Rohkema info nägemiseks:

TARTU MEESKOOR AKADEEMILINE EMAJÕGI MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 299; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TARTU MEESKOOR AKADEEMILINE kohta arvamuslugu!"

TARTU MEESKOOR AKADEEMILINE EMAJÕGI MTÜ hetkeolukord

Juba 299 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Tartu Meeskoor Akadeemiline Emajõgi tegutses vapralt ka 2022.aastal.

Koor otsustas aasta alul, et häälepaelad on vaja puhastada kogunenud roostest. Selleks tarbeks korraldati 19. veebruaril Reola kultuurimajas edukas laululaager. Laululaagri järelmina on tuvastatud, et koorilaul kõlab märksa kirkamalt, eriti kui enne esinemisi häälepaelad lauluõliga asjakohaselt sisse määrida.

Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistati pidulikul lipuaustamise tseremoonial Tartu Toomemäel, kuigi seda päeva varjutas samal päeval alanud

Venemaa barbaarne sissetung Ukrainasse. Juba 5.märtsil osales koor Tartu Raekoja platsil toimunud kontsert-miitingul Ukraina toetuseks koos sadade teiste Tartu koorilauljatega.

Meeskoorilauljate eriliseks armastuseks on mõistagi naiskoorilaul ja -lauljad. Ei ole ka meie koor ses suhtes parem ega halvem, oleme täitsa tavaline Eesti meeskoor, kes ilma naiskoorideta kuidagi hakkama ei saa. Ülaltoodud põhjusel olime juba mitu aastat kavandanud ühist armastuslaulude kontserti koos naiskooriga Omal Viisil.

Kontserdi eesmärgid meeskoorile olid järgmised: 1. Kirjeldada laulu kaudu oma armastust naissoo kui inimkonna parema osa vastu; 2. Rõhutada laulu kaudu, et eriti suur on meie armastus naiskoori Omal Viisil vastu; 3. Kahe kooriga väljendada ühiselt armastust meid kuulama tulnud publiku vastu; 4. Lauluga end mitte reeta.

Niisiis toimus 26. mai ERMi viinaköögis ja 29. mail Purtse Tulivee keskuse välisaalis kontsert RÜÜBATES… ARMASTUST koos naiskooriga

Omal Viisil. Publikuhuvi oli kena nii Tartus kui Purtses, mistõttu võeti kooride esinemised vastu rõkkavate aplodismentidega. Peaaegu oleks juhtunud, et aplodismendid oleks üle läinud ovatsioonideks, rahvas oleks saalis üksmeelselt püsti tõusnud ja keegi oleks spontaanselt alustanud „Internatsionaali“ laulmist. Seega võime nentida, et koroona-ikke tõttu kaks aastat edasi lükkunud kontserdid läksid igati korda ja tõid kooride repertuaari uusi armastusväärseid muusikapalasid. Ning mis kõige tähtsam, meie helikunst tõi rõõmu kuulajate päevadesse.

Teine kooriaasta tippsündmus oli meeskooride ja naiskooride laulupidu Võrus Kubija lauluväljakul 11.juunil, mis samuti oli pandeemia-aastate tõttu edasi nihkunud. Tundsime taas head laulupeo-tunnet koos teiste tublide Eesti kooridega, kena ilm soodustas ka laulupeolist molutamist proovide ja kontserdi vahel ning suhete taaselustamist teiste kooride laulunaiste ja -meestega.

Oktoobrikuu viiendal päeval esines meeskoor Icosagen AS-i bioloogiliste ravimite tootmistehase hoone nurgakivi panemise tseremoonial Tartus.

Arvestades koori keskmise vanuse pidevat tõusu, on ligipääs kvaliteetsele arstiabile ja ravimitele muutumas aina aktuaalsemaks teemaks kooriliikmete omavahelistes vestlustes. Seetõttu on kõik Icosageniga seotud esinemised koori jaoks kõrge prioriteetsusega. Esinemine oli igati viisipärane ning nagu nentis Icosageni eestvedaja akadeemik Mart Ustav esinemise järel, läheb tehas nüüd meestelaulu mõjul mühinal kasvama. Targa inimese jutus on tõetera sees, sest aruande esitamise hetkeks on tehas vaat et juba valmis.

Kuna meeskoorilaul ja sellega kaasnevad sündmused võtavad olulise osa meeskooriliikmete igapäevatoimetustest, siis otsustas koor toetada lauljaid ka jõulukinkide varumise raskes ja tänamatus protsessis. Meeskoor esines 10. detsembril Eesti Rahva Muuseumi jõululaada kontsertprogrammis, misjärel võimaldati koori liikmetele tunnike vaba aega omastele kinkide soetamiseks laadal. Seejärel aga jätkusid rutiinsed lauluharjutused...

Koori juhatab Karin Raamat.

Koor plaanib olla üks igati tubli ja krapsakas meeskoor ka järgnevatel aastatel. Ning me kõik loodame, et sõda Ukrainas peagi lõpeb Ukraina täieliku võiduga ning okupantidest tiblad kihutatakse häbiga koju tagasi.

Au Ukrainale!

TARTU MEESKOOR AKADEEMILINE EMAJÕGI MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.