Rohkema info nägemiseks:

KRIIMANI KÜLA SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 152; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KRIIMANI KÜLA SELTS kohta arvamuslugu!"

KRIIMANI KÜLA SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 152 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta kevadel valmis Eda Kalmrel raamat "Kriimani kriimud lood. Mõis ja saja-aastane küla". Raamatu kaasautoriteks olid Vahur Kalmre ja Aare Kasemets. Arhiivimaterjalidel, mälestustel ja kohalike inimestega tehtud intervjuudel ning rohkete ajalooliste fotodega illustreeritud raamatut esitleti koos väikese kõnekoosolekuga Kriimani mõisa saalis 2022.

aasta aprilli viimasel nädalavahetusel. Kohal oli ligemale 50 inimest. Raamatu trükkimiseks ning esitluse korraldamiseks oli saadud toetust 2021. aasta kevadisest Kohaliku Omaalgatuse

Programmi (KOP) 1. toetusmeetmest. Peale selle sai Pille Niin raamatu küljendamise ja kujundamise eest osaliselt tasustatud Eesti Kultuurkapitalile tehtud taotluse põhjal. Raamatu väljaandmist toetas rahaliselt veel Vahka Meedia ning Eda Kalmre ise.

Enne raamatuesitlust märtsis-aprillis 2022 sai remonditud mõisa saali, tehtud krohviparandusi ning maha lõhutud poolik ajutine vahesein ja saaliesine putka. See toimus samuti 2021. aasta kevadel saadud KOPi toetuse eest. Samast toetusest oli 2021. aasta lõpus saalile tehtud ja ette pandud 3. aken. (See kajastub 2021 tegevusaruandes.) Mõlemat KOPi taotlust toetas omaosalusega (1100) ka Kastre vald. Enne esitlust sai toolide ja diivanitega sisustatud mõisa saal. Toole annetasid Eesti Kirjandusmuuseum ja Võnnu Kultuurimaja.

2022. aasta teises pooles sai külaseltsile soetatud kinonäitamise tehnika: ekraan, projektor,

Blu-rey. Ekraani jaoks sai ka juhtmed veetud ja see üles pandud. Samuti augustis toimuva külapäeva jaoks Suurbritanniast ostetud Tarzani filmi näitamise litsents. Need soetused said tehtud Tartumaa Omavalitsuste Liidult Tartumaa Loometalgute võidu preemiaks saadud raha eest.

2022. aasta kevadel saadi KOPi 2. meetmest raha saali edasiseks remondiks ning lipu ja lipumasti püstitamiseks mõisa järvepoolsele küljele. Juulis- augustis püstitatigi lipumast.

Juuli lõpus toimus ühine külapäev koos naaberkülade Issaku, Kurista ja Hammastega, selle organiseerimisse panustas Krista Brusko Kriimani külaseltsist, ning seal osalesid mitmed

Kriimani inimesed.

Kriimani külapäeva eel tehti mõisas ja selle ümbruses rohkete osalejatega talgud, korrastati maja ja selle ümbrust, niideti heina. Külapäev toimus 13. augustil ja oli kõige suurema osalejate ning organiseerimisse kaasatud külaelanike arvuga üritus alates seltsi loomisest 2017. aastal. Ürituse kavas olid lipu heiskamine, kontserdid, slack line etteaste, Tarzani filmi vaatamine, külakohvik.

2022. aasta oli Kriimani mõis Tartumaa jalgrattamatkade üks sihtpunkte. Külaselts omalt poolt panustas matkajate vastuvõtmisse ja hoidis suve jooksul mõisaümbrust korras.

Kokkuvõttes oli 2022 üks kõige tegusamaid aastaid alates seltsi loomisest, kus panustati nii sisusse, ühise mälu ja identiteedi loomisse, ühistegevusest võttis osa palju inimesi; teiseks panustati ka vormi, ühise tegevuse tulemusena tekkis enam-vähem korralik ruum, saal, kus saab koos käia.

KRIIMANI KÜLA SELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.