Rohkema info nägemiseks:

EESTI BIOGAASI ASSOTSIATSIOON MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 408; jälgijaid - 15. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI BIOGAASI ASSOTSIATSIOON kohta arvamuslugu!"

EESTI BIOGAASI ASSOTSIATSIOON MTÜ hetkeolukord

Juba 408 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Eesti Biogaasi Assotsiatsioon (EBA) on loodud biogaasi tootmise, biogaasiprojektide arendamise ning vastavate teadusuuringutega seotud ettevõtete, asutuste ja eraisikute poolt. Selle eesmärgiks on aidata kaasa biogaasi ja sellel baseeruva energiatootmise edendamisele Eestis.

MTÜ Eesti Biogaasi Assotsiatsioon lõpetas 2022 a Eesti Biogaasi Teekaardi 2035 välja töötamise EL Regatrace projekti raames järgmiste ettepanekutega: 1. seada 2035.a biometaani tootmise sihtarvuks 100 miljoni Nm3 aastas 2. Metaankütust kasutavate sõiduautode 2035. a sihtarvuks on 15 000 ja raskeveokite (bussid ja veoautod) sihtarvuks on 1500 ja metaankütuste tanklate arv50.

3. Biogaasi kasutamise toetamine pilootprojektidega tahke oksiidses kütuseelemendis (SOFC) kasutamiseks, eriti väikesemahuliste seadmete puhul toorme tekke kohtades. SOFC-s tekkivat soojust ja elektrit saab kasutada kohapeal, sh autonoomsetes kohtades, kus võrguelekter puudub, kaugküttest rääkimata.

4. EL Roheleppe elluviimise meetmeks pikendada biometaani tootjate toetust pikendades määrust “Biometaanituru arendamise toetamise toetuse kasutamise tingimused ja kord” abikõlbulikkuse perioodi kuni 2035 või võtta vastu uus samalaadne määrus.

5. Teeme ettepaneku Eestis vabastada ja diferentseerida EURO klasside alusel 40%-80% ulatuses metaankütust tarbivad raskeveokid teekasutustasust.

6. Viia sisse ostutoetus kohalike gaasiveokite kasutamiseks Eestis (kohaliku veokipargi värskendamine EUROIII-lt EUROVI-le Saksamaa näitel 7. Raskeveoki maksu vabastus gaasiveokitele ja diferentseerimine EURO klasside alusel 8. Biometaani tarbimisel maksutagastus ettevõtetele (Rootsi näitel) 9. Keskkonnasõbralikuma veeremi kasutamine riigi teenuste ostmisel (Clean Vehicles Directive elluviimisel eeskuju näitamine) – nn rohelised hanked teedeehituses, Riigi Kinnisvara ehitustel, kus hanketingimustes metaankütuse tarbimine annab lisapunkte pakkumiste hindamisel.

10. Jätkata ühistranspordi hangetes metaankütuseid kasutavate busside eelistamist ja metaankütuste tanklate rajamist piirkondadesse, kus see täna ühistranspordi jaoks puudub.

11. Biometaani rahvusvaheline kvaliteedi standardi loomises aktiivne osalemine, mis võtab arvesse biometaani tootmise eripärasid. Luua eeldused biometaani piiriüleseks kaubanduseks sh nende päritolu tunnistustega.

12. Biometaani digestaadil põhinev bioväetis on sertifitseeritud ja eksporditav.

13. Power-to-gas kahekordistab 2050. aastal biometaani tootmise kasutades rohelist CO2 biometaani puhastusseadmetest, mis on segatud rohelise vesinikuga (tuul, PV, hüdropõhine) kuni 2 TWh/a) 2050. aastal.

14. Veeldatud biometaan asendab 2050. aastaks veeldatud maagaasi 100%.

15. Biometaanist rohelise vesiniku tootmise pilootprojektide toetamine.

16. Rohelise vesiniku segamisel rohelise biometaaniga tõstetakse biometaani kütteväärtust ja selle kõrgema kütteväätusega segu sisestamine ja transport mööda maagaasitorustikku.

17. Rajada maagaasi ülekandevõrku riigile kuuluv 2-4 biometaani sisestamispunkti, mis on biometaani ekspordi eelduseks.

18. Kasutada veeldatud biometaani hoidmiseks LNG tankerit [kogutakse suvel, kui on tootmise ülejääk ja tarbitakse talvel, kui on metaangaasi puudujääk], rajada riigile 1 tsentraalne biometaani veeldamise üksus, mis suurendab sõltumatust maagaasi turu hinnakõikumistest.

SOFC on kütuseelement, mis on võimeline kasutama kütusena lisaks vesinikule, biometaani, maagaasi, biogaasi (>55% CH4) ja seda toodab

Eesti ettevõte Elcogen.

EESTI BIOGAASI ASSOTSIATSIOON MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.