Rohkema info nägemiseks:

NÄGEMISPUUDEGA INIMESTE REHABILITEERIMISKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 208; jälgijaid - 25. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta NÄGEMISPUUDEGA INIMESTE REHABILITEERIMISKESKUS kohta arvamuslugu!"

NÄGEMISPUUDEGA INIMESTE REHABILITEERIMISKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 208 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 25 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Nägemispuudega Inimeste Rehabiliteerimiskeskus (NIRK) on loodud Põhja-Eesti

Pimedate Ühingu ja Eesti Pimemassööride Ühingu poolt 2006.aastal.

MTÜ NIRK põhikirjalised eesmärgid on: (cid:127) arendada ja korraldada nägemispuudega inimeste rehabiliteerimistegevust (cid:127) lõimida pimedaid ja vaegnägijaid rehabilitatsiooni kaudu tavaellu

MTÜ NIRK on alates 2006 aastast sotsiaalkindlustusameti partneriks riiklike rehabiliteerimisteenuste osutamisel nägemispuudega inimestele.

Sotsiaalkindlustusamet ostis 2022 .aastal rehabiliteerimisteenuseid summas 60881 eurot. Sotsiaalkindlustusameti rehabiliteerimisteenuse kaudu kasutas NIRK teenuseid kokku 57 nägemispuudega inimest

Kõige suurem vajadus on nägemispuudega inimestel tegevusterapeudi teenuse järele , mille raames viidi läbi toimetulekunõustamist, tutvustati ja õpetati kasutama arvuti suurendus- ja ekraanilugemisprogramme, tutvustati ja õpetati kasutama suurendavaid- ja kõnelevaid abivahendeid, õpetati kodukoristust ja köögitoiminguid, liikuma saatjaga ja valget keppi kasutades, kõnetoega arvutiõppesse suundujatele õpetati arvutikirja kümnesõrmesüsteemi. Samuti tutvustati ja õpetati mitmeid käsitööliike: sõrmedel kudumist, viltimist, käsitöökaartide valmistamise tehnikat ja heegeldamist. Tutvustati puudespetsiifilisi teenuseid ja aidati neid taotleda jne. Samuti on suur nõudmine kogemusnõustaja ja eripedagoogi teenuse järele, mille raames toimus toimetulekunõustamine, tutvustati ja õpetati kasutama arvuti suurendusprogrammi, korraldati infotunde uute abivahendite tutvustamiseks, julgustati iseseisval liikumisel õppima uusi marsruute ning kasutama valget keppi, aidati veebiraamatukogu kasutamisel, tutvustati teisi teenusepakkujaid ning aidati taotleda täiendavaid teenuseid. 2022 aastal kasutas tegevusterapeudi teenust 43 klienti.

Alates 2016 aastast on Ühing Eesti Töötukassa partneriks tööalase rehabilitatsiooniteenuse osutamisel nägemispuudega inimestele. 2022 aastal osales tööalase rehabilitatsiooni teenusel 15 nägemispuudega inimest üle Eesti. Tööalase rehabilitatsiooni teenust osteti kokku summas 3479 eurot.

Töötukassa ostis kogemusnõustamise teenust kokku viiele nägemispuudega inimesele.

Käsunduslepinguga töötas 2022 aastal NIRK rehabilitatsiooni meeskonnas 8 spetsialisti s.h.5 eripedagoogi, 1 sotsiaaltöötaja, 1 füsioterapeut, 5 kogemusnõustajat, ja 1 psühholoog. Teenuseid osteti ka FIE Greta Kellolt, Astangu Kutserehabilitatsiooni keskuselt, laste- ja Noorte Diabeedi

Ühingult ja Renami OÜ-lt.

Töölepingutega töötasid 2 spetsialisti. Lepingutega töötajate lepingutasu oli kokku 22 031,20 (palgafond).

Teenuste osutamisel tehakse jätkuvalt koostööd Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskusega.

NIRK meeskonna spetsialistid osalesid Põhja-Eesti Pimedate Ühingu AEF poolt rahastatud projektis „Nägemispuudega inimeste kogukonna mõju ja tegutsemisvõimekuse suurendamine“. Projekti raames valmisid sotsiaaltöötaja, eripedagoogi, tegevusterapeudi, psühholoogi ja kogemusnõustaja teenuse kirjeldused, mis on leitavad NIRK kodulehelt www.nirkkeskus.ee

MTÜ NIRK eripedagoogid Julia Kabanova ja Janne Jerva on pidanud Eesti Töötukassa juhtumikorraldajatele loenguid teemal „nägemispuudega inimese teenindamine“.

Seisuga 31.12.2022 oli NIRK kassas 583 eurot ja pangakontol 29 184 eurot.

MTÜ Nägemispuudega Inimeste Rehabiliteerimiskeskuse tööd korraldas kuni 27.06.2022 juhatuse liige Külli Kärt. Alates 27.06.2022 jätkasid

Ühingu juhtimist Külli Kärt ja Kert Küla. 2022 aastal Maksti Külli Kärtile rehabilitatsiooniteenuse osutamise eest lepingu alusel tasu 9696 eurot (brutosumma).

2022 aastal toimus üheksa juhatuse koosolekut ja üks üldkoosolek. Koosolekutel arutati NIRK rehabiliteerimisteenuste arendamise võimalusi, muudatusi reh. Teenuse osutamises ja spetsialistide koolitusvajadust, koostööd Põhja-Eesti Pimedate Ühingu projektis, teenuste kirjelduste ettevalmistamist, NIRK kodulehe uuendamist ja valmistati ette 2021 majandusaasta aruanne. NIRK üldkoosolekul valiti Ühingu juhatus ja revidendid ning arutati reh. Teenuste arendamisega seonduvaid küsimusi.

Koostöös Eesti pimemassööride Ühinguga viidi läbi 5-päevane kohanemiskursus, kus osales kokku 46 nägemispuudega inimest ja nende saatjat.

2022 NIRK tegevuse korraldamisel on juhatus lähtunud NIRK põhikirjast, Sotsiaalkindlustusametiga sõlmitud riikliku rehabiliteerimisteenuse osutamise lepingust, Eesti töötukassa koostööpõhimõtetest ning teistest seadusaktidest.

Juhatuse liikmed:

NÄGEMISPUUDEGA INIMESTE REHABILITEERIMISKESKUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.