Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU PILISTVERE ANDREASE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 432; jälgijaid - 11. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU PILISTVERE ANDREASE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 432 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 11 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Pilistvere Andrease kogudus on osa ühest, pühast üleilmsest ja apostlikust kirikust, mille eesmärk on juhtida inimesi pääsemisele ja tõe tundmisele. Koguduse ja kiriku ülesanne on Jumala Sõna kuulutamine ja pühade sakramentide jagamine ning sellest tulenevalt laste-, noorte-, haridus-, diakoonia- ja misjonitöö tegemine. Kogudus elab koos kihelkonna inimestega püüdes panustada igapäevaselt oma kõiki vahendeid kogukonnas laiema ühise hüve loomisel.

Pilistvere kogudus tegutseb aktiivselt laias mõttes kogukonna arendamisega, et vana kihelkonnakeskus oleks hooldatud ja korras. Järjepidev ranna- ja puhkeala hooldus, Kommunistliku Genotsiidiohvrite Memoriaali haldamine, kalmistu hooldus, küla korrashoid ja puhkeala arendamine tagavad selle, et Pilistvere on ilus maakoht.

Seisuga 31.12.2022 oli EELK Pilistvere Andrease koguduses 554 liiget, neist 44 liikmeannetajat. Aktiivne ja koguduse tegemistes osalev inimeste arv oli ligikaudu 30 inimest. 2022. aastal peeti koguduses 78 jumalateenistust, palvust ja kontserti või muud koguduse sündmust.

Kogudusel on sõpruskogudused Soomes Pälkänel ja Säkyläs. Samuti on hea koostöö Pöytyä, Helsingi ja teiste Soome kogudustega kristliku kasvatustöö korraldamisel.

Teeme koostööd Põhja-Sakala vallaga ja Järva vallaga, need on Pilistvere kihelkonna territooriumil asuvad omavalitsused. Ühiselt hooldatakse

Pilistvere kalmistut, Kommunistliku Genotsiidiohvrite Memoriaali, kirikuküla ja koguduse rajatud paisjärve puhkeala. Kokku on iga-aastase hoolduse all ca 30 hektarit maad. Samas peab tõdema, et omavalitsuste panus kogukonna avaliku ruumi korrashoiu ja halduse tagamiseks ei ole piisav. Kogudus peab organiseerima märkimisväärses mahus täiendavaid vahendeid, et katta kogukonna hüvanguks tehtud kulutusi ning panustama ka vabatahtliku tööga.

Koroonaviiruse puhangutest taastumise järel on olnud nii sõpruskoguduste kui ka teiste laagrite korraldajad pigem ettevaatlikud. Pilistvere koguduse eripära on selles, et sõpruskoguduste poolt makstavate toetuste osakaal kristlike laagrite vastuvõtmise ja majutamise korraldamise eest on olulise tähtsusega ning need vahendid on võimaldanud hooldada ja arendada kogukonna avaliku ruumi puhkealasid, mälestusmärke jpm. Aastal 2022 toimus 3 soome leerilaagrit ning aastaks 2023 on planeeritud 6 leerilaagrit.

Pilistvere koguduse majanduslik olukord on vaikselt taastumas, 2022.aastal loodi 2 uut töökohta. Vastavalt võimalustele on 2023.aastal samuti kavandatud täiendavate töökohtade loomine, sh osalise tööajaga.

2023.aastal on kavas projektide rahastuse kaasabil korrastada ranna- ja puhkeala ning täita laagrikeskuse tuleohtusnõuded. Vastavalt

Päästeameti nõuetele on 2023.aastal kavandatud laagrikeskuse rekonstrueerimistööd, sh luua varuväljapääs, paigaldada tuletõkkesektsioonid, tulekindlad uksed ning ATS süsteem kõikidesse tubadesse. Ehitustööd finantseeritakse osaliselt 2023.aastal raieõiguse müügitulu arvelt. Samuti taotleb kogudus Gustav-Adolf-Werk (GAW) projekti kaudu rahastust ehitustöödeks laagrikeskuse tuleohutuks muutmisel. Aastaaruande koostamise hetkeks on kogudus saanud GAW-ilt positiivse otsuse ehistustööde rahastamiseks.

Uueks 2023.aasta hooajaks on planeeritud laagrikeskuse värskendus, sh lõunaveranda rekonstrueerimine, kuhu on planeeritud soetada mängud ja kujundada ruum vabaaja veetmise kohaks.

Kogudus on aktiivne organisatsioon, mis tegutseb järjepidevalt kogukondliku mõtteviisi edendamisega. Tegutseme selle nimel, et kodanikuühiskonna head tavad ja põhialused toimiksid ka väikestes valdades, kus probleemid selles valdkonnas on sageli väga suured.

Püüame leida lisaraha maaelu hoidmiseks ja edendamiseks. Koguduse pastoraadis tegutseb kristlik kogukonnamaja, kus peetakse erinevaid laste-, noorte- ja leerisündmuseid, peamiselt Eesti ja Soome koguduste poolt. Vajadusel on pastoraat peavarjuks ka keerulistest peredest pärit noortele ja täiskasvanutele, kes vajavad ajutist peavarju ja järelemõtlemise aega.

Kogudus panustab oma vahendeid Pilistvere küla hooldusesse ja korrashoidu. Lisaks oleme alustanud koostööd Pilistvere külaseltsiga.

Tegutseme ühiselt, et külailme paraneks ja hooletusse jäänud hooned ei mattuks võsasse. Tihedalt teeme talgutöid ja pöörame suurt tähelepanu noorte töökasvatusele. Rakendame noori ja anname neile võimaluse osaleda kogukonna ettevõtmistes. Kogudus tegutseb aktiivselt sotsiaalse ettevõtlusega. Pastoraat ja noorte suvekohvik Ingel tegutsevad põhimõttel, et saadud tulu suunatakse kogukondlike probleemide lahendamisse.

Meie puhul on olulisimad suunad noorte tööoskuste ja töökasvatuse valdkonnas, sotsiaalselt tõrjutud noorte aktiivne kaasamine, sotsiaalsete töökohtade loomine, külahooldus ja arendus ning uute teadmiste toomine maale koolituste kaudu.

Koguduse juures on rahvaalgatuse korras rajatud Kommunistliku Genotsiidiohvrite Memoriaal. See on mälestusmärk meie rahva kurvale ajaloole, kuid samas ka sümbol erksast vaimust, mis Pilistveres on alati tugev olnud. Memoriaal on jätkuvalt arenev kompleks püsinäituse ja pargialaga, mille edendamisel teeb Pilistvere kogudus tihedat koostööd erinevate partneritega.

Kogudus võtab vastu gruppe, kes soovivad külastada kirikut, kalmistut või memoriaali. See on vaid osa tegevustest, millega kogudus tegeleb kogukonna elu edendamisel.

Koguduse nimel täname kõiki toetajaid ja annetajaid, kelle kaasabil oleme suutnud anda oma panuse Pilistvere kogukonna heakorda ja arendusse ning ajaloo talletamisse. Eriliselt tänulikud oleme partneritele ja toetajatele, kes ka keerulistel aegadel on siiski leidnud võimaluse panustada koguduse tegevusse ja sellega edendada kogukonna elu.

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU PILISTVERE ANDREASE KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.