Rohkema info nägemiseks:

VALGA UKRAINA SELTS KALYNA MTÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 104; jälgijaid - 10. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta VALGA UKRAINA SELTS kohta arvamuslugu!"

VALGA UKRAINA SELTS KALYNA MTÜ hetkeolukord

Juba 104 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Valga Ukraina Selts „Kalyna” on mittetulundusühing, mis on asutatud 29. septembril 2009. aastal eesmärgiga ukraina kultuuri, traditsioonide ja keele säilitamine, noorte rahvusliku identiteedi tugevdamine, ukraina kultuuri tutvustamine Eestis elavatele inimestele. Tegevuse peasuund on kultuurhariduslik töö. Valga Ukraina Selts Kalyna organiseerib ukraina tuntud kultuuritegelastele pühendatud üritusi, töötube, näitusi, Ukraina artistide ja kohalike kollektiivide kontserte, regulaarselt tähistab Ukraina rahvuslike tähtpäevi.

Seltsi raames töötab laupäevakool. Lapsed õppivad ukraina keelt ja kirjandust, ajalugu, kultuuri, rahvuslikku käsitööd. Meil on loodud ka laste ja noorte folkloori ansambel ning arendatakse ukraina lasteteatri.

Eelmisel aastal jätkasime juba traditsiooniks saanud ühisürituste korraldamist ja tähistamist: kooli avapidu ja lõpupidu, Lihavõtte munade „Pysanka“ töötuba korraldamine. Seltsiga olid korraldatud ka ekskursioonid ja esinemised lastele ja täiskasvanutele vaba aja veetmiseks.

MTÜ Valga ukraina selts Kalyna tegutseb kogu kultuuri valdkonna arendamiseks, mitte pelgalt oma liikmete esindamiseks.

Seltsiliikumises osalejad on ukraina kultuuri kandjad, mõtestajad ja tutvustajad. Peame oluliseks tasakaalu traditsioonide hoidmise ja uuenduslikkuse vahel. Suhtleme noortega tänapäevasel viisil ja vahenditega, et ühiskonna kiire arengu juures ei unustataks oma juuri ja identiteeti.

Eelmisel aastal meie kogukond on kasvanud seoses sellega, et Ukraina sõjakoleduste eest Valka on jõudnud Ukraina sõjapõgenikud. Palju nendest hakkasid aktiivselt külastama seltsi ja osalema meie üritustel. Materiaalsele abile lisaks, vajavad sõjapõgenikud ka psühholoogilist toetust. Oluline, et annaksime nüüd neile rahu ja aega nende jaoks uue olukorraga kohanemiseks. Ukraina uudised ja olukord on kohutavad, sõda kestab edasi, isegi kui rahvusvaheline meedia väsib selle kajastamisest. Mida kauem ja traagiliselt kestab sõda, seda raskem on sellest taastuda, koguda jaksu.

MTÜ Valga Ukraina Selts Kalyna jätkab kohtumisi Ukraina sõjapõgenike ning nende toetamist. Jagame vajavale teavet, kuidas Eestis end sisse seada ja millised samme on selleks tarvis teha. Iga päev pöördub seltsi liikmete poole mitmeid Ukraina peresid, kes seda reaalselt vajavad.

Näeme, et Ukrainast Eestisse saabunutele on hädavajalik igakülgne toe osutamine, et Eestis kergemini sisse elada ja kohaneda.

Peame konstateerida, et alates sõja puhkemisest Ukrainas on muutunud seltsi töö. Oleme planeeritud läbi viia käsitöötoad, kultuurõhtu, osaleda rahvusvahelistes festivalidel, konkurssidel jne. Kahjuks pidi osa üritustest loobuma ja korraldama üritusi, mis toetavad Ukraina inimesi.

Selle tõttu oli eelmine aasta üliraske moraalselt ja materiaalselt. Tekkis ka olukord, et me kaotasime vana rendiruume seoses lasteaia Pääsuke tegevuse lõppemisega. Uute ruumide üürimisega tekivad seltsile mitte planeeritud kulud, mida meil on raske katta vaatamata sellele, et Ukraina seltsi liikmed teevad oma tööd vabatahtliku alusel.

Meie selts teeb aastaid edukat koostööd Ukraina Kultuurikeskuse, Ukraina Kultuuri Seltsi „Promin“, MTÜ Ukraina kaasmaalaskonna Sillamäe

Vodograi, Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooniga Eestis.

ttps://www.facebook.com/ua.tovarystvo.kalyna.valga

VALGA UKRAINA SELTS KALYNA MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.