMALi põhikirjast tulenevaid eesmärke võttes arvesse liidu arengukavas aastateks 2018 – 2022 toodud tegevusi.

Kultuurkapitali 2020. aastal eraldatud raha kaasabil valmis 2021. aastal uuring „Eesti maastikuarhitektuuri hariduse, hetkeolukorra ja arenguvajaduste kaardistamine“, mille tulemused aitavad liidu põhikirjalisi eesmärkide täitmiseks planeerida vajalikke tegevusi.

Eesti Kultuurkapitali poolt eraldatud tegevustoetusega on olnud võimalik palgata täiskoormusega koordinaator, tasuda ruumide üüri ja kommunaalkulude eest, maksta IFLA liikmemaksu, tasuda juhatuse liikmetele tehtud töö ja raamatupidamisteenuse eest ning anda välja liidu Kuukirja.

2021. aastal jätkunud kriisi tõttu ei olnud võimalik füüsiliselt kokku saada IFLA World kogunemisel, see toimus veebi vahendusel. IFLA Europe kogunemisel õnnestus EMALi delegaadil osaleda. Lisaks organiseerisid IFLA Baltic liikmed veebikonverentsi liitude liikmetele.

EMAL on 2005. aastast korraldanud preemiakonkurssi, mille eesmärgiks on tunnustada silmapaistvaid saavutusi Eesti maastikuarhitektuuris. 2021. aastal anti välja preemiad kolmes kategoorias – Maastik ja hoone, Park ja linnaruum,

Liikumine ja mäng. Lisaks tõstis žürii esile kolm maastikuarhitektuuri tegu, mis valdkonna arengule kaasa aitavad.

Preemiate kätteandmine toimus koostöös Eesti Kultuurkapitali Arhitektuuri Sihtkapitali, Eesti Arhitektide Liidu (EAL) ja Eesti Sisearhitektide Liiduga (ESL) korraldatud Eesti Arhitektuuripreemiate tseremoonial, mille peaorganisaator oli sel aastal ESL.

Koostöös EAL ja ESL on asutatud MTÜ Arhitektuurikirjastus, mille eesmärgiks on Eesti ruumikultuuri edendamine ja arhitektuurielu kajastamine läbi trüki -ja digimeedia, arhitektuurajakirja MAJA väljaandmine, Eesti arhitektuuripreemiate nominentide ja teiste sarnaste väljaannete kirjastamine. Aruandeperioodi jooksul ilmus neli numbrit arhitektuuriajakirja Maja ning MTÜ on tegutsenud väikese kasumiga. 2021. aastal jätkati EAL ja ESL-iga koostöös Arhitektuuripreemiate kodulehe uuendamist.

EMALi esindajad osalesid araundeperioodil regulaarselt loomeliitude kohtumistel, maastikukonventsiooni, ruumilise keskkonna planeerija, maastikuarhitektuuri võistluste ja erialase nõustamise, hariduse ja aastapreemiate töögruppide töös.

Uusi liikmeid võeti 2021. aastal vastu 4 ja välja arvati samuti 4 liiget. Aasta lõpu seisuga oli EMALis 87 tegev-või toetajaliiget ning üks auliige.

Aruandeperioodil materiaalset põhivara ei soetatud.

Juhatuse liikmetele Kristiina Kupperile, Ülle Kunnusele, Gerly Toomeojale ja Laura Männamaale maksti juhatuse liikme tasu.

Tegevusaruande allkirjastamisel on MTÜ Eesti Maastikuarhitektide Liidu juhatuse liikmeteks Kristiina Kupper (esimees), Ülle Kunnus, Laura Männamaa ja Gerly Toomeoja. Majandusaasta aruande on heaks kiitnud revisjonikomisjon ja see on kinnitatud 1. aprillil 2022 toimunud liidu üldkoosolekul.

EESTI MAASTIKUARHITEKTIDE LIIT MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.