Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU LÄÄNE-NIGULA PÜHA NIKOLAUSE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 331; jälgijaid - 16. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU LÄÄNE-NIGULA PÜHA NIKOLAUSE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 331 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

EELK Lääne-Nigula Püha Nikolause Koguduses oli seisuga 31.12.2022 258 liikmemaksu tasunud liiget.

Kogudus asub Lääne-Nigula vallas, territooriumi pindalaks on 507 km2, koguduse piirkonnas on Taebla, Palivere ja Oru keskused, territooriumi pindalaks on 339,1 km2 ja elanikke terves Lääne-Nigula vallas on seisuga 01.01.2023 7269 inimest, nendest Lääne-Nigula koguduse territooriumil 3452.

Koguduses on moodustatud töö korraldamiseks erinevad töö toimkonnad.

Muusikatöö toimkond - muusikatöö koordineerimine.

Laste-ja peretöö toimkond - pühapäevakoolitöö korraldamine, ühenduse pidamine sõpruskoguduste pühapäevakooli õpetajatega, koolitustest osavõtmise korraldamine.

Jumalateenistuse toimkond - ruumide ettevalmistamine jumalateenistuseks, korjanduse korraldamine, kiriku koristamine. Diakooniatöö toimkond - kodude külastamine, hingehoiutöö, hooldekodu külastamine, annetusmüügi korraldamine, erivajadustega rühma tegevuse koordineerimine, ekskursioonide korraldamine.

Misjonitöö toimkond - misjonisaadikutega ühenduse pidamine, misjoniürituste korraldamine koguduses, misjonialase koolituse korraldamine, kirjanduse levitamine.

Välissuhete toimkond - kirjavahetuse pidamine sõpruskogudustega, külaliste vastuvõtu organiseerimine, koguduse reiside organiseerimine.

Noortetöö toimkond - noortetöö korraldamine, ürituste ettevalmistamine ja läbiviimine, noorte-ja leerilaagrite korraldamine, osavõtt üldkiriklikest üritustest(praostkonna noortetöö, kirikunoorte päevad, noortejuhtide ideepäevad ja koolitused). Meediatoimkond - haldab kodulehte, et info jõuaks sihtgrupini.

Töövaldkondade juhid, koguduse õpetaja ja juhatuse esimees kogunevad süstemaatiliselt kord kuus ühisteks nõupidamisteks, kus koos antakse hinnang tehtud tööle ja arutatakse läbi järgmiste kuude ettevõtmised. Töövaldkondade juhid esitavad tööplaanid ja aruande oma töölõigu kohta kord aastas.

Aruandeaasta oli kogudusele töine ja muudatuste aasta. Kogudusel vahetus õpetaja.

Jumalateenistusi peeti aastas 62 korral. Peajumalateenistusi peeti igal pühapäeval ja kiriklikel pühadel.. Pühapäevased teenistused algavad kell 12.00 ja kestavad tund ja veerand, peajumalateenistus armulauaga kestab 1,5 h, 11 korda toimusid jumalateenistused hoolekandeasutustes.

Surnuaiapüha jumalateenistused toimusid Leediküla kalmistul ja Vedra kalmistul. Jumateenistusel on kasutusel Jumalateenistuse käsiraamat.

Piiblitekstide lugemisel kasutatakse mõnikord koguduse ilmikliikmeid. Jutluse aluseks on kalendris ettenähtud kirjakoht ja jutlus kestab 15-20 min. Usutunnistus on peale jutlust. Jumalateenistusest võtab osa pühapäeviti keskmiselt 19 inimest, kellest kolmandik on pensioniealised ning mõned nooremad mehed ja ülejäänud on erinevas vanuses naised. Kotikorjandus toimub igal pühapäeval. Armulauast osavõtt on aktiivne, enamus aktiivsetest koguduse liikmetest käivad sageli armulaual. Armulauale võeti 1027 inimest. Pidamata jumalateenistusi ei ole olnud.

Piiblitunde on peetud 72 korral. Noortele on toimunud piiblitunnid kristliku algõpetuse teemal erinevates kodudes, kord nädalas koguneb noorte emade rühm koos piiblitundi. Piibli-ja palve osadus toimub iga neljapäeva hommikul. Piiblitunnid toimusid kogudusemajas, kirikus, kodudes.

