Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU JÜRI KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 298; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU JÜRI KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 298 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Jüri kihelkonna piirides elab ca 29 600 inimest. Kihelkonda jääb tervikuna Kiili vald, valdav osa Rae vallast, Raasiku valla Kulli ja Järsi küla ning Saku valla Saustinõmme ja Sookaera-Metsanurga küla. Suure osa elanikkonna kasvust on andnud viimaste aastakümnete sisseränne ja nendel inimestel reeglina side kohaliku kogudusega, sageli ka kohaliku kalmistuga, puudub. Samas esineb rohkesti mitmendat põlve kohalikke, kes hoopis Tallinna elanike registris, kuid on koguduse aktiivsed liikmed. Koguduse ca 1 000 liikmest oli annetajaliikmeid 289 ja täiskoguliikmeid 164.

Koguduse tööpiirkonnas elavate inimeste suhtumine kristlikku usku ja kohalikku kogudusse on positiivne. Viimastel aastatel pole ühtegi konflikti kiriku ja koguduse tegevuse tasandil tõusnud. Kogudusel on head suhted piirkonna omavalitsuste, laste- ja kultuuriasutuste ning ettevõtetega.

2022. aastal peeti teenistusi kokku 71 korda, sealjuures pühapäevaseid ja pühade jumalateenistusi peeti 63 korda, neist 46 olid armulauaga jumalateenistused. Armulaule võeti aasta jooksul kokku 1128 inimest. Veebis 2022.aastal jumalateenistusi üle ei kantud. Väljaspool kirikuhoonet peeti teenistusi Kiili valla Nabala vennastekoguduse palvemajas ja Saku valla Tõdva vennastekoguduse palvemajas.

2022. aastal ristsititi 13 inimest, sealhulgas 6 last, laulatati 3 paari ja maeti 34 inimest. Kodukülastusi oli 24, kodust armulauda jagati neljale inimesele. Peeti 44 leeritundi, konfirmeeriti 13 inimest.

Peeti 45 piiblitundi, neljapäeviti toimusid need Jüris, reedeti Nabala palvemajas. Kogudusel on ansambel, mille töös osaleb 12 inimest.

Koguduse lastetöös osaleb regulaarslt 12 last, pühapäevakooli tunnid toimuvad igal pühaväeval jumalateenistuse ajal. Lapsed osalevad alati algusliturgias kirikus ja lähevad jutluse ajal kogudusemajja pühapäevakooli pidama. Lastelaagris osales 30 last.

Diakooniatöö valdkonnas on tehtud 22 kodukülastust, abivajajate probleemideks on olnud lein, matuste korraldamine, üksindus ja terviseprobleemid. Haiglas toimus 2 hingehoidlikku vestlust ja hoolekandeasutustes kümme.

Koguduse töös on osalenud 25 vabatahtlikku.

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU JÜRI KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.