Rohkema info nägemiseks:

UUSKASUTUSKESKUS MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3577; jälgijaid - 17. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta UUSKASUTUSKESKUS MTÜ kohta arvamuslugu!"

UUSKASUTUSKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 3577 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 17 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 106 korda.

Tegevusaruanne 2022

Taust

MTÜ Uuskasutuskeskus on Eesti suurim isemajandav sotsiaalne ettevõte, mis asutati 2004. aastal eesmärgiga muuta uus- ja taaskasutamine lihtsasti kättesaadavaks ja igapäevaseks. Ühingu peamiseks tegevussuunaks on kasutuskõlblike esemete ringlusesse saatmine. Ühing võtab nii eraisikutelt kui ka äriorganisatsioonidelt tasuta vastu kasutuskõlbulikke esemeid, need sorteeritakse ning suunatakse ringlusesse läbi

Uuskasutuskeskuse kaupluste ning müüakse sõbraliku hinna eest tarbijatele. Saadud müügituludest kaetakse tegevuskulud ning osa suunatakse laienemisse, et uus- ja taaskasutamist viia kättesaadavamaks veel suurema hulga eestlastele üle Eesti. Samuti toetatakse läbi erinevate koostööpartnerite abivajajaid ning teisi suure ühiskondliku mõjuga organisatsioone või algatusi ning viiakse läbi erinevaid koostööprojekte.

Majandustegevus

Hoolimata päris keerulisest olukorrast majanduses seoses Ukraina sõja ja märkimisväärsete hinnatõusudega, kujunes 2022. aasta tervikuna

Uuskasutuskeskusele nii käibe kui ka kasumi osas läbi aegade kõige edukamaks.

Uuskasutuskeskuse käive kasvas 2022. aastal 38% võrreldes eelmise aastaga ja jõudis 4.9 miljoni euroni. Uuskasutuskeskusi külastas 2022.

aastal ca 2,0 miljonit külastajat (kasv 11%) ja üle-Eesti asuvates poodides sooritati kokku ligi 811 tuhat ostu (kasv 24%). Kokku tegutses 2022.

aastal lisaks e-poele 17 Uuskasutuskeskust 9 erinevas Eesti linnas.

Oma kaupluste ja koostööpartnerite kaudu saatsime uuesti ringlusesse 1 215 tonni tekstiile, millele lisandusid kõik teised tootekategooriaid, mida ei kaaluta. Viimaste hulgas oli nii jalatseid, mänguasju, raamatuid, nõusid ja teisi kodukaupasid kui ka suuremahulist mööblit.

2022. aastal oli palgaliste töötajate arv Uuskasutuskeskuses 153 (kasv 8%) ning kaasa lõi mitmeid püsivabatahtlikke ja ÜKTlasi.

Suuremad projektid

Koostöös Tallinna linnaga avas Uuskasutuskeskus märtsis oma Punasel tänaval asuva poe ainult Ukraina sõjapõgenike teenindamiseks, et nad saaksid vajaduspõhiselt võtta endale tasuta nii riideid kui ka muid esmatarbekaupasid. Pood oli avatud 3 kuud ja selle perioodi jooksul teenindati ligikaudu 10 000 sõjapõgenikku ning neile jaotati üle 180 000 eseme. Ukraina sõjapõgenikke aitasid ka meie teised kauplused, eriti Paide ja

Narva.

2022. aasta aprillis avasime uue kaupluse Viljandis Mainori keskuses. Detsembri lõpus alustasime oma Mustamäe kaupluse renoveerimisega.

Veebruaris avasime Paljassaare jäätmejaamas uuskasutuspunkti. Koostöös Apolloga lisandus oktoobri lõpus Apollo kauplustesse 5 kogumiskasti raamatute, lauamängude, kunstitarvete jms kokku kogumiseks. Kokku on Uuskasutuskeskusel tänaseks lisaks oma kauplustele 22 kogumispunkti.

Sotsiaalprojektid

Uuskasutuskeskus toetab asjadega puudustkannatavaid inimesi läbi erinevate koostööorganisatsioonide ja -projektide. Nii jätkasime ka 2022.

aastal pikaajalist koostööd Lasterikaste Perede Liiduga, kelle liikmed võivad meie kauplustest kuu lõpus võtta tasuta asju ning Tallinna

Sotsiaaltöö Keskusega, läbi kelle kodutute varjupaikade ja sotsiaalmajade elanikud said toetust vajaminevate esemete näol. Sarnaselt eelnevate aastatega toetasime ka mitterahaliselt esemete ja laenutuste näol mitmeid Eesti teatreid, festivale, filmitegijaid, disainereid, õpilasi ja tudengeid ning käsitöölisi. Lähemalt saab meie erinevatest koostööprojektidest ja -partneritest lugeda Uuskasutuskeskuse kodulehelt.

Rahaliselt teotasime 2022. aasta kevadkampaania heategevuslikult oksjonilt teenitud 668 euroga Pagulasabi, Mondot jt Ukrainat toetavaid ühinguid. Jõulukuul toetasime 500 euroga organisatsioone Cats Help MTÜ ja Tallinna Naiste Kriisikodu, lisaks samas rahalises väärtuses

Tallinna Laste Turvakodu lapsi elamuskingitustega.

Kestlikkuse aruanne

Tulenevalt jätkusuutlikkuse teemade järjest olulisemaks muutmisest alustasime 2022. aastal Uuskasutuskeskuse esimese kestlikkuse aruande kokkupanekut. Aruande avaldame 2023. esimesel poolaastal.

Tunnustused

Uuskasutuskeskusele omistati 2022. aastal mitmeid erinevaid tunnustusi. Näiteks meie kogumismajad said pärjatud Keskkonnaministeeriumi poolt „Aasta Keskkonnategu 2021“ tiitliga. Sotsiaal/vastutustundliku kommunikatsiooni kategoorias sai meie kevadine turunduskampaania „Anna uuele ringile“ hõbemuna autasu. Meie Ukraina sõjapõgenikele suunatud Punase tänava kauplus jõudis Balti Jätkusuutlikkuse Auhindade galal kolme Balti finalisti hulka.

Järgmise aasta plaanid

Aastal 2023 suuname fookuse kaupluste renoveerimisele ning otsime võimalusi ka kogumispunktide laienemiseks. Läbi oma tegevuste laienemise soovime viia taas- ja uuskasutust veel suurema hulga Eestimaa inimesteni.

2023. aastal viime läbi oma tarneahela CO2 arvutused (skoop 3) ning seame eesmärgid oma organisatsiooni CO2 jalajälge vähendamiseks.

UUSKASUTUSKESKUS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.