Rohkema info nägemiseks:

HEAOLU JA TAASTUMISE KOOL MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 476; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta HEAOLU JA TAASTUMISE kohta arvamuslugu!"

HEAOLU JA TAASTUMISE KOOL MTÜ hetkeolukord

Juba 476 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta eesmärk oli toetada vaimse tervise raskustest taastumist ja suurendada taastuja heaolu seoses elukoha, töö, õppimise ja vaba aja valdkondadega.

Viisime Heaolu ja Taastumise Kooli eesmärke ellu kahes piirkondlikus taastumise koolis Tartu Taastumise Koolis (Tartu, Tartumaa, Jõgeva, Järvamaa ja

Viljandi) ja Tallinna Taastumise Koolis (Tallinn, Harjumaa, Lääne-Virumaa, Raplamaa, Põltsamaa, Avinurme, Mustvee).

Tartu Taastumise Koolis toetasime u. 50 taastujat individuaalse nõustamise ja grupitegevuse kaudu. Koos käisid taastumise ning vaba aja ja sotsiaalsete oskuste grupid. Toetus on kättesaadav tänu Sotsiaalkindlustusametile (sotsiaalne rehabilitatsioon, erihoolekandeteenused), Töötukassale (tööalane rehabilitatsioon ja individuaalne kogemusnõustamine) ning isikukesksele erihoolekande teenusmudelile (ISTE) Tartu Linnavalitsuse ja Sotsiaalkindlustusameti koostöös. Taastumise teekonna toetamisel väärtustame koostööd Tartu Ülikooli Kliinikumiga. Taastujad ütlevad oma tagasisides, et tänu kaasteelistele taastumise kooli töötajate ja teiste taastujate näol, on nad lootusrikkamad, väärtuslik on teistega kogemusi vahetada ning ühiselt tegutseda.

2022. aastal andsime Tallinna Taastumise Koolis igale kooli tegevuses osalejale kaasa teadmise, et personaalne taastumine vaimse tervise raskustest on võimalik. Tegutsesime positiivsete muutuste eestvedajatena, jagades taastumise ideid ja häid praktikaid nii taastujatele, nende lähedastele kui laiemalt kogukondades. Olime aktiivsed teenuste ja koolituste pakkujad. Pakkusime erihoolekandeteenuseid ja rehabilitatsiooniteenuseid ning osalesime ISTE projektis

Tallinnas ja Põltsamaal.

Tallinna Taastumise Kooli teenuseid ja tegevusi kasutas läbi aasta 65 taastujat. Kliendirahulolu uuringule tuginedes saab väita, et Tallinna Taastumise Kooli töötajad on mõistvad, usaldusväärsed, hoolivad ja teavad, kuidas töötada vaimse tervise valdkonnas. Taastujad on saanud tuge, mõistmist ja praktilist abi.

Taastujad on öelnud, et nende igapäevane toimetulek on paranenud, on saadud juurde julgust ja tahet, et taastumise teekonnal edasi liikuda hoolimata vaimse tervise raskustest. Tähtsamaks parendusettepanekuteks on, et infoliikumine võiks olla paremini organiseeritud eriti võimalike algavate kursuste suhtes.

Uuringus osales 65 teenuse kasutajat, uuringu viisid läbi Taastujate nõukoja liikmed.

Annetusi kogusime Ma armastan aidata keskkonnas kogemustoe pakkumiseks neile, kellele riiklikult rahastatud teenused ei ole kättesaadavad.

Arendustegevused 2022

Taastumisoskuste õppimine rehabilitatsiooniprogrammi raames. Eesmärk oli katsetada taastumisoskuste ja mõtteviisi õpetamist rehabilitatsiooniprogrammi raames 20-le osalejale. Viisime edukalt ellu kaks grupiõpet. Osalejate rahulolu oli kõrge, tulemuste analüüs ja mõju-uuringud viiakse läbi 2023. aastal.

Pilootprojekti tellija oli Sotsiaalkindlustusamet.

Kogemuspõhise teadmise kaasamise arendustegevused: (cid:127) Tallinna kooli juures tegutses aktiivselt Taastujate nõukoda viies läbi kliendirahulolu uuringu ning andes jooksvalt head tagasisidet ja nõuandeid juhtkonnale.

(cid:127) 2022. aastal sai alguse Taastumiskohvikute läbiviimine kord kuus. Eesmärk on taastumismõtteviisi tutvustamine laiemalt kõigile huvilistele. Kohviku läbiviimiseks tehakse koostööd Šotimaa taastujate võrgustikuga ning juhindutakse juba nende poolt välja töötatud kohvikuformaadist.

(cid:127) Kogemusteadmise kasutuselevõtmist ja kaasamist toetasime läbi Ma armastan aidata annetuskeskkonna kogutud toetuste.

Projektid: (cid:127) Kättesaadav oli kriisikaardi nõustamisteenus tervishoiu ja sotsiaalteenuse osutajate koostöös tänu SA Eesti Puuetega Inimeste Fondi ja

Sotsiaalministeeriumi toetusele.

(cid:127) Lõime koos tšehhide ja horvaatidega koolitusprogrammi taastumise toetamiseks peale haiglas või erihoolekandeasutuses viibimist Erasmus+ projekti „Õpe ja jõustamine kogukonnaga liitumiseks“ raames.

(cid:127) Jätkus projekt „DUO tugigrupid – sotsiaalsete oskuste ja heade suhete arendamise tugigrupid“.

Taastumisekooli mudeli arendus

Meie meeskond on multidistsiplinaarne ning meeskonnatöö arendused on põhiliselt kahel suunal: kvaliteetsed teenused raske ja/ või pikaaegse vaimse tervise raskusega elavatele inimestele ja kogukonnapõhine taastumiskooli mudel. Organisatsiooni arengut ning teenuste kvaliteediarengut aitab tagada kvaliteedijuht uue osana Tallinna kooli struktuurist.

2022. aasta meeskonnatööd ja koosloomet toetasid regulaarsed meeskonnatööpäevad, koosloomes taastumise kooli kursuste disain ja suvekool.

Koolitused spetsialistidele

CARe metoodika õppimine otse tööpõllul. Arendasime CARe metoodikapõhist lähenemist ning toimus sissejuhatav koolitus oma meeskonnale ja tööjuhendamine. Koolitus oli veebipõhine, 12 kohtumist, sellele järgnes regulaarne tööjuhendamine. Kooli mentorid osalesid CARe rahvusvahelise konverentsil „Resilience and recovery conference“ ja „New Developments In The Care Model Training“ Splitis, koostöös EPRÜga.

Rehabilitatsiooni meeskonna liikmed läbisid „rahvusvaheline funktsioneerimisvõime klassifikatsioon (RFK) ja selle kasutamine taastusravis ja rehabilitatsioonivaldkonnas“ koolituse.

Oleme rahvusvahelise CARe võrgustiku liikmed. Kogemusnõustajad tutvustasid võrgustikus ellu kutsutud rahvusvahelises töötoas Eesti kogemust.

HEAOLU JA TAASTUMISE KOOL MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.