Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU TARTU PEETRI KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 471; jälgijaid - 16. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU TARTU PEETRI KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 471 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

EELK Tartu Peetri Koguduse suhted ja koostöö sõpruskogudustega - Kiiminki kogudusega suhtlus jäänud e- kirjade ja tervituskaartide tasandile.

Kiiminki kogudus toetab korjandusannetustega Peetri kogudust. Möödunud aastal külastas Peetri kogudust üks esindaja Kiiminkist, Anneli

Ojalehto Lüneburgi kogudusega otsene side on katkenud, koguduseliikmed suhtlevad omavahel vanade sõpradena, suhe on hääbumas.

Möödunud aastal suri ka suheta alustaja õp. Wolfgang Koch ja samaaegselt suri ka Peetri koguduse poolne suhete algataja õp. Kalle Mesila.

Suhe Toronto sõpradega on pärast piiskop Andres Tauli surma ja sealse koguduse juhtorganite vahetust katkenud.

Harkivi kogudusega Ukrainas alustas kogudus otsest suhtlemist juba möödunud aastal. Kogudust toetati annetustega. Sõja puhkedes suhtlus elavnes ja koguduse õpetaja peab sealse koguduse esindajatega pidevat kirjavahetust.

Koostöö kohaliku omavalitsusega on olnud hea ja konstruktiivne.

Koostöö teiste konfessioonidega- Vaimulikud suhtlevad omavahel igakuise kogunemise näol. Mitmel olulisemal suuremal talitusel osales teiste konfessioonide vaimulikke kirikulisena. Naaberkiriku, ortodoksse Püha Jüri, uus preester tuli ennast tutvustama.

Koguduse liikmeskond on stabiilne. Hingekiri on 2021. aasta lõpust saadik tänu kirikuraamatutest andmete ümberkandmisele üsna pikk.

Igapäevase andmete sisestamise ja korrigeerimistöö tulemusel saab ehk mõne aasta möödudes hingekirja pikkuse tegelikkusele vastavaks.

Liikmeskonnas võreeldes varasemate aastatega suuri muudatusi ei olnud. Liikmeannetajate arv vähenes. Üsna otsene seos on sellel üldise majanduslangusega ja toimetulekuraskustega. Armulaualiste hulk on aga viimasel ajal kasvanud. Siin on kindlasti seos sellega, et armulauale tulek ja minek on koroonakorralduste juurutamise järel muutunud mugavaks ja ladusaks.

Muusikatöö laste- ja noorsootöös, leerikoolis ja koguduse teistes töövaldkondades elavnes. Koorid hakkasid proovides käima. Segakooris laulab 30 inimnese ringis, kellest enamus ka aktiivselt koos käivad. Proovid kord nädalas teisipäeva õhtutel. Lastekoor harjutab pühapäeviti pärast jumalateenistust. Lastekoori endised lauljad on juba suureks sirgunud ja nende elus on alanud õpperännakud. Koroona aeg ei lasknud lastekooril loomulikul teel täieneda ja uueneda. Möödunud sügisel kutsuti lastekoori uued lapsed. Kõik on koguduseliikmete omad.

Kogudus on kaudselt osaline Peetri kooli tegevuses, kuid õppeasutus ei ole koguduse alllasutus. Peetri kool on suureks paisunud õppeasutus viie lasteaia rühmaga Tartus ca 100 last.

Peetri kirikus peavad mitmed koolid ka oma tähtpäevi või jõuluteenistusi 2022 aastal oli suhteid järgmiste koolidega: Tartu Katoliku kool,

Kõrveküla kool, Tamme Gümnaasium, Kivilinna kool, Karlova kool ja juba ülal mainitud Peetri kool.

Suuri remonttöid kiriku juures ette ei võetud. Kiriku hoovile püstitati kuur, mille moodustab merekonteiner ja selle ümber paigaldati nägus laudvooderdis ning ehitati peale viilkatus. Koguduse omandisse sai korter Pikk tn 19.

Ukrainas on kogudusel sidemed Harkivi luterliku kogudusega. Sellele kogudusele tehti korjandusi ja kogudus annetas otse nende kontole. Kokku saadeti kogudusest Ukrainasse toetust ca 15.000 eur. ulatuses.

Koguduses oli 2022 aasta üldiselt väga rahulik, vaatamata sõjavapustustele Ukrainas. Ühiskonnas toimuvad protsessid on inimeste aktiivsuse ja edasipürgimise justkui hangunud seisundisse tarretanud. 2022. aasta oli Peetri koguduses äärmiselt rahulik ja rahumeelne. Kõik kulges ladusalt.

Koguduse liikmed hoidsid kokku.

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU TARTU PEETRI KOGUDUS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.