Osavõtjaid on 5-15 inimest. Koguduses toimus kaks korda kuus"Hingehoiukursus". Toimus leerikool, kus oli 6 osalejat.

Muusika valdkonnas tegutseb koguduses ansambel DOXA 11 liikmega. Proovid toimuvad üle nädala neljapäeva õhtuti, esineti 9 korral, neist 7 kodukoguduses.Osaleti praostkonna laulupäeval Ridalas ja KML konverentsi lõpukontserdil Haapsalus. Tegutseb ka ansambel REINARU

VENNAD 3 liikmega.Nad on esinenud lisaks kodukirikule veel erinevates Eesti kirikutes. Koguduse muusikatöö on elav. Kirikus toimus ka 1 avalik kontsert. Erinevad külalismuusikud Soomest ja Eestist on osalenud jumalateenistustel 8 korral.

Talitused. Aruandeaastal ristiti koguduses 3 inimest, konfirmeerimisi oli 6. Kodusel armulaual käis 5 inimest, erapihil käis 2 inimest. Toimus 1 laulatus. Toimus 16 matust, matusetalitused toimusid surnuaial, matjaks on olnud koguduse õpetaja või diakon. Kodusid külastati 72 korral.

Seda tegid koguduse õpetaja, diakoonia töötegijad ja koguduse liikmed.

Koguduse territooriumil on Oru Hooldekodu Räägu külas, mis avati peale kap.remonti taas 17.juunil ja toimus maja õnnistamine. Keskmiselt korra kuus on koguduse õpetaja pidanud hooldekodus jumalateenistuse.

Pere-ja lastetöö toimkond pidas aruandeaastal 2 koosolekut ja jooksvates küsimustes toimus suhtlus interneti vahendusel.

Pühapäevakooli tunnid toimusid terve hooaja oktoobrist maini igal pühapäeval. Tundides osales keskmiselt 6-8 last.

Noorsootöös osaleb regulaarselt 15 noort. Kord kuus toimuvad pastoraadis noorteõhtud Checkpoint. Osaleti ka noortefestivalil Jäpe ja suvel toimus noorte suvelaager Nõval, kus osales 8 noort.

Suhted kohaliku Lääne-Nigula vallaga on head. Kord kvartalis toimusid nõupidamised, kus räägiti ühistest ettevõtmistest ja plaanidest. Koostöös vallaga osales kogudus järgmiste ürituste korraldamisel ja läbiviimisel: Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev, Tartu rahulepingu aastapäev,

Eesti Vabariigi aastapäev, tublide vallakodanike tunnustusüritus kirikus, Eesti lipu päev, Võidupüha, Taasiseseisvumispäev, Advendiküünla süütamine, Risti Põhikooli Lipu õnnistamine, Ristil küüditamisaastapäeva palvus.

Lääne-Nigula vald finantseerib Nigula Vabadussõja ausamba ümbruse korrashoiukulusid.

Aruandeaastal parandati ka koguduse hoonete seisukorda. Mais alustati kogutud annetuste toel kirikutorni trepi renoveerimist, et tulevikus saaks see avada külastajatele. Juulis tööd jätkusid ja tööd jätkuvad ka 2023.aastal.

Kogudus taotles toetust LEADER programmi raames koguduse küttesüsteemi ümberehituseks, et asendada amortiseerunud õliküte maaküttega. Alustati ettevalmistustega selleks tööks ja tööd algasid jaanuaris 2023.

22.mail toimus koguduse nõukogu koosolek, kus kogudusele valiti uus õpetaja, kes asus ametisse 1.juunil. Senine õpetaja siirdus pensionile, kuid jätkab väikse koormusega abiõpetajana. 15.oktoobril toimus koguduse õpetaja ametisse pühitsemine peapiiskopi poolt tseremooniaga kirikus.

Suvekuudel osales kirik projektis "Teelise Kirik", kus kirik oli avatud külastajatele.

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU LÄÄNE-NIGULA PÜHA NIKOLAUSE KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.