Rohkema info nägemiseks:

OMA PERE MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 633; jälgijaid - 10. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta OMA PERE MTÜ kohta arvamuslugu!"

OMA PERE MTÜ hetkeolukord

Juba 633 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Oma Pere eesmärgiks on vanemliku hoolitsuseta laste abistamine lapsendamise toetamise kaudu rahuldamaks lapse vajadust pere ja turvalise elukeskkonna järele. Oleme oma sihtgruppi aastate jooksul laiendanud. Nii saavad meie kaudu tuge ka hooldus- ja eestkostepered.

Ühingusse ja koostööpartnerite ringi kuuluvad lisaks peredele ka erialaspetsialistid. Aastatepikkuse tegevuse käigus oleme panustanud kogu asendushoolduse süsteemi ülesehitamisse ja loonud professionaalse sihtgrupi huvide kaitse võimekuse. Oleme riigile arvestatavad partnerid seadusloome parendamisel. Nii oleme osalenud uue perekonnaseaduse, perehüvitiste seaduse, sotsiaalhoolekandeseaduse, uue lastekaitseseaduse ja paljude muude õigusaktide loomisel.

Liikmeskond ja ühingu juhtimine 31.12.2022 seisuga oli MTÜ-l Oma Pere 185 liiget ja 40 toetajaliiget. Organisatsioon ühendab inimesi (lapsendajaperesid, eestkoste- ja hooldusperesid, ametnikke, spetsialiste, lapsendatuid), kelle jaoks on oluline leida vanemliku hoolitsuseta lastele turvaline ja armastav pere lapsendamise või hooldus - ja eestkoste kaudu. Me julgustame ja toetame nii uusi kui ka praegusi perekondi ning soovime neid toetavat tugisüsteemi paremaks muuta. Ühing on loodud lapsendamise protsessi arendamiseks, kuid ühinguga on liitunud ja ühingu tegevustest võtavad aktiivselt osa ka asendusperede ja asenduskodus elavate laste tugiisikud, võrgustikutöötajad, hooldus- ja eestkostepered.

Ühingul on 8-liikmeline juhatus, mis juhib ja esindab ühingut igapäevases tegevuses. Juhatuse liikmed valivad enda hulgast juhatuse esimehe.

Kõigil juhatuse liikmetel on iseseisev esindusõigus ühingu õigustoimingutes. MTÜ-l on 1 täiskohaga töötaja ja 1 osalise tööajaga töötaja: projektijuht-tegevjuht 1,0 koormusega ja koolitus- ja nõustamisspetsialist 0,4 koormusega. Lisaks on sõlmitud käsunduslepinguid erinevate spetsialistidega tugiteenuste osutamiseks, Lõuna piirkonna tegevuste koordineerimiseks ning raamatupidamise korraldamiseks.

Töötajatele arvestatud palk oli 2022.a 58 570 eurot (2021.a. 62 492 eurot), sh juhatuse liikmele arvestatud tasu 33 130 eurot (2021.a. 28 546 eurot).

Liikmeskonna kaasamiseks, valdkonda puudutava info jagamiseks ning ühingu tegevuse tutvustamiseks toimuvad ühisüritused ning umbes kord kuus saadetakse e-posti teel infokiri. Traditsiooniks on saanud suvepiknikud. Juulis toimus Kalevipoja muuseumi ühiskülastust ning augustis ekskursioon Tallinna Loomaaias, mille viis läbi Aleksei Turovski.

Eestkoste ja kommunikatsioon

Eestkostetegevuse kõige olulisemad tulemused on: asendushoolduse kitsaskohtade kaardistamine ja tõstatamine ning lahenduste pakkumine riigile. Seaduseelnõudele ja seaduste väljatöötamiskavatsustele arvamuse andmine. Osalesime sotsiaalministeeriumi, sotsiaalkindlustusameti poolt korraldatud asendushoolduse teemalistel ümarlauakohtumistel, jagasime kogemusi lähtudes praktilisest igapäevatööst, tõime välja murekohti, mis asendushoolduse süsteemis vajaksid muutmist.

Oleme aktiivsed partnerid sotsiaalkindlustusametile aidates läbi viia ja korraldada asendushoolduse teavitustegevust. Märtsis 2022 toimus

Tartus asendushoolduse ja kasuvanemluse nädal (seminar, filmiõhtu ja elav raamatukogu). Juunis 2022 toimus Jõhvis asendushoolduse teemapäev ja sama päeva õhtul linastus Jõhvi kinos Amadeus filmi „Heades kätes, millele järgnes asendushoolduse teemasid tutvustav vestlusring. Detsembris toimus Tallinna Ülikoolis seminari, kus käsitleti vanemliku hooleta jäänud laste vajadustest ja nende toetamise võimalustest.

Septembris osales MTÜ Oma Pere Tallinna Lastekodu poolt korraldatud loovusmessil, kus tutvustasime ühingu tegevust ja välja antud trükiseid.

Oma Pere kaardimäng "See on minu lugu" sai tõlke vene keelde ja sügisest on kaardimäng saadaval ka vene keeles.

Meediakajastus ja tunnustus:

Oma Pere juhatuse liige Kadi Annuk jagas oma perekonna lugu.

https://tarkvanem.ee/kasupere-artiklid/mida-elus-ette-votta-raha-karjaar-voi-paasta-neli-lastekodulast/

Kodanikupäeva aumärgiga tunnustas siseminister Lauri Läänemets ühingu pikaaegset juhatuse liiget Veronika Isbergi kodanikupäeva aumärgiga.

Avalikkuse ja sihtgrupi informeerimiseks toimib ülevaatlik ja kaasaegne koduleht. Kõige tihedam infovahetus - uudised, koolitused ja sündmused- jagatakse Oma Pere Facebooki lehel. 2022.a seisuga on Facebooki lehel jälgijaid üle 2600 jälgija, see arv kasvab pidevalt. Ühingu liikmetele ja toetajaliikmetele saadetakse infokirju, milles jagatakse olulist infot valdkonna ja Oma Pere tegevuste kohta.

Kodulehel oli 2022 aastal 11209 unikaalset külastajat, külastuste arv kokku 17 721.

OMA PERE MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.