Rohkema info nägemiseks:

KASSIDE TURVAKODU MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1806; jälgijaid - 17. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KASSIDE TURVAKODU MTÜ kohta arvamuslugu!"

KASSIDE TURVAKODU MTÜ hetkeolukord

Juba 1806 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 17 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Kasside Turvakodu alustas tegevust 15. märtsil 2007. Loomakaitse valdkonnas tegutseva heategevusliku organisatsiooni eesmärkideks on kodutute loomade abistamine ja neile uute kodude otsimine, lemmikloomade kaitse ja hea kohtlemise põhimõtete propageerimine, lemmikloomapidamise kultuuri parandamine ja arendamine, ühiskonna teavitamine hüljatud loomadega seotud probleemidest ning loomasõprade nõustamine ja koondamine.

Kasside Turvakodu on vabatahtlikke loomasõpru ühendav no-kill loomade varjupaik koduta kasside abistamiseks. See tähendab, et Kasside

Turvakodus ei hukata ühtegi looma ning kõik kassid on turvakodus kuni kodu leidmiseni. Tegevuseks vajalikud rahalised vahendid tulevad annetustest. Saadud annetusi kasutatakse vaid koduta kasside ülalpidamiseks - kassitoidu ja -tarvikute soetamiseks, kassitoa rendi ja kommunaalide ning veterinaarteenuste eest tasumiseks. Turvakodus kannavad kasside eest hoolt vabatahtlikud, kes ei saa tehtu eest tasu.

Mittetulundusühingu juhatuses oli 2022. aastal 3 liiget. Mittetulundusühingu liikmeid seisuga 31. detsember 2022 oli 23, registreeritud liikmetele lisaks toetab ühingu tegevust aktiivselt üle 20 inimese. Juhatuse liikmetele tasu ei makstud, ühtegi töölepingut ei ole ühingu tegevuseks sõlmitud, töötasusid ei arvestatud ega makstud.

Olulisemad tegevused 2022. aastal:

I Hätta sattunud kasside abistamine

Kasside Turvakodu abistas 2022. aastal ligi 250 kassi ning saatis uude koju üle 200 kassi ja kassipoja. Kasside Turvakodu hoiukodudes on pidevalt 50-100 uue kodu ootel kassi, kes saavad vajaliku veterinaarse abi (ravi, vaktsineerimine, kastreerimine-steriliseerimine, parasiiditõrjed ning kiipimine). Kasside Turvakodu hoiukodude võrgustik on üle-eestiline ning ajutist peatumispaika pakuvad umbes 30 erinevat hoiukodu. Kõik kassid ja kassipojad loovutatakse uude koju kiibitult, vaktsineeritult ja loovutuslepinguga. Piisavas vanuses loomad steriliseeritakse või kastreeritakse.

Mitmed Kasside Turvakodu hoole alla jõudvad kassid vajavad sageli ravi. Peamised ravijuhud on seotud silmapõletike, nohu, sise- või välisparasiitide, seedeprobleemidega, hambaprobleemidega või nahainfektsioonidega. 2022. aastal lahendas Kasside Turvakodu mitmeid kassidega seotud hädajuhtumeid, mille raames aidati eluohtlike vigastustega esmaabi vajavaid kasse. Enamik vigastusi oli seotud tõsisemate tüsistustega, mis kaasnesid tänaval pikaajaliselt ravimata jäänud haigustega nagu kõrva- ja silmapõletikud, allergiad ja seedeprobleemid.

Sellised hädajuhtumid vajasid kiiret reageerimist ning tõid kaasa suured kliinikuarved, mis tasuti kogutud annetustest.

II Heategevuslikud üritused

Kasside ülalpidamis- ja ravikulude katmiseks viib Kasside Turvakodu aastaringselt läbi heategevuslikke üritusi, osaleb laatadel ja korraldab oksjone. Ürituste raames tutvustatakse inimestele loomakaitsealaseid tegevusi, jagatakse teadmisi lemmikloomapidamise kultuurist ja räägitakse koduta loomadega seotud probleemidest. Lisaks antakse ülevaade Kasside Turvakodu toimimisest, tutvustatakse vabatahtlikuks ja hoiukoduks olemist ning otsitakse kassidele päriskodusid.

2022. aasta alguses ei saanud Kasside Turvakodu koroonapandeemia tõttu kõiki üritusi tavapärases formaadis korraldada, kuid aasta teises pooles võimaldas olukord siiski heategevuslikke üritusi turvakodus teha. Augustikuus viidi esmakordselt läbi heategevusliku president Larseni krõbinaaiapidu, mille käigus koguti annetusi kasside raviarvete tasumiseks. Oktoobrikuus jätkati traditsiooniks saanud Halloweeni ürituste sarjaga ning jõulude ajal korraldati heategevusüritus „Jõulutrall“ kasside ülalpidamiseks vajalike tarvikute ja toidu kogumiseks.

2022. aastal osales Kasside Turvakodu esmakordselt Nõmmel laadal „Roheliste Väravate Tänav“, mis osutus ääretult populaarseks ning kassidele koguti mitmesaja euro väärtuses annetusi ravikulude katmiseks.

Kasside Turvakodu korraldas sotsiaalmeedias heategevuslikke maalioksjoneid, mille käigus koguti annetusi kasside ravikulude katmiseks.

III Sotsiaalmeedia

Kassidele kodu otsimine toimub kolme peamise infokanali kaudu - Kasside Turvakodu veebilehe (www.kassideturvakodu.ee), Facebooki ning

Instagrami kaudu. 2022. aasta lõpuks oli Kasside Turvakodu Facebooki leheküljel üle 26 000 jälgija ning Instagrami leheküljel 2900 jälgijat.

Facebook ning Instagram on peamine kasside reklaamimise, hoiukodude ja vabatahtlike värbamise ning annetuste kogumise kanal. Meie igapäevaseid postitusi jälgivad ja jagavad tuhanded inimesed ning sellest on saanud parim võimalik kanal tutvustamaks kodu otsivaid kasse, arendamaks loomapidamiskultuuri ning teadvustamaks inimestele koduta loomadega seotud probleeme.

Kasside Turvakodu veebilehe ning Facebooki ja Instagrami igapäevase töö eest kannavad heategevuslikus korras hoolt tunnustatud it-spetsialistid ja vabatahtlikud.

KASSIDE TURVAKODU MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.