Rohkema info nägemiseks:

TARTU KRISTLIK RISTTEE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 948; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TARTU KRISTLIK RISTTEE kohta arvamuslugu!"

TARTU KRISTLIK RISTTEE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 948 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 28 korda.

Tegevusaruanne 2022

Risttee kogudus on kristlik kogudus, mis ühendab erinevate põlvkondade inimesi, kelle jaoks usk

Jumalasse ja Jeesusesse Kristusesse on osa nende identiteedist ja peamiseks aluseks oma eluväärtuste, -viiside ja -eesmärkide seadmisel. See peegeldub nende igapäevases tegevuses ja suhetes kaasinimestega.

Risttee koguduse moodustavad täna valdavalt noored pered, kuid samuti kahekümnendates ja kolmekümnendates noored. Koguduse elujõulisust ja jätkusuutlikkust näitab suur laste ja teismeliste noorte hulk, kellele on koguduses loodud mitmed keskkonnad, kus ühistegevuste läbi aega veeta.

Laste ja noortega tegelevad inimesed, kes vabatahtlikena panustavad nende kujunemisse ja kasvamisse. Pühapäevakooli töös, mis mõeldud kuni 10 aastastele lastele osaleb regulaarselt umbes 25 last. Varateismelistele ja noortele suunatud programmis Lift osaleb u 35 noort.

Risttee kogudusena soovime olla kõigile inimestele avatud kogudus, kuhu iga inimene võib tulla sellisena nagu ta on. Meie eesmärgiks ei ole inimesi muuta, vaid luua keskkond, kus inimesed võivad kogeda Jumalat ja lasta Temal nende elu puudutada.

2022. aastal osales Risttee koguduse pühapäevastel jumalateenistustel keskmiselt u 60-80 inimest, mõnel pühapäeval kuni 100 inimest. Lisades sinna laste- ja noortekeskonnad, loeme oma kogukonna suuruseks u 150 inimest. Kogudusega liitus kaks uut inimest, kellest üks sai ristitud ja üks liitus Risttee kogudusega teisest kogudusest. Abiellus kolm paari, mis peegeldab ka hästi meie koguduse vanuselist jaotust, sest enamus meie liikmetest on noored või noored pered.

Kogudusena, mis sai alguse kristlikust noorteliikumisest 16 aastat tagasi, oleme täna jõudnud uude elufaasi, mida iseloomustame eelkõige läbi ühise perekonna tunde, ühiskonnas aktiivse olemise ja iskliku ning elava Jumalaga suhte kaudu.

Vahepealsed koroona aastad ja eelmisel aastal alanud Ukraina sõda on inimestele mõjunud erinevalt, kuid valdavalt märkame suuremat ärevust, väsimust inimestes, seda eriti noortes inimestes. Kogudusena oleme püüdnud luua erinevaid võimalusi, kus inimesed saaksid üksteisele toeks olla ja samuti oleme püüdnud rohkem üks-ühele kohtumiste kaudu vajadusel inimestele hingeabi pakkuda. Oleme märganud, et viimaste aastate jooksul on inimeste emotsionaalne ja vaimne tervis halvenenud ning nõustamise ja hingehoiu vajadus märgatavalt kasvanud. Samuti on esile tulnud mitmeid perekonna- ja abielukriise. Kogudusena täidame ühsikonnas ka inimeste elutoetavat rolli nii erinevates kriisides kui ka elu eksistentsiaalsetes ja praktilistes küsimustes.

Kogudusena reageerisime ka sõja alguses üleskutsetele toetada Ukraina inimesi. Panime kokku annetusi ja osalesime Ukrainasse saadetavates abikampaaniates. Olime ka avatud erinevatele perekondadele, kes Ukrainast Eestisse tulid kas ajutiselt või pikemaajaliselt. Täna koguneb meie ruumides ka ukrainakeelne kogudus.

Suvel saime läbi viia nii koguduse laagri kui ka noortelaagri, mis võimaldasid kogeda head kogukonnatunnet ja pakkusid puhkeaega ning värskendust osalejatele.

Jätkasime ka üksikemadele suunatud programmiga, mille eesmärgiks oli pakkuda tuge ja luua tugivõrgustik emadele, kes üksi lapsi kasvatavad. Emade tugigrupp võimaldas neil korra kuus

TARTU KRISTLIK RISTTEE KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.