Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU JÄRVA-MADISE PÜHA MATTEUSE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 253; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU JÄRVA-MADISE PÜHA MATTEUSE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 253 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022. aastal jätkas Järva-Madise kogudus oma jumalateenistuslikku tegevust.

Ülestõusmispühadest alates toimuvad teenistused igal pühapäeval. Aastal jooksul oli kogudusel 34 annetajaliiget.

“Tammsaare kirik” on saanud nähtavamaks – kahele ristmikule on paigaldatud kirikule suunavad teeviidad ning kevadest läbi suve sügiseni oli kirik lahti igal võimalusel hommikust õhtuni. Inimeste kirikusse astumise julgustamiseks sai meisterdatud silt “Kirik on avatud” ning külalisteraamatu sissekannete järgi võib arvata, et nii mõnigi teeline, matkaradadel rändaja või kalmistul lähedaste haudade külastaja sai sellest julgust. Valmis Järva-Madise kirikut tutvustav brošüür, mis tutvustab kiriku saamislugu, olulisi detaile ning just siinsele kirikuhoonele eriomast.

Koguduse üritustest antakse teada Facebook’i grupis ning kodulehel.

Tee kiriku ja koguduse juurde leidsid kevadel ja esimesel kooliveerandil mitmed kooliekskursioonid, kas traditsiooniliselt või esimest korda “Tammsaare mail” olles. Samuti külastasid kirikut matka või koolituse raames mitmed ettevõtted oma meeskondadega. Teist korda toimusid

Järva valla kirikute päevad, mille raames toimunud loengud, ekskursioonid, kontserdid, mõtisklusrännak tõi samuti huvilisi kirikusse ja sellega tutvuma. Võttes kokku erinevaid sündmusi lisaks regulaarsetele jumalateenistustele ja kirikupühadele ning üksikuid külastajaid, siis võib oletada, et Järva-Madise kirikut külastas sel aastal ligi seitsesada inimest.

2022 aastal algas kogudusel koostöö MTÜ Meiega ning Eesti Jaakobitee Sõprade Seltsiga. Esimese vahvad liikmed on abistanud puudelõhkumise ning riitaladumisega. Teistega koostöös sai juulikuus teoks viiepäevane palverännak Pärnu-Jaagupist Pärnumaalt

Järva-Madisele. Järva-Madise Wana Wallamaja ja külaseltsiga teeb kogudus tihedat koostööd. RMK-ga koos said matkateedel rändajad endale puhkekoha ja DC radade algusesse. Jätkub hea koostöö kohaliku omavalitsusega. Ühelt poolt toetab omavalitsus kogudust kalmistuste korrashoidmisel ja teiselt poolt on kogudus võrdväärse partnerina kaasatud kohalikku kultuuriellu. Traditsiooniliselt osalesid Järva valla päevadel ka kohalikud Albu Põhikooli lapsed. Kogudus on ühinenud eestpalvekoguduste algatusega ning sel aastal palvetatakse teineteise eest koos

Torma kogudusega. Samuti on kogudus osaline oikumeenilises algatuses “Evangeelium südames”, mis toob iga kahe nädala tagant erinevasse

Järvamaa kogudusse kokku kristlased ühiseks palveks. Järva praostkonna kogudustega rännati Suurel Reedel ristitee palvetega kirikust kirikusse.

Tegusust ja toimetamist on jätkunud aasta igasse päeva, kalmistutel on suureks abiks olnud Albu õpilasmaleva noored ja kevadiste ning sügiseste talgute raames on külaselts ja kogudus ühiselt korrastanud ümbrust ja riisunud lehti. Uuendatud teadetetahvlid on kalmistute külastajatele nüüd rohkem abiks. Tehtud on pisemaid ja hädavajalikke remonditöid kõrvalhoonete, kogudusemaja ja kirikuhoone juures ning jooksvalt korrastatud ümbrust.

Kogudusel on põhjust olla tänulik koguduse liikmetele, kes oma aega, oskusi ja tahtmist vabatahtlikult panustavad jumalateenistuste toimumisse ja muudesse tegevustesse, kes nõu ja jõuga on aidanud kaasa sellele, et kirik oleks avatud igaühele, kes otsib võimalust oma (elu)teekonnal hetkeks aega maha võtta kas jumalateenistusel osalemise või lihtsalt pühakojas olemisega.

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU JÄRVA-MADISE PÜHA MATTEUSE KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